3 tipy na příjemnější práci v kanceláři

1295 Pracovna inspirace , Trendy

V práci většina z nás tráví minimálně 8 hodin denně. To je skutečně řádná nálož času, takže se vyplatí investovat do všeho, co vám tuto téměř každodenní povinnost usnadní nebo zpříjemní. Do svých koníčků a zájmů také určitě vkládáte peníze, tak proč ne do lepšího pocitu v práci. Pokud to ještě neděláte, je nejvyšší čas s tím začít. Uvidíte, že se vám to vyplatí.





1. Dodejte kanceláři kousek sebe

Pokud jste při zařizování kanceláře měli možnost vybrat si například pc stůl, máte v tomto náskok. Ale jen tehdy, pokud jste svou šanci využili na maximum a vybrali si stůl, který vás opravdu vystihuje a sedne vám na jedničku. To samé platí samozřejmě i pro kancelářskou židli. Tahle základní stavební dvojice by měla být vždy vyladěná přesně na míru vašemu vkusu a potřebám, jinak se vám nebude pracovat dobře, i kdybyste se třeba stavěli na hlavu.

Pokud ale patříte mezi zaměstnance, málokdy si můžete nábytek do kanceláře vybírat. Pak přichází na řadu drobnosti, které z unifikovaného pracovního místa udělají hájemství určené právě pro vás. Může to být drobnost, kterou třeba ostatní kolegové na první dobrou ani nezaregistrují.

Nejčastějším doplňkem bývá osobní hrnek na kávu nebo čaj. Ideální kandidát je například porcelánový hrneček po babičce nebo třeba takový, který dostanete od někoho jako dárek. Funkce je jasná; pokaždé, když z něj budete pít, vzpomenete si na blízkého člověka, kterého máte rádi. To vás povzbudí a bude se vám lépe pracovat. Vytvoříte si tak takový svůj malý rituál, který i do anonymního open space vnese kus vašeho domova.

Samozřejmě můžete využít i jinou drobnost než hrnek. Například si na stůl můžete postavit fotku své rodiny nebo domácího mazlíčka. Případně si třeba nechte vyrobit originální podložku pod myš s fotkou, která se vám líbí a která pro vás něco znamená. Uvidíte, že pár takových drobností umí dělat divy.





2. Vdechněte své kanceláři život

Chtějte, aby to u vás v práci žilo. Zkuste si vedle monitoru postavit malý květináč s rostlinkou, o kterou se denně budete starat. I při nejméně záživných pracovních dnech pak budete mít na co se těšit a určitě se sebou budete spokojenější, když své rostlince pomůžete v růstu. Nemusíte si hned zkoušet pořizovat náročnou bonsai, klidně zkuste jen kaktus nebo méně náročnou trpasličí pokojovku.

Pokud patříte mezi šťastlivce, kteří mohou do práce brát své čtyřnohé členy rodiny, máte to o hodně jednodušší. Samozřejmě asi není úplně dobrý nápad chodit se psem nebo kočku do práce denně, protože by to asi nepomohlo vaší výkonnosti. Ale jeden nebo dva dny v týdnu, kdy zrovna nemáte schůzky, je váš mazlíček vítaným zpestřením.

Jestli nepatříte mezi příznivce psů ani koček, stále pro vás existuje elegantní řešení. Zajímavým doplňkem kanceláří jsou například akvária plná exotických ryb – ale to chce nějaký ten čas na údržbu. Hitem posledních let jsou mravenčí farmy. Nejsou náročné na údržbu a nabízejí pozoruhodné informace o tom, jak tato inteligentní zvířata zvládají pospolitost v dokonale organizovaném systému.






3. Přivítejte moderní vychytávky

Šanony, pořadače, sponky a další klasické kancelářské vybavení samozřejmě můžete mít klasicky v komínkách nebo v šuplíku. Psací potřeby můžete schraňovat ve stojánku a vedle řady šanonů doplňovat hromádku eurosložek. Ale pokud to budete dělat takto, jen stěží vám tyto věci denní potřeby dají něco navíc.

Dnes na internetu najdete řadu zlepšováků a originálních kancelářských řešení, které osvěží obyčejnost něčím trochu výstředním a odvážným. Zkuste nově kancelářské sponky ukládat do stojánku ve tvaru zajíce. Jako uši mu navíc poslouží rukojeť nůžek, které taky rád uskladní. A takových kancelářských stojánků je mraky, stačí hledat.

Pro praktičtější z vás máme taky tipy. Vyčistěte si klávesnici od drobků a prachu jednoduchou fintou. Dnes je k dostání inteligentní umělá hmota připomínající plastelínu, kterou jen snadno přitlačíte na písmena klávesnice tak, aby se dostala i mezi tlačítka. Následně hmotu sloupnete a veškerá špína ulpí na ní. Takže vám zůstane čistá klávesnice a příjemnější pocit při psaní.

Jednoduchý tip na závěr potěší hlavně vaše nohy. Pokud už po několika hodinách sedavé práce nevíte, jak si sednout, abyste si protáhli nohy, bude to pro vás jako dělané. Vezměte si s sebou do práce starý šátek, který už nenosíte, a natáhněte ho v přiměřené výšce mezi nohami stolu. Na vzniklý závěs si pak můžete natáhnout nohy, které vám za tento komfort budou nesmírně vděčné.

Další tipy na vylepšení kanceláře najdete všude možně na internetu. Tak si k tomu třeba uvařte dobrou kávu a mrkněte sami, co by se vám líbilo. My budeme rádi, když občas mrknete na náš blog, kde pro vás máme další tipy ze světa nábytku. Tak se klidně začtěte do některého z našich dalších článků.













Přečtěte si také

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste