5 moderních nábytkových trendů

Šťastný pár sedící v obýváku

Vylepšete si domácnost inovacemi, které váš domov zařadí na nejvyšší příčky co do stylu a trendů současnosti. Vyšperkujte si všechny místnosti tak, že vám budou harmonické ladění jednotlivých prvků závidět i ti nejpřísnější kritici z řad pomstychtivých sousedů. Vyberte si ty správné kousky, rozmístěte je po pokojích a užívejte si blaho z dokonale vyváženého trendy interiéru. Určitě máte spousty vlastních nápadů, jak na to. My jsme vám sepsali 5 zaručených tipů, se kterými nešlápnete vedle. Neváhejte a čtěte.

1. Minimalistický styl nábytku s čistými liniemi a neutrálními barvami

Pokud hledáte způsob, jak zařídit svůj domov jednoduše a elegantně, minimalistický styl nábytku je pro vás ideální volbou. Minimalismus je filozofie, která se zaměřuje na to, co je podstatné a odstraňuje zbytečné prvky. V interiéru se to projevuje použitím nábytku s čistými liniemi a neutrálními barvami, které vytvářejí klidnou a harmonickou atmosféru.

Minimalistický obývák se světlou sedačkou a skříňkou

Jak tedy zařídit svůj domov v minimalistickém stylu?

  • Začněte s úklidem. Minimalismus vyžaduje pořádek a organizaci. Zbavte se všeho, co nepotřebujete nebo nepoužíváte, a udržujte pouze to, co má pro vás hodnotu nebo funkci. Méně věcí znamená méně nepořádku a více prostoru.
  • Vyberte si nábytek s jednoduchým designem. Minimalistický nábytek je charakteristický svou jednoduchostí a geometrií. Má obvykle hladké povrchy, ostré hrany a nenápadné detaily. Preferujte nábytek z přírodních materiálů, jako je dřevo, kov nebo sklo, které dodají vašemu interiéru teplý a svěží vzhled.
  • Použijte neutrální barvy. Minimalistický styl nábytku se spoléhá na neutrální barvy, jako jsou bílá, šedá, černá nebo béžová. Tyto barvy působí klidně a elegantně a dobře se kombinují mezi sebou i s jinými barvami. Můžete také přidat nějaké akcenty v pastelových nebo jasných barvách, ale pouze v malém množství a na strategických místech.
  • Dodržujte volný prostor. Minimalismus je také o tom, jak pracovat s prostorem. Nezaplňujte každý centimetr svého domova nábytkem nebo dekoracemi. Nechte si dostatek volného prostoru mezi jednotlivými kusy nábytku a mezi nimi a stěnami. Tím docílíte pocitu vzdušnosti a prostornosti.
  • Zvolte si kvalitní osvětlení. Osvětlení je důležitým prvkem minimalistického stylu nábytku. Zajistěte si dostatek přirozeného světla pomocí velkých oken nebo francouzských dveří. Použijte také umělé osvětlení, které bude ladit s vaším nábytkem a podporovat jeho krásu. Vyhněte se příliš jasnému nebo tmavému osvětlení a zvolte si spíše střední intenzitu a teplý tón.

Minimalistický styl nábytku je skvělou volbou pro ty, kteří hledají jednoduchost, eleganci a pohodu ve svém domově. S těmito tipy si můžete snadno zařídit svůj domov v minimalistickém stylu a užít si jeho kouzlo.

2. Ekologický nábytek z recyklovaných nebo přírodních materiálů

Ekologický nábytek z recyklovaných nebo přírodních materiálů je stále populárnější volbou pro ty, kteří chtějí bydlet šetrně k životnímu prostředí a zároveň mít stylový a originální interiér. Představíme vám některé z možností, jak si vybrat nábytek, který je nejen krásný, ale i ekologický.

Stůl z dřevěného masivu v rustikálním provedení

Ekologický nábytek má mnoho výhod pro vás i pro planetu. Mezi ně patří:

  • Snížení spotřeby energie a emisí skleníkových plynů při výrobě, dopravě a likvidaci nábytku.
  • Snížení spotřeby neobnovitelných surovin, jako jsou ropa, kovy nebo dřevo z nelegální těžby.
  • Snížení produkce odpadu a znečištění životního prostředí při používání a likvidaci nábytku.
  • Zvýšení kvality života a zdraví díky používání přírodních a netoxických materiálů, které nezpůsobují alergie, podráždění nebo nemoci.
  • Zvýšení estetické hodnoty a originality interiéru díky používání jedinečných a kreativních designů, které odrážejí vaše osobní hodnoty a vkus.

Existuje mnoho druhů ekologického nábytku. Mezi nejznámější patří:

  • Dřevěný nábytek – dřevo je tradiční a oblíbený materiál pro nábytek, který je přirozeně obnovitelný, recyklovatelný a biologicky rozložitelný. Dřevěný nábytek je také pevný, trvanlivý a krásný. Při výběru dřevěného nábytku je důležité dbát na to, aby pocházel z certifikovaných zdrojů, které garantují udržitelnou těžbu a ochranu lesů. Také je vhodné vyhnout se dřevu ošetřenému chemikáliemi, jako je formaldehyd, které mohou být škodlivé pro zdraví i životní prostředí.
  • Kartonový nábytek – karton je lehký, levný a snadno tvarovatelný materiál, který se vyrábí z recyklovaného papíru bez chemických přísad. Kartonový nábytek je také 100% recyklovatelný a kompostovatelný.

3. Multifunkční nábytek s úložným prostorem nebo možností přeměny

Máme pro vás několik tipů, jak využít multifunkční nábytek ve vašem domově. Multifunkční nábytek je takový, který můžete přizpůsobit různým potřebám a situacím. Například pohovka, která se dá rozložit na postel, stůl, který se dá zvětšit nebo zmenšit podle počtu hostů, nebo skříň, která má skryté zásuvky nebo police.

Rozkládací pohovka s výsuvnou přistýlkou

Multifunkční nábytek je ideální pro malé prostory, kde je třeba ušetřit místo a zvýšit úložnou kapacitu. Také je skvělý pro lidi, kteří rádi mění svůj interiér a hledají flexibilní a kreativní řešení. Multifunkční nábytek vám umožní mít více možností a variací v jednom kusu nábytku.

Vybrali jsme pro vás nejvíc trendy multifunkční nábytek letošní sezóny:

  • Křeslo s úložným prostorem: Toto křeslo je nejen pohodlné a stylové, ale také má pod sedákem úložný prostor, kam můžete schovat knihy, časopisy, deky nebo cokoli jiného. Je to perfektní řešení pro obývací pokoj nebo ložnici, kde chcete mít po ruce všechno potřebné.
  • Stolní lampa s reproduktorem: Tato stolní lampa je více než jen zdrojem světla. Má také vestavěný reproduktor, který se dá propojit s vaším telefonem nebo počítačem pomocí Bluetooth. Můžete si tak poslouchat hudbu nebo podcasty při práci nebo relaxaci. Lampa má také dotykovou ovládací plochu a nabízí různé režimy osvětlení.
  • Postel s pracovním stolem: Tato postel je ideální pro malé byty nebo studentské pokoje. Pod matrací se skrývá pracovní stůl, který se dá snadno vysunout a zasunout podle potřeby. Tak můžete mít v jedné místnosti jak místo na spaní, tak na učení nebo práci. Postel má také úložné prostory na obou stranách.
  • Konferenční stůl s pingpongovým stolem: Tento stůl je skvělý pro domácí kancelář nebo firemní prostor. Na první pohled vypadá jako běžný konferenční stůl, ale pokud otočíte desku, zjistíte, že je to pingpongový stůl. Tak můžete po dlouhém jednání nebo pracovním dni odreagovat hrou s kolegy nebo rodinou.

4. Retro nábytek s odkazem na 60. a 70. léta

Retro styl je zpět v módě, a proto si můžete snadno zařídit svůj domov s nádechem nostalgie a elegance. Inspirace dnešních bytových designerů sahá do minulého století, zejména období 50., 60. a 70. let. Retro nábytek se vyznačuje jednoduchými tvary, živými barvami, geometrickými vzory a kovovými prvky. Je ideální pro ty, kteří chtějí dodat svému interiéru osobitost, originalitu a šmrnc.

Pokud chcete zařídit svůj byt nebo dům v retro stylu, máte na výběr z mnoha možností. Můžete si pořídit celou sedací soupravu v retro designu, nebo jen pár kousků jako křesla, stolky, komody nebo lampy. Můžete také kombinovat retro nábytek s moderním nebo minimalistickým zařízením a vytvořit tak zajímavý kontrast.

Retro nábytek v moderním interiéru

Jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších typů retro nábytku jsou ušáky. Jsou velmi pohodlné a útulné a dodají obývacímu pokoji úžasnou atmosféru. Ušáky se vyráběly v různých barvách a materiálech, například z látky, kůže nebo umělé kožešiny. V poslední době zažívají boom hlavně na chatách a chalupách.

Dalším typickým prvkem retro nábytku jsou konferenční stolky. V retro stylu se vyznačují kulatými nebo oválnými tvary, dřevěnými nebo kovovými nohami a skleněnou nebo dřevěnou deskou. Konferenční stolky jsou ideální pro doplnění retro sedaček nebo křesel.

V ložnici nebo pracovně můžete vybírat z různých druhů komod, skříní nebo psacích stolů. Retro komody a skříně se vyznačují jednoduchými liniemi, barevnými detaily a originálními madly. Retro psací stoly jsou praktické a elegantní a mají často šuplíky nebo police pro uskladnění dokumentů nebo potřeb. Retro nábytek není jen o funkci, ale také o estetice.

5. Nábytek s LED osvětlením, bezdrátovým nabíjením nebo reproduktory

Některé trendy kousky nábytku kombinují estetiku s funkcionalitou díky technologickým prvkům jako LED osvětlení, bezdrátové nabíjení nebo reproduktory. Tyto prvky nejen zvyšují pohodlí a praktičnost nábytku, ale také dodávají něco navíc do interiéru.

Jedním z příkladů je stůl s LED osvětlením. Tento stůl má skleněnou desku s barevnými LED diodami pod ní, které můžete ovládat pomocí dálkového ovladače. Můžete si vybrat z různých barev a režimů osvětlení podle nálady nebo příležitosti. Stůl je ideální pro moderní obývací pokoj nebo pracovnu, kde vytvoří zajímavý vizuální efekt.

Moderní pracovní stůl se skleněnou deskou

Dalším příkladem je noční stolek s bezdrátovým nabíjením. Stačí položit telefon na vrchní část stolku a bude se nabíjet bez nutnosti použít kabel. Noční stolek má také zásuvku a poličku pro uložení knih nebo jiných věcí. Tento noční stolek je skvělý pro ložnici, kde vám usnadní život a ušetří místo.

Posledním příkladem je pohovka s reproduktory v opěradlech a subwooferem v podstavci, které jsou propojené s Bluetooth modulem. Můžete si tak pustit hudbu z telefonu nebo tabletu a užít si kvalitní zvuk při relaxaci na pohovce. Pohovka má také USB porty pro nabíjení zařízení a ovladač pro nastavení hlasitosti a basů.

A jsme na konci našeho článku o trendech ve světě nábytku. Doufáme, že jste našli inspiraci a už víte, co doma vylepšíte. Až budete mít hotovo, mrkněte se taky na naše další články na blogu.

Související produkty

Přečtěte si také

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste