8 nejlepších trendů do dětského pokoje. Zvířecí motivy vedou!

Popusťte uzdu svému vnitřnímu designérovi a vytvořte svým dětem kouzelný pokojíček. Při zařizování dětského pokoje využijte naplno svoji představivost a kreativitu. Nezapomeňte, ale také na to, aby byl pokojíček útulný a praktický. Jaké trendy hýbou světem dětských pokojů?

Zvířecí motivy v hlavní roli

Co frčí v designu dětských pokojů právě teď?

Bez ohledu na věk je důležité, abyste interiér ložnice milovali. To, jak ložnice, ve vašem případě dětský pokoj vypadá, určuje, jak se v něm bude dítko cítit, jak na něj bude pokoj působit, jakou náladu vyvolá, jak se v něm bude spát, ale také hrát a učit. Neutrální béžové a šedé barvy v současnosti vystřídaly pestré vzory. Objevují se i tematicky laděné pokoje nebo inspirace v ekologickém přístupu.

1. Žádné neutrální barvy

Podle designérů by měl být pokojíček plný vzorů. Více než 10 let se na výsluní hřály neutrální barvy, které nepohorší ani nenadchnou. V současné době se z hlediska barevných trendů v dětských pokojích objevují odvážné barvy a vzory. Vzor přitom nemusí být jen jeden, ale může jich být hned několik. Kombinací několika vzorů a barev vytvoříte eklektický a inspirativní dětský pokoj.

V čele pozornosti stojí stylové tapety do dětského pokoje, na kterých mohou být zvířátka z Afriky, ale také květiny, geometrické tvary nebo neonové barvy. Trendy ve výmalbě dětských pokojů se přiklání ke světlým a pastelovým barvám, ale také k výrazným odstínům. Co třeba levandulová nebo ohnivé odstíny růžové? Syté barvy dodají dětskému pokoji nádech hravosti a zábavy.

2. Zvířátka na každém kroku

Proměňte dětský pokoj v nespoutanou divočinu. Jako doplňky zvolte zvířátka. K dostání jsou tapety na zeď se zvířátky, které rozveselí dětský pokoj. Zvířecí motivy se mohou objevit i na doplňcích. Třeba na povlečení, polštářích a kusových kobercích. Nemusí jít přitom o konkrétní zvířátka. Vsaďte třeba na zvířecí vzory:

  • černobílé pruhy zebry
  • černé a oranžové pruhy tygra,
  • kostkovanou žirafu,
  • šupinatého krokodýla,
  • barevná peříčka papoušků.

K dostání jsou také dekorativní polštářky ve tvaru zvířat, které skvěle doplní sedací vak nebo odpočinkovou pohovku.

Zvířátka rozveselí dětský pokoj

3. Kreativní rozdělení pokoje

Ne každá rodina s více dětmi si může dovolit bydlení v bytě, ve kterém bude mít každé dítko svůj pokoj. Proto je v centru pozornosti co nejkreativnější a nejefektivnější rozdělení jedné místnosti na dvě. Místo dělicích příček se používají třeba skříně nebo regály. Oblíbené jsou i japonské posuvné stěny, závěsy nebo posuvné skleněné stěny.

4. Originální pojetí dětského umění

V žádném dětském pokojíčku by nemělo chybět „výstavní“ místo na kresby a výrobky dětí. Nejčastěji se namalované obrázky připevňují na korkovou nástěnku. Zkuste ale dětské umění vytavit i jinak. Skvěle vypadá černá magnetická tabule na stěně, na kterou obrázek pověsíte. Navíc na ni děti mohou kreslit. Nebo zkuste mezi dva hřebíky natáhnout přírodní provázek a obrázky na něj připevnit kolíčky na prádlo.

Originálně bude vypadat provázková pavučina v rámu obrazu. Skvělá nástěnka pro vystavení dětských kresbiček. V poslední době si rodiče nechávají dětské kresby tisknout i na textil. Co takhle povlečení nebo povlak na polštář s potiskem uměleckého dílka vašeho prcka?

Nástěnka z přírodní šňůrky

5. Závěsná křesla a houpačky

Ohromným trendem poslední doby jsou závěsné houpačky a křesla. Vypadají super cool a navíc zapůsobí nejen na děti, ale také na jejich kamarády. Užijí si s nimi neskutečnou zábavu. Důležitá je však bezpečná instalace. Strop musí být vhodný pro vrtání potřebného kování a hlavně musí unést obrovskou zátěž.

6. Dětský pokoj v duchu ekologie

Šetření, recyklace a zodpovědné chování k naší planetě. I v tomto duchu se nyní zařizují dětské pokojíčky. Kusové koberce a povlečení vybírejte z eko bavlny nebo bambusu. Za nejzdravější dětský nábytek platí ten z masivu. Dívejte se po dřevěném nábytku, který se vyrábí ze dřeva pocházejícího z šetrně obhospodařovaných lesů. Obvykle má certifikaci FSC.

Pokojíček můžete vybavit i ratanovým nábytkem nebo úložnými boxy z mořské trávy. Víte, že i starý nábytek udělá spoustu parády? Stačí mu jen dát nový kabátek. Zkuste třeba starou dřevěnou komodu natřít výraznou modrou nebo žlutou barvou. Starší čalouněný taburet odnesete k čalouníkovi a nechte jej potáhnout novou látkou.

Dřevěná dětská postel s úložnými prostory ve tvaru domečku

7. Pokojíček, který ve tmě září

Po zhasnutí světel se může pokojíček proměnit v noční království. Vyzdobte stěny a strop fluorescenčními nalepovacími hvězdami, květinami, zvířátky nebo planetami. K dostání jsou i povlečení s fluorescenčním potiskem. Přes den je fluorescenční barva nenápadná, ale jakmile se setmí, rozzáří se zelenou, modrou nebo růžovou barvou. Mnohé děti, které mají problém s usínáním po tmě, tyto svíticí doplňky uklidňují.

8. Palandy, se kterými ušetříte místo

Pokud máte dvě děti nebo u vás často přespávají jejich kamarádi, rozhodně oceníte patrovou palandu. Největšího výhodou této postele do dětského pokoje je šetření prostoru. K dostání jsou palandy se žebříky i schody. Proto vybírejte podle toho, jak staré děti máte. Při výběru si zjistěte, zda je možné měnit umístění schodků. Obvykle je možné je mít napravo i nalevo.

Dětská palanda se žebříkem z masivu borovice

Praktickou vychytávkou pro palandy jsou závěsné kapsáře a organizéry, kam si děti mohou uložit třeba knížku, baterku, plyšáky nebo jiné hračky. Zejména holčičky se zamilují do záclonových závěsů, které zakrývají spodní postel. Závěsy můžete připevnit buď pomocí háčků, nebo je nasadit na napínací tyč.

Oblíbené jsou také vyvýšené postele do dětského pokoje, které efektivně kombinují prostor na spaní, ale také na učení nebo ukládání věcí. Kompaktní systém zahrnuje jak spací plochu, tak třeba PC stůl se zásuvkami a skříňkami. Někdy se pod ložnou plochou nachází celá řada skříněk, které pojmou nejen oblečení, ale také učebnice, hračky a potřeby na malování.

Související produkty

Přečtěte si také

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste