Barva na tabule je splněným dětským snem

1388 Trendy

Příznivci drobných lifehacků, zbystřete. Pokud se v noci děsíte představou, že vaše pracně vybílené stěny, už nemusíte. Vystupte z konzervativní ulity a vytvořte v dětském pokoji pro svou ratolest zónu, kde si může po zdech čmárat, jak chce.

Existují barvy, které můžete natřít na stěnu a nechat své potomky, aby se vyjádřili dle libosti. To vše bez risku, že by poničili nátěr. Natřená plocha funguje jako klasická bílá tabule na fixy. Stejně jako ona snese jakýkoliv obrázek, nápis nebo dětskou čmáranici.

Sice nezaručujeme, že se z vašeho potomka stane slavný malíř nebo malířka, ale určitě jim pomůže v rozvoji fantazie a vizuální představivosti. Navíc můžete barvou natřít třeba zadní stěnu nábytku do dětského pokoje.

A teď ruku na srdce, existovala až do teď možnost, že byste nechali děti nerušeně malovat po zdech nebo části nábytku aniž by vás to štvalo? Odpovězte si sami. Ale teď v každém případě máte elegantní a moderní řešení.


Využijte kreslicí plochu k výchově

Pokud patříte mezi rodiče, kteří rádi dětem názorně ukazují, co je v životě důležité, můžete jásat. Stěna natřená barvou na fixy na tabuli je totiž ideálním nástrojem, jak dětem vštípit špetku odpovědnosti už v útlém věku.

Představte si například, že po svém potomkovi chcete, ať se naučí vynášet si koš s odpadky a uklízet si hračky do kyblíku. Oboje jednoduše napíšete na tabuli. Ve stanovenou dobu pak s dítětem zkontrolujete, jestli má hotové své povinnosti.

Pokud vše funguje, jak má, můžete úspěšně splněný úkol smazat. Pokud ne, necháte ho na stěně, dokud ho dítě nesplní. U malých předškoláků můžete využít obrázky, když ještě neumějí číst.

Bavte se spolu

Jaká je oblíbená pohádková postavička vašeho dítěte? Uměli byste ji namalovat, ideálně společně s potomkem? Zkuste to! Uvidíte, že to stojí za to. Není nic lepšího, než dítěti vizualizovat oblíbenou postavu. Navíc si spojí pozitivní emoci s tím, že obrázek vytvářelo spolu s vámi.

Až pak bude večer usínat v dětské postýlce, určitě se bude v duchu loučit nejen se dnem, ale i se svou oblíbenou pohádkovou postavičkou. A když by si náhodou časem našlo jinou, můžete původní postavičku jednoduše smazat a nakreslit nového oblíbence.

Podívejte se na naše další tipy na zařízení dětského pokoje.

Přečtěte si také

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste