Bydlení v pohybu, aneb operativní přesuny

1020 Trendy

Strnulost opustila obývací pokoj

Z moderních obývacích pokojů se vytratila statičnost. Dnes už nikoho nepřekvapí mobilní TV a příruční stolky, které chtějí být pánovi vždy po ruce. Nohy narostly i větším solitérům, které předtím plnili funkci nehybných monumentů. Policové sestavy, barové skříňky i sedací nábytek se dnes drží hesla: vždy připraven nabídnout co největší pohodlí. A nejen to – pojízdný nábytek činí místnost čistější. Operativní přesuny totiž ulehčují úklid.


 

Kuchyně v pohybu

V této místnosti se upřednostňuje funkce – praktičnost a hygieničnost. V kuchyni platí přímá úměra: čím složitější pokrm se připravuje, tím vyšší nároky na prostorové metamorfózy. Na pomoc přichází odkládací stolky, které se podle etapy vaření přesouvají z místa na místo. V této místnosti se ideálně uplatní i zásuvkové kontejnery, které pohotově nabídnou celý arzenál kuchyňských pomocníků. Po vítězném boji nastoupí do služby servírovací stolky vystavující na odiv plody naší tvrdé práce.

 

Není kolečko jako kolečko

Kolečka se vyrábí z různých materiálů, a ne každé je vhodné na jakoukoliv podlahu. Obecně platí, že tvrdá kolečka, například ze skla či kovu, nepatří na tvrdé povrchy, jako jsou dlažba nebo dřevo. Nejvíce jim to sluší na koberci. Lamináty a keramika zase uvítají plast nebo tvrzenou gumu. Rada na závěr: při koupi mobilního nábytku se nezapomeňte informovat i o údržbě koleček. Zeptejte se i na servis zajišťující výměnu poškozených komponentů.


 

I v oddechové zóně

Myslíte si, že kolečka nepatří do místnosti určené k odpočinku? Mýlíte se! Mladým klouzavým pohybem dorazila až sem. Kromě skříně se pevně usadila na každém ložnicovém komponentu. Jsou jimi vyzbrojena nejen zasouvací lůžka, ale i noční stolky, taburety, dokonce i postele. Že byste se na takovém místě cítili jako na lodi? Žádný strach. Stabilitu postele kromě bezpečnostních brzd zaručují i pevné body. Kolečka jsou totiž obvykle kombinované buď se dvěma nohami nebo mohutným čelem.

 

Pro náladu

Nejen praktičnosti třeba vyzdvihnout u mobilního nábytku. Nápaditá barva mu v prostoru může vydobýt dominantní pozici. Navíc popíchne vaše smysly k větší činorodosti. Proto radíme: koho živí kreativita, měl by si v pracovním koutě dopřát jeden barevný stimulátor. Jestli bude mít podobu pracovní židle, příručního kontejneru nebo stolu, ponecháme na vás. Hlavní je, že se hýbe.

 

Co nabízí mobilní nábytek:

  • Snadnou manipulaci, která šetří námahu při přemísťování
  • Jednodušší úklid
  • Prostorové změny na počkání
  • Šetří místo

Přečtěte si také

  • Ložnice jako sluha dvou pánů
    2018-07-17 1755

    Má sloužit k regeneraci a spánku. Někteří se však se sortimentem těchto služeb nespokojili. Nadhodnotu rozšířili o portfolio s pracovní či relaxační sféry. Anebo zalovili v pragmatičtější vodách.

  • Ložnice podle chuti
    2018-06-26 1253

    Hledáte příčinu nespavosti? Možná nespočívá ani tak ve vás jako v samotné ložnici. Zjistěte, zda jste při zařizování náhodou neudělali chybu.

  • Jak uspořádat místnosti?
    2018-07-03 2400

    Jak vytvořit dispozici, která umožní každou část obytného prostoru skutečně využívat, nevytváří hluché prostory a místnosti orientuje správně vzhledem ke světovým stranám?

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste