Darovali jsme 20 matrací a 2 kočárky ukrajinským matkám v nouzi

647 Veneti pomáhá

Od konce letošního února v České republice přibyly statisíce lidí z Ukrajiny, kteří utekli před válkou. Původně krátkodobý konflikt přerost v regulérní válku, na kterou doplácejí vždycky hlavně civilisté.

A právě obyčejní lidé z Ukrajiny často utíkali do Polska, na Slovensko nebo k nám do České republiky. Nechceme si ani představovat, jaké to musí být, když lusknutím prstu kvůli rozhodnutí jednoho agresora přijdete o střechu nad hlavou, domov a často i blízké lidi. Je to hrůza, kterou bychom nepřáli nikomu.

Abychom aspoň trochu pomohli všem těm, kdo se dočasně rozhodli hledat azyl v České republice, přispěli jsme ve spolupráci s Charitou Praha nejpotřebnějším – ukrajinským matkám, které se k nám dostali bez prostředků, bydlení a bez jistoty toho, že budou mít kde spát nebo že se budou moct postarat o své děti.

Ukrajinským matkám v nouzi jsme poslali dvacet kvalitních matrací, které jim pomohou k lepšímu spánku, aby měly dost energie přes den, kdy je čeká kolotoč papírování, shánění práce, jídla a starání se o děti. Dvěma nejpotřebnějším matkám jsme poslali kočárky, aby se mohly lépe pohybovat po městě i se svými malými dětmi.

Věříme, že naši malou, ale srdečnou pomoc ocení. Třeba se jim díky takovým maličkostem povede celou tou hrůzou projít se vztyčenou hlavou. A až se pak jednoho dne vrátí domů do vlasti, najdou v sobě dostatek hezkých vzpomínek, aby zvládly společně se svými muži obnovit svou zemi. Budeme jim na dálku držet palce.

Kdyby bylo v budoucnu někdy potřeba opět pomoct, rozhodně nezůstaneme stát stranou. Víme totiž, že i maličkosti můžou pomoct zlepšit život každému jednotlivci. A pak, nikdy nevíte, kdy se dostanete do situace, kdy budete potřebovat pomoc vy od druhých. I když bychom něco takového jako válku samozřejmě nikomu nepřáli.

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste