Hitparáda sedaček!

1325 Trendy

Radit při výběru pohovky nebo křesla, že si máme vyzkoušet, jak se v nich sedí, je dnes již zbytečné. Kvalita sezení, trvanlivost materiálů a možnost výběru sestav či dostatečných funkcí je již také naštěstí samozřejmostí. Čím dalším tedy mohu zaujmout?

Přitahuje především materiál .

 

Nabídka materiálů je velmi pestrá. Jednoznačným favoritem jsou v současné době sedací soupravy, které kombinují vzory a struktury. Vítězí látky s hrubou strukturou v přírodních odstínech bílé, béžové, hnědé, nebo oranžové barvy. Ve vzorech se vracejí motivy květů a pruhy. Černé a tmavě šedé kvalitní potahy si oblíbily motivy z rokoka nebo baroka. Vyrábí se s příměsí hedvábí nebo jiných lesklých přízí. Získají tak třpytivý nádech a ušlechtilý vzhled. K oblíbeným stálicím nepochybně patří kůže. Přednost mají sedací soupravy s eko kůží, které se lehce přizpůsobí teplotě těla a jsou příjemné na dotek. Protože se dobře udržuje, neodradí bílá nebo krémová barva – ba naopak.

Sestavu podmiňuje prostor!

Uspořádání typu 3 + 2 + 1 je již na ústupu. Dominují rohové sedací soupravy, které poskytují dostatek místa pro celou rodinu. Vyžaduje se dostatečná šířka sedáku a možnost pohodlného polohování. Široké područky slouží jako stolky pro odložení knihy, skleničky nebo talířků s dobrotami. Ochraně čalounění si dopřejte praktický speciální podnos na područky. Doplňkem sedacích souprav se staly čalouněné taburety, které operativně poskytnou útočiště pro početnější návštěvu, ale i pro unavené nohy.

Oblost kontra přísnost.

Tvarově se oblíbenost sedaček dělí na oblé a přísně geometrické. V praxi se sedací soupravy stále více zaoblují. Měkké tvary, pohodlné sedáky a polštáře plněné peřím. Přednost mají opěrky s mírným sklonem, vhodné pro pohodlné podřimování. Pohodlí tolik nepřejí soupravy technického vzhledu. Hranatý tvar, nízký sedák a kovové prvky jsou jejich hlavními atributy. Přejí však odvážným barevným kombinacím, které dominují prostoru. Jejich široké sedáky a polo vysoká záda vás přinutí zvolit ležérní polohu. Ta však může způsobit i rozpaky při usazování hostů.

Očím neviditelná.

Vyhledávanou, i když skrytou stránkou je nepochybně funkčnost sedačky. Prostory v bytových domech nutí vybírat kompaktní víceúčelové sestavy. Zájem je o možnost uložení lůžkovin a o možnost rozložení na spací lůžko. Výrobci nyní nabízejí vylepšené rozkládací sedací soupravy s rozšířením sedací části vyztuženým lamelovým roštem. Sedačka se tak stává přítulnou nejen ve dne, ale i v noci. Pro ještě větší zdokonalení pohodlí se daly do pohybu zádové i soklově části sedaček. K příjemnému odpočinku už proto nemusí sloužit jen velké rozměry a měkkost, ale chytré řešení.

 

Přečtěte si také

  • Černobílá - Neporazitelná kombinace!
    2018-03-22 1013

    Zavřete za sebou dveře a vytvořte si v obývacím pokoji svůj vlastní svět! A nejen v něm, objevte ty nejžhavější barevné kombinace, které jsou v kurzu!

  • Pokoj pro hosty.
    2018-03-04 1661

    Naše babičky říkávaly: ryba a host třetí den smrdí. K tomu, aby nebylo toto přísloví tak úplně pravdivé, pomůže i dobře připravený návštěvní pokoj. Nabídneme vám několik praktických rad.

  • Vasati - Aby se nám dobře žilo!
    2018-03-01 1364

    Tak tuto skrytou touhu nosí v podvědomí jistě každý z nás. Věřte nebo ne, i bydlením si lze pomoci k jejímu naplnění. Říká vám něco indické učení vasati?

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste