Jak zavlažovat zahradu?

3628 Jak na krásné bydlení

V letním suchém období se bez zavlažovacího systému neobejdete, pokud nechcete přijít o své rostliny. Aby vaše zahrada byla pěkná a svěží, je naprosto nutné pravidelné zavlažování. Způsobů, jakými lze trávník zavlažovat, je několik. Jak si ale vybrat ten správný? Malé zahrady nedají mnoho práce, a proto ruční zavlažování je dostačující. Navíc jde o příjemnou relaxaci a zavlažování trávníku nás baví. Málokdo zavlažuje svou úrodu z kropicí konve, povětšinou se používá ponorné čerpadlo ze studny, nebo povrchové samonasávací čerpadlo. Pro jednu zahradní hadici není třeba ani pořízení čerpadla s velkým výkonem, stačí model, který je schopen vyvinout tlak alespoň 3-4 bar.




Povrchové zavlažovače trávníku

A pokud raději relaxujete v houpacím křesle nebo na lehátku, určitě ušetří váš čas tento pomocník - povrchový zavlažovač trávníku. Nemusí jít hned o obří automatický zavlažovací systém, postačí obyčejný zavlažovač, který napojíte na hadici místo "pistole" pomocí rychlospojky. Máte na zahradě skvělého pomocníka, jež udělá práci za vás. Stačí ho umístit na místo, které potřebuje zavlažit, necháte ho pracovat a po určitém čase zavlažovač přesunete na další místo. Takovým způsobem lze postupně pokrýt i větší plochy a trávník bude zalitý rovnoměrněji než při ručním zavlažování.

Automatické zavlažování

V nabídce je velké množství modelů, záleží při výběru i na tvaru a velikosti plochy trávníku. Aby dokázaly zavlažovače plnohodnotně plnit svou funkci, je třeba, aby obsahovaly tlakové čerpadlo. Takový systém se většinou skládá z ponorného čerpadla s automatickým provozem, filtru, skříňky s elektromagnetickými ventily, centrálního počítače, výsuvných zavlažovačů, odvodňovacích ventilů v jednotlivých větvích, potrubí a tvarovek pro připojení zavlažovačů. Výběr je velký, kvalita u většiny výrobků odpovídá ceně.

Přečtěte si také

  • Nábytek na balkón, terasu i zahradu.
    2018-04-02 2495

    Mít byt s balkónem nebo větší terasou je pro nás měšťáky značka ideál. Přeci jen máme doma kousek venkovního světa, který patří pouze nám!

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste