Karolíně jsme pomohli novým kočárkem

716 Veneti pomáhá

Nastávající mamince v nouzi jsme tak aspoň trochu ulevili v nelehké situaci. Doufáme, že ona i dítě budou v pořádku a povede se zvládnout nelehkou životní situaci.

Příběh Karolíny začal dobře, zamilovala se a odešla bydlet za přítelem do Prahy. Několik měsíců bylo všechno v pořádku. Až dokud nezjistila, že je těhotná. Když radostnou novinku oznámila příteli, nechtěl o tom ani slyšet. Dal jí jasně najevo, že nikdy neuzná, že je otcem dítěte. Řekl jí dokonce, že se ani nenechá zapsat do rodného listu. Spor vyvrcholil tím, že se s Karolínou rozešel a vyhodil ji z bytu.

Mladá nastávající maminka se musela vrátit zpět na jižní Moravu k rodině. U své matky ale zůstat nemohla, protože žije s přítelem a dvěma dětmi jen v malém bytě. Svého otce ani jeho rodinu Karolína nezná, takže dočasně bydlí u kamarádky, která se sama stará o dvě děti. Ani v tomto bytě není tak nemají místa nazbyt. Proto Karolína hledá cenově dostupné bydlení pro sebe a své budoucí dítě.

Karolínin bývalý přítel a nastávající otec jejího dítěte s ní přerušil kontakt. Navíc je původem z Rumunska, takže výhled na to, že by jí finančně pomohl on, je velmi nepravděpodobný. Jediný občasný příjem je pro Karolínu pomoc od prarodičů z matčiny strany. Ti ale nemůžou své vnučce pomáhat v dostatečné míře. I proto se Karolíně rozhodla pomoc Charita Znojmo v rámci sociální služby Krizová pomoc.

Od charity už Karolína dostává základní jídlo a pití, hygienické potřeby a nejnutnější oblečení pro miminko. Ve Veneti jsme se rozhodli, že jí taky pomůžeme, a věnovali jsme mladé mamince kombinovaný kočárek Bibiana 3v1. Díky němu bude moc s dítětem snadno vyrazit na procházku. Doufáme, že jí s dítětem náš drobný dárek pomůže zvládnout těžkou životní situaci. Držíme jim oběma palce.

Přečtěte si také

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste