Kombinované kočárky. Seznamte se zblízka

1008 Dětský svět , Trendy

O základních typech kočárků už jste si u nás na blogu mohli přečíst v našem dalším článku na toto téma. Pokud vám utekl, mrkněte pak na něj. Teď se ale společně podíváme na kombinace mezi kočárky. Kombinované dětské kočárky mají funkce nebo součásti, které jim umožňují zaválet i v situacích, na něž by obyčejné kočárky byly krátké. Držte si čepice, jdeme na to.

Kombinovaný kočárek – žádaný všeuměl

Jednoznačným favoritem mezi jednotlivými typy je u rodičů kombinovaný kočárek. Protože dítě potřebuje v různých fázích svého vývoje různý kočárek, sázejí novopečení čeští rodiče na polyfunkčnost. Co to v praxi znamená? Jednoduše řečeno, vše vyřešíte jedním nákupem.

Když novorozenci pořídíte do výbavy tohle univerzální vozítko, zastane funkci dvou až tří úzce specializovaných přepravních prostředků pro miminka. Pro prvních šest až devět měsíců života dítěte využijete variantu hlubokého kočárku. To znamená, že váš malý rodinný přírůstek bude moct v klidu ležet a užívat si projížďky chráněný korbičkou. Pravdou je, že u kombinovaných kočárků bývá korba o něco lehčí konstrukce než u specializovaných hlubokých kočárků. Ale rozdíl není zásadní.

Druhou variantou je sportovní úprava. Jakmile totiž váš potomek povyroste a naučí se sedět, nebude chtít na projížďkách jen klidně polehávat v kočáře. Sportovní kočárek nabízí možnost vsedě zkoumat okolní svět. Samozřejmě vše funguje tak, aby bylo dítě celou dobu bezpečně uchyceno v sedáku kočárku. Sporťák využijete až do doby, než dítě půjde do školky. Takže minimálně dvojkombinace hlubokého kočárku se sportovním určitě stojí za zvážení. Obě provedení samozřejmě fungují na tomtéž podvozku.

Třetím žádaným rozšířením je tak zvané vajíčko. Ve skutečnosti jde o nosítko, které můžete využít jako autosedačku a zároveň připevnit k podvozku kombinovaného kočárku na vycházku. Výhoda je nasnadě. Nemusíte s sebou na procházku tahat tolik dopravních prostředků pro dítě. Kočárková trojkombinace je velmi komfortní, ale pokud už sedačku pro dítě máte, vystačíte si i s dvojkombinací. Na podvozek totiž v drtivé většině můžete nacvaknout i jinou autosedačku. Jen to možná bude znamenat dokoupení adaptéru. Tak na to před výběrem konkrétního modelu myslete.







Kombinované kočárky pro dvojčata a sourozence

Narodila se vám dvojčata? Gratulujeme, patříte mezi 2 % populace. Abyste své děti nemuseli všude nosit, bude se vám hodit kočárek. Pro dvojčata to chce ale speciální typ. Jinak byste museli vozit dva kočáry zároveň, a to by bylo dost nepraktické. Naštěstí existuje spousta kočárků pro dvojčata.

Stejnou situaci vám osud přichystal i v případě, že se vám narodily dvě děti rychle po sobě. Sourozenci, kteří jsou do roka od sebe, budou určitě aspoň nějakou dobu potřebovat vozit oba. Složitější to může být v případě, kdy mladší potřebuje hluboký kočárek, zatímco starší už by rád objevoval okolí ze sporťáku. Mrkněte na kočárky pro sourozence.

Ať už se vás týká kterýkoliv z uvedených případů, nezapomeňte se při výběru na věc podívat prakticky. Určitě se zaměřte na rozměry a váhu kočárku, abyste ve výsledku nemuseli tahat příliš těžké vozidlo nebo se třeba váš kočárek nevešel do MHD, případně do auta.

Dobrou volbou je dvojkombinace. Tím budete mít možnost kdykoliv přestavět kočárek z hlubokého na sportovní a obráceně. Navíc můžete každou korbu upravovat zvlášť. To se vám bude hodit hlavně v případě, že je jedno z dětí mladší. Ale je možné, že i dvojčata budou zvládat sezení každé trochu jindy.

U kombinovaných kočárků si nejdřív dobře rozmyslete, jestli chcete model s korbičkami vedle sebe, nebo za sebou. U první varianty můžete počítat s vysokou stabilitou díky nízkému těžišti. Obě děti můžete vozit tak, aby na sebe viděli i neviděli, záleží, jestli korbičky kočárku umístíte stejně nebo proti sobě.

Varianta kombinovaného kočárku pro dva, ve které jsou korbičky za sebou, je sice užší, ale za to méně stabilní. Pokud ale pořizujete kočárek do města, klidně volte variantu s korbičkami za sebou. Jen při přenášení dávejte větší pozor, aby se vám kočárek nepřevrhnul.

Věříme, že si pro své děti vyberete ten správný kombinovaný kočárek. Určitě je to dobrá varianta, pokud teda nechcete mít doma pro každé věkové období dítěte speciální model. A až se vrátíte z procházky a děti budou spát, mrkněte na naše další články na blogu. Uvidíte, že v nich najdete spoustu zajímavých věcí.





Přečtěte si také

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste