Koupelnové zrcadlo aneb bez správného světla ani ránu

2109 Koupelna inspirace , Trendy

Koupelnová zrcadla mají tu čest vídat nás ráno ihned po probuzení. A vzhledem k tomu, že náš obraz bez skrupulí odrážejí, víme, co všechno musejí snést. Naštěstí zrcadla nemohou mluvit, takže naše vrásky ani jiné estetické nedostatky nikomu nevyzradí. Naopak. S chutí nám pomohou, abychom mohli koupelnu opouštět s úsměvem a vyladěným zevnějškem.





Klíčem k plnohodnotné koupelně je světlo

Koupelnové osvětlení u zrcadel hraje hlavní roli. Světlo do koupelny bychom měli ladit tak, abychom v zrcadle viděli vše jako za denního světla. Proto je dobré vyhnout se příliš žlutým odstínům způsobeným nízkou teplotou svítidel.

Ideální osvětlení koupelny je několikanásobné. Díky tomu si můžete vybrat, jestli chcete jen jemné odstíny, které vytvářejí romantickou atmosféru, nebo potřebujete přesné denní světlo se správnou barevností a teplotou, které nezkresluje rysy, když se šlechtíte před zrcadlem.

Sečteno a podtrženo, doporučujeme do koupelny pořídit slabší a studenější hlavní světlo se žlutým odstínem. Taková koupelnová světla využijete večer. Žlutý odstín a nižší barevná teplota umožňují organismu relaxovat a připravit se na spánek.

Naopak světlo do koupelny nad zrcadlo pořizujte vždy takové, aby odpovídalo teplotou dennímu světlu, tj. cca 6500 K. Teplotu světla najdete na obalech svítidel do koupelny, takže snadno zvolíte správnou variantu. Uvidíte, že se vám rychleji podaří vyladit svůj zevnějšek a nebudete tak unavení, jako kdybyste se šlechtili před koupelnovým zrcadlem s osvětlením studenějších žlutých tónů.

Jaké zrcadlo mám vybrat?

V každém případě nevybírejte zbrkle. Dobře si promyslete, kdo všechno bude ve vaší domácnosti zrcadlo používat. Podle toho volte výšku zrcadla. Pokud máte děti, bude se vám hodit stolička, díky kterému se váš potomek v zrcadle uvidí pohodlněji. Využije ji také k umyvadlu a podobně.

Nezapomínejte ani na to, že zrcadlo budete potřebovat často čistit a leštit. Proto doporučujeme vyhnout se nejlevnějším modelům, kterým časté čištění neprospívá. Zejména rám v takovém případě příliš dlouho nevydrží.

Pokud chcete mít jistotu, že vybíráte dostatečně kvalitní zrcadlo, můžete se inspirovat naší nabídkou koupelnových zrcadel. Mezi jednotlivými modely si určitě najdete svého favorita, který se vám bude líbit.

Pro početnější domácnosti doporučujeme koupelnové zrcadlo s poličkou. To je praktické, protože na poličce můžete mít všichni nejnutnější hygienické potřeby. Tím pádem vám nebudou překážet na umyvadle.

Pokud máte rádi chytré vychytávky, můžete zvolit koupelnové zrcadlo s osvětlením. Má hned několik výhod. Jednak bývá designově vyladěné, a jednak vám odpadne starost s výběrem správného koupelnového světla nad zrcadlo.




Pár rad na závěr

Ať už se nakonec rozhodnete pro kteroukoliv variantu zrcadla, pamatujte, že nábytek do koupelny musí být velmi odolný. Denně totiž dostává dávku nadměrné vlhkosti. Proto se vyhněte levným kusům, které sice možná na první pohled vypadají elegantně, ale po několika měsících by vám přestaly sloužit.

Dejte si záležet na koupelnovém osvětlení nad zrcadlo. Dodržujte pravidlo správné barvy světla, která by měla odpovídat dennímu. Další svítidlo do koupelny uzpůsobte svým potřebám, ale doporučujeme chladnější žluté.

Koupelnová svítidla by určitě neměla mít pozvolný náběh. Tato varianta se hojně využívá například pro osvětlení místností, ve kterých svítíte dlouhodobě a bez cvakání vypínačem. Takže chybu neuděláte například LED páskem nad zrcadlo, pokud bude mít správnou teplotu světla, a žárovkou či LED žárovkou s odpovídajícím žlutým nádechem jako hlavním světlem.






Přečtěte si také

  • 3+1 tip na koupelnový nábytek
    2018-12-11 1842

    Kouzelné slůvko zní prostor. Ať už máte malou koupelnu v bytě nebo honosnou místnost v domě, vždy myslete na dostatek místa.

  • Proměny v koupelně
    2018-06-19 1450

    Obvyklá bílá, klasické zásuvky a poličky dávno nábytku v koupelně nevládnou. Skříňky nekompromisně ztrácejí vlastní tvář a nechávají se unášet na vlnách trendu pro obývací pokoj a kuchyňský nábytek.

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste