Nerušit pracuji! - Máte také doma pracovnu?

1485 Pracovna inspirace , Tipy a triky

Ne každý má možnost zařídit si v rámci bytu svůj vlastní koutek. Často nás omezují prostorové možnosti. Nedejte se ale ovlivnit tímto faktem a trvejte na svém. Vždyť svůj soukromý prostor si můžete zařídit téměř v každé místnosti. Záleží jen na vás, kde se rozhodnete aspoň na chvilku v klidu utřídit své myšlenky. Důležité je vymezit tento prostor aspoň opticky. Nejjednodušším řešením jsou kusové koberce, dekorativní závěsy nebo praktické knihovny, které můžou být i oboustranně řešené. Ke komplikovanějším řešením patří mezistěny ze sádrokartonu nebo pohyblivé zasouvací dveře. Nezapomeňte na přístup čerstvého vzduchu a světla. V případě integrovaných domácích pracoven hraje důležitou roli i použitý materiál a jeho barevnost. Ve šťastnějším případě se může tento dělící kus stát i ozdobou, ba dokonce akcentem místnosti.

 

Pánský koutek.

Muži si zakládají na pohodlí a technické dokonalosti, nejen u stolů do kanceláře. Netýká se to pouze partnerů s umělou inteligencí, ale i samotného zařízení. Výšková variabilita, plynové písty židlí, nebo pohyblivé kontejnery přispějí k dokonale odvedené práci. Ergonomická židle musí zajistit pohodlnou polohu páteře, opěrky pro ruce a variabilitu při nastavení výšky zádové části. Součástí kancelářského prostoru by měly být i boční skříňky, které slouží k uložení techniky a šanonů. Integrovaný prostor pracovního stolu může zakrýt i nevzhledné kabely a zásuvky. Uspořádat se dají i pomocí speciálních kabelových držáků, či krytů.

Utajené pracoviště.

Ne každý si může při práci dovolit přiznaný komfort. Ale ani stísněná podlahová plocha ještě žádného workoholika nezastavila. Ten si najde prostor vždy a všude. Nadšení pro práci může demonstrovat v chodbě, kuchyni, klidně i v ložnici. Máte štěstí, pokud se toto útočiště podaří nenápadně sladit s ostatním zařízením domácnosti. K tomuto účelu nejlépe poslouží kompaktní počítačové stolky, nebo skříň, ve které je celé pracovní místo skryto zrakům okolního světa za dveřmi či roletou.

 

Přečtěte si také

  • Jak vybrat koberec?
    2018-02-01 1541

    Zkusme se společně podívat na to, jak oživit podlahu. V současné době jsou celoplošné koberce na ústupu, ale o to větší popularitě se těší solitérní kusy.

  • Půdní vestavba - Jak si poradit s podkrovím?
    2018-04-26 3940

    Chystáte koupi podkroví, abyste si v něm vybudovali snové bydlení? Na jaká úskalí můžete narazit a hlavně jak si s nimi poradit? Vyzpovídali jsme pro vás architekta!

  • Skříně, jak na ně?
    2018-04-19 1515

    Zamysleli jste se již nad tím, jestli jsou pro vás lepší vestavěné skříně, nebo klasické, samostatně stojící?

  • Nekažte si oči, aneb jaké je správné osvětlení pro váš stůl.
    2018-04-21 1413

    Trávíte dlouhé hodiny a dny u pracovního stolu? Jaké zásady dodržet, aby i práce v podvečer a nočních hodinách nebyla mučením pro vaše oči?

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste