Posviťte si lampou. Oslní vás několikrát denně

Zkuste si vzpomenout, kdy jste naposledy uvítali světlo dekorační lampy nebo stolní lampičky. Máte to? Pokud ne, tak vás rychle přesvědčíme o tom, že se vám tihle zářiví pomocníci budou hodit denně. Lampy jsou nenáročné, spolehlivé, a hlavně vám připraví spoustu zářivých okamžiků, na které nezapomenete. Pojďme se podívat, kde všude vám tato svítidla pomůžou.





Doma to jde s lampou lépe

A je to tady. Zase zvoní budík a vy rozespalí v ranním šeru nejste s to nahmatat ani ň, natož oblečení. Připadá vám to povědomé? Dobrá zpráva je, že rozespale se ráno cítí většina z nás. Ale je pravda, že ti, kdo mají noční stolky vylepšené o lampičky k posteli, vstávají pohodlněji. Jako první věc ráno instinktivně rozsvítí lampičku a nechají se pozvolna probouzet jejím příjemným jasem až do úplného procitnutí. Hlavně v zimních měsících jsou světlonoši na nočních stolcích k nezaplacení. Uvidíte sami.

Gratulujeme, úspěšné procitnutí a vykolébání se z ložnice máte za sebou. Dál vás čeká ranní rutina, kterou zvládnete více méně bez ztráty kytičky. Fajn, na řadě je oblečení a možná něco rychlého na zub, případně brzké zprávy v televizi. Na to všechno se vám určitě bude hodit spolehlivá stojací lampa. Ta se každý den postará o tlumené přisvícení v obýváku, abyste nedostali světelný šok hned tak brzo z rána. Nebojte se, zprávy v televizi klidně můžete zvládnout i s mžouráním a zíváním. Tlumené světlo k tomu přímo svádí.

Když se pečlivě nachystáte na cestu do práce, míří vaše kroky do předsíně, kde ale není potřeba oslnit vše kolem plnou palbou stropních svítidel. Zcela postačí lampička do zásuvky. V blízkosti botníku je to zdatná pomocnice, která se postará o to, ať dobře vidíte na zavazování šňůrek i na poslední kontrolu peněženky, klíčů a telefonu před vykročením vstříc pracovnímu dni.

Zazáří vám v práci

Když se konečně přes dopravní zácpy, nebo raději bez nich, dostanete do kanceláře, je na čase pustit se do toho. Ranní ptáčata i trhači rekordů v práci do večera mají jednu společnou pomůcku. Není totiž zdravé koukat do monitoru – jediného zářícího objektu na stole. Proto mají po ruce lampu nebo lampičku k PC a notebooku. Tahle nenápadná potvůrka nesvítí příliš silně, ale z těžko viditelných písmenek dokáže s přicházejícím večerem udělat dokonale čitelnou klávesnici. To se při psaní mailů vážně hodí. Zkuste si to.

Pokud se vás práce v kanceláři netýká, protože děláte rukama a jste na to hrdí, taky se vám bude hodit zářivý parťák. Ať už patříte mezi mistry zámečnické dílny a nepolevíte, dokud neprovrtáte, neobrousíte a nesešroubujete vše potřebné, nebo jste třeba zruční tesaři či zedníci, potřebujete na svou práci dobře vidět. Upřímně, asi mnohem lépe než kravaťáci v kancelářích. Přesně pro vás jsou k mání pracovní lampy. Svítí jako divé a v houževnatosti a výkonu by se vám mohly rovnat. Díky nim bude větší šance, že se dílo podaří ještě lépe, než jste doufali.





Ideální k relaxaci

Až se po poctivé dřině v práci vrátíte domů, budete se chtít občerstvit a odreagovat. Pasivnější odpočinek určitě zvládnete bez světla, ale pokud se chcete něco nového dozvědět nebo se nechat unášet na vlnách potištěného papíru ve své oblíbené knize, bude se vám hodit lampa nebo lampička na čtení. Samozřejmě to neznamená, že by měla posvítit jedině na dobrou knihu, časopis nebo noviny. Určitě sami najdete spoustu dalších situací, kdy vám přijde vhod, že ji doma máte. Schválně, napadne vás další možnost použití hned teď?

Když se vám pak k večeru začnou klížit oči a utrousíte poslední zbytku energie vyhrazené dnešku, je na čase vzít to směr postel. Ale samozřejmě nic nebrání tomu, abyste si v teple pod peřinou vychutnali ještě jednu kapitolu z knihy nebo prohlédli poštu, na kterou opravdu nebyl celý den čas. Počkat! Brání tomu nedostatek světla, který hrozí, pokud nebudete mít lampičku na nočním stolku. Ta se postará o to, že uvidíte na udatné činy vašeho knižního hrdiny i na dopis, ve kterém vám oznamují vrácení přeplatků ze záloh na elektřinu.

Speciality na závěr

Pokud patříte mezi fanoušky moderních technologií, které zjednodušují každodenní život, určitě vás nadchnou dotykové lampy. Ty vás poslechnou na první hmat. Už nebudete muset při napínavém filmu periferně hledat vypínač a snažit se konečky prstů cvaknout. Stačí jediný dotyk a máte rozsvíceno, nebo naopak zhasnuto.

Jestli hledáte něco speciálního, zkuste chytré lampy. Možná vás neoslní na první pohled, když na ně narazíte v obchodě, ale nakonec si je zamilujete pro jejich neotřelé funkce navíc. Jak by se vám líbilo, kdyby vám lampa na stole ukazovala, kolik je zrovna hodin, jaký je den v týdnu a datum nebo třeba kolik je v místnosti stupňů? Přesně tohle totiž některé chytré lampy dovedou. Kromě toho na požádání mění barvu osvětlení, takže si vždy můžete vytvořit atmosféru podle nálady.

Věříme, že už si po přečtení život bez lamp a lampiček dovedete představit jen těžko. V tom případě je nejvyšší čas mrknout na nabídku a doplnit si domácí výbavu lampiček. Uvidíte, že vám přijdou k ruce. Třeba vám posvítí při čtení dalších článků u nás na blogu.





Přečtěte si také

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste