Předsíň tvoří první dojem. Nepodceňte její vybavení

2055 Předsíň inspirace

Chodba, předsíň či vstupní hala totiž mohou návštěvu uchvátit i zklamat. Pojďme se podívat, na co je dobré se při vybavování zaměřit.

Nábytek do předsíně je velmi osobitou kategorií. Musí splňovat přísná kritéria malého prostoru. Za to však má nabídnout pokud možno co nejvíc „muziky“. Klíčovým slovem je efektivita. Předsíňový nábytek zkrátka musí splnit funkci bez toho, aby překážel.

Vedle prostoru je v případě nábytku do chodby zásadní také světlo. Pokud váháte s výběrem barev, nechte se inspirovat naším článkem Předsíň – neboli vstupní prostor domova. Sečteno a podtrženo, volte bílou malbu na zdi a tmavší podlahu. Na té totiž nejsou vidět nečistoty či čáry od bot.




Kam s botami a kabáty

Zaměřte se na to, kolik máte v místnosti prostoru. Do skromnější místnosti volte botníky do malé předsíně. Pokud z nějakého důvodu potřebujete více místa na boty, snažte se vybírat výklopné botníky. Ty nezabírají tolik místa, ale přesto do nich naskládáte obuv celé rodiny. Inspirujte se naší nabídkou botníků.

Kabáty i další šaty můžete odkládat na věšáky. Ty totiž nezaberou tolik místa. Většina nástěnných věšáků lze navíc rozšiřovat o další. Věšáky do předsíně najdete v provedeních s policí i bez police. Tím pádem určitě najdete nástěnný věšák, který se vám bude líbit a zároveň bude vyhovovat i vašim kapacitám. Vyberte si ideální věšák do své předsíně.

Jestli máte větší předsíň, můžete si bez obav pořídit skříň do předsíně. Vejdou se do ní i četné doplňky a sezónní oblečení, které byste jinak museli hledat zasuté po celé domácnosti. Výhodou skříně je také uzavřenost prostoru.

Oproti věšákům chrání oblečení před prachem a nečistotami. Při bouřlivém večírku může snadno některý z hostů omylem polít kabáty ostatních. Ve skříni je ale naštěstí oblečení v bezpečí, a tak můžete slavit naplno. Máme pro vás rozličné skříně do předsíně. Stačí si jen vybrat tu pravou.




Světlo a vzhled jednou ranou

Pokud máte v předsíni či chodbě nedostatek světla, nevadí. Během dne vám s šířením světla pomůže zrcadlo. Jednou ze schopností zrcadla je odrážení světla. Proto ho můžete využít například v předsíni, kde denního světla dopadá jen minimum. Vhodným umístěním zrcadla docílíte lepší viditelnosti v celé předsíni.

navíc se vám bude zrcadlo hodit také pro kontrolu celkového vzhledu, než vyrazíte z domu. Proto doporučujeme zrcadlo v rámu na zeď. To je dostatečně veliké, aby dobře odráželo a šířilo denní světlo a zároveň vám dalo jasnou představu o tom, jak vypadáte před odchodem.

Pro majitele větších předsíni existuje lákavá alternativa nástěnného zrcadla. Můžete si pořídit skříň do předsíně se zrcadlem na vnější straně posuvných dveří. Tím pádem budete mít vyřešený jednak prostor pro odkládání oblečení, a jednak chytře umístěné zrcadlo. Vyberte si zrcadlo, které se vám bude doma hodit.

TIP: Do větších předsíní, chodeb a verand se vám může hodit také lavice nebo předsíňová stěna. Spolu s dalšími doplňky je najdete v naší nabídce.








Přečtěte si také

  • O předsíni trochu jinak.
    2018-05-12 1616

    Předsíň. Prostor, ve kterém probíhá akt přivítání a loučení. Po překročení jejího prahu odložíte svrchník, z unavených nohou setřesete boty a vdechnete naplno atmosféru domova.

  • Předsíň - neboli vstupní prostor do domova.
    2018-03-10 2167

    Předsíň je taková podaná navštívenka a ta by měla být vkusná, aby se náš host těšil, co přijde dál. Čím tedy dosáhneme kýženého stavu?

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste