Jak na povrchovou úpravu dřevěné sochy

2288 Tipy a triky

Konkrétní odstín zahradní sochy je třeba zvolit a rozmyslet než začneme s úpravou. Již léta vyrábím dřevěné sochy a nejraději používám tenkovrstvé syntetické lazury Milesi. Proto si je dovolím s klidem duše doporučit. Tyto lazury mají spoustu výhod a tou zásadní je fakt, že před obnovením tohoto nátěru se nemusí složitě odstraňovat starý nátěr. Ušetříte si tak spoustu práce a času. Pokud si objednáváte dřevěnou sochu, můžete si samozřejmě vybrat, zda tento nátěr provedu za vás nebo si jej chcete udělat sami.

Výběr správného odstínu

Při výběru vhodného odstínu je třeba pamatovat na to, že výsledná barva je vždy pouze přibližná. Ke zkreslení odstínu dochází vlivem kalibrace a také kvality vašeho monitoru na počítači a odstín také hodně ovlivní použité dřevo. Dub je vždy třeba tmavší, než je smrk. Výsledný odstín ovlivní i množství nátěrů. Pomocí jednotlivého vrstvení barev se dá tedy ovlivnit výsledný odstín. Čím více nátěrů, tím je pak konečný odstín tmavší. U venkovní dřevěné sochy určitě doporučuji tento nátěr obnovit každou sezonu.

Při objednávce je třeba uvést požadovaný odstín: http://www.drevene-sochy.cz/povrchove-upravy-drevene-sochy/

Tenkovrstvá syntetická lazura Milesi

Tato tenkovrstvá syntetická lazura Milesi zajišťuje velmi dlouhou životnost a hloubkovou ochranu dřeva. Dřevěné sochy vám tak dlouho vydrží. Tato lazura vytváří snadno udržovatelný a mikroporézní povrch, který je matný. Takto ošetřené dřevo odolává popraskání, odlupování a UV záření. Lazura se hodí jak na hrubě, tak i na hladce opracované dřevo. A jak už bylo napsáno, při novém nátěru není vůbec třeba odstraňovat nátěr starý.


Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste