Mobitex 2019 ukázal trendy moderního bydlení

938 Trendy

O významnosti Mobitexu nás přesvědčila už u vstupu účast vystavovatelů. Svůj nábytek a materiály pro jeho výrobu do Brna přijelo představit přibližně 50 firem a soukromníků. A že se bylo na co dívat.

Na své si přišli všichni, kdo hledali nejnovější módní trendy, ale také konzervativnější návštěvníci, kteří raději volí starou dobrou klasiku. Nutno dodat, že klasika se dočkala malých, ale šikovných aktualizací a proto obstojí i v dnešních interiérech.

Mezi vystavujícími nechyběli mistři oboru z celé republiky. Kromě toho nechyběli ani známí nábytkáři z okolí Brna. Za všechny můžeme jmenovat například výrobce tradičních postelí a čalouněného nábytku, Blanáře.

Během čtyř dní si do tří pavilonů brněnského výstaviště našlo cestu přes 26 tisíc lidí. Všichni si mohli v pavilonu F prohlédnout to nejlepší, co letos nábytkáři nabídnou. Stejně tak byly k vidění i bytové doplňky a návrhy chytrých domácností ve spojení s nejmodernější elektronikou.




Nejlepší získali prestižní ocenění

V rámci Mobitexu se letos udělovala cena Grand Prix MOBITEX 2019. A vítěze byste si možná netipli. Absolutního vítěze, tedy ložnici Karolína, kterou přijela představit akciová společnost JINOTA, by možná ještě někdo hádat mohl. Ale hned na druhém místě skončil designový radiátor TERMA Camber. Přízeň hodnotících si topení získalo čistotou a jednoduchostí designu, ale i tím, že je umně vytvarováno z hliníku.

Třetí místo a bronzový stupínek patřil české Postelii s ložnicovou sestavou Deira. Ta zabodovala díky šikovně provedené stylizaci do 60. až 70. let a výrobě z přírodních materiálů. Oboje získalo u poroty cenné uznání.

Odborná porota udělila ceny také v kategorii progresivních technologií. Tentokrát ale na zlato nikdo nedosáhl. Na druhém místě skončila kolekce lněných sáčků na chléb z chráněných dílen ze Slovenska. Na třetí příčce se umístil jídelní stůl z dubového masivu od české společnosti Wood 4 Ever.

Kromě pavilonu F si mohli návštěvníci veletrhu prohlédnout vystavovatele z oboru stavebnictví a navazujících. TI obsadili největší pavilon P a nechyběly zde známé stálice jako Ytong nebo Lomax.

Svými produkty se pochlubili také výrobci bytového textilu a doplňků. Sice byli v menšině, ale všichni čtyři vystavovatelé zaujali kvalitou výrobků i ochotou povídat si o tom, co je v jejich oboru trendem a kam se podle nich bytový textil za posledních pár let posunul.

Návštěvníci brněnského výstaviště mohli také zdarma využít rady odborníků ohledně staveb, rekonstrukcí a celkového vybavení domu. Přímo na místě během veletrhu vzniklo 15 poradenských center, která lidé přivítali a ocenili.

Celkově akci organizátoři hodnotili velmi pozitivně. Zároveň doufají, že se do budoucna podaří ještě víc mezi lidi rozšířit nábytkový design i že se budou brněnské veletrhy Mobitex těšit čím dál větší oblibě.






Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste