Návrat k tradičním vánočním barvám

1001 Jak na krásné bydlení , Trendy

Jistěže se stále objevují na vánoční tabuli a výzdobě všechny zmíněné barvy a lesky, ale je dobře citelný příklon ke staré klasické trojici: zlatá, zelená, červená. To vše na bílém podkladě, samozřejmě.

 


Kam s čím

 

Určitý třpyt, lesk a výjimečnost k Vánocům patří – stejně jako lehký kýč. Když výzdobu nepřežene, můžeme klidně použít nějakého andílka či soba. Jenom se včas rozhodněte, jestli barvami a detaily bude překypovat sváteční podoba bytu nebo slavnostní stůl. Měly by se co do bohatosti výrazu lišit a zároveň také doplňovat.


 

Vy, kteří máte rádi výzdobu po celém bytě, nešetříte chvojím, závěsy, zlatem a barvami, byste měli na vánoční tabuli ubrat. Zvolit jemný bílý porcelán i sklo s dotekem zlaté, na kvalitní bílý ubrus už jen přidat ke každému stolu například jemnou větvičku jehličí. Stolní textil zase aktuálně nabízí jemné žakárové vzory v decentní barevnosti či spíš nebarevnosti, takže zdobí, ale neruší ostatní stolní náčiní. Čím výraznější máte naopak porcelán, tím jemněji doplňujte ostatní výzdobu.

 

Vsadit můžete na rustikální vzory i moderní tvary, určitě neuděláte chybu, když bude sklo či porcelán jemně zdobený zlatem či platinou. A pokud se vám v minulých sezónách zalíbily kombinace fialových, růžových a stříbrných tónu, klidně si ji držte. Jde přeci jen o to, abyste se v tento výjimečný večer cítili i výjimečně dobře.

 

Designéři, a to i ti světových jmen, věnují velkou pozornost všemu, co může držet či nést teplé světlo svíčky. Výběr je neuvěřitelně bohatý.

 

Vedle kvalitního jemného bílého porcelánu, který má nejvýš zlatý či platinový proužek, se pro vánoční stůl objevuje hodně výrazných výrobků inspirovaných venkovem a různými kulturami, ale i materiály.

Přečtěte si také

  • Jak vyzdobit byt či dům na Vánoce?
    2018-09-01 4772

    Vánoce dělá vánoční výzdoba domu či bytu, světla a vánoční řetězy. Hodně světel dodává kouzelnou vánoční atmosféru, kterou nic nenahradí.

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste