Čalouněné panely – láska na první dotek

Holé stěny proměňují v hotovou pastvu pro oči. Uchvátily zastánce módních trendů i neoblomné pragmatiky. Kromě toho, že jsou úžasně dekorativní, totiž přináší také celou řadu praktických výhod. Které to jsou a kam všude se čalouněné panely hodí?

Čalouněné panely jsou velmi dekorativní i praktické.

Kam s nimi?

Čalouněné panely na zeď umožňují rychlou a finančně dostupnou proměnu takřka jakéhokoliv interiéru. Vstupní zónu promění v elegantní prostor, „vyšperkují” obývák a vkusně zútulní ložnici. Také vmžiku podtrhnou noblesu dámské šatny a neotřele zkrášlí jídelnu.

Čalouněné panely promění vstupní zónu v elegantní prostor.

V dětském pokojíčku vytvoří bezpečné zázemí pro hraní, studentskému pokoji vtisknou originalitu. Čalouněné obložení navíc minimalizuje chlad od zdí a v blízkosti postele zabrání úderům o stěnu během spánku. Zároveň slouží jako účinná zvuková izolace, což oceníte při hlasitém dětském dovádění nebo ve chvíli, kdy váš teenager začne pilovat hru na bicí.

Čalouněné panely se skvěle hodí do studentského pokoje.

Asymetrické rozložení čalouněných panelů podněcuje fantazii.

Tip: Kombinace více barev a asymetrické rozložení jednotlivých dílů bude podněcovat fantazii a kreativitu a přispěje k navození uvolněné nálady.

Vytvoří komfortní záhlaví

Je libo měkké, teplé a sametově hebké opření? Umístěte čalouněné panely za postel a vytvořte svému lůžku působivé čelo, které vám dopřeje pohodlí při čtení a relaxaci vsedě. Obložit můžete prostor v šířce postele, nebo rovnou celou stěnu. Záleží pouze na vaší odvaze a chuti experimentovat.

Čalouněné panely vytvoří komfortní záhlaví postele.

Tip: Pro docílení kompaktního a harmonického vzhledu volte panely v odstínu postele. Pokud preferujete rafinovanou nápaditost, vsaďte na působivý barevný kontrast.

Látkové panely zútulní ložnici.

Pastelové čelo dodá ložnici romantický nádech.

Tip: Hebké pastelové čelo promění ložnici v romantické místo pro snění.

Odhluční a zateplí prostor

Říká se, že ticho léčí. Klid navíc napomáhá spokojenému soužití a dobrým sousedským vztahům. Pokud se vám doma vytouženého klidu nedostává, vyzkoušejte jednoduchý trik s čalouněnými panely. Dokáží tlumit hluk z okolních bytů nebo přilehlých místností a zároveň zajistit, aby se hluk do ostatních místností v bytě nepřenášel. Díky tomu si například nerušeně vychutnáte oblíbený film a poslech hudby v obýváku, aniž by zvuk televize pronikal do ložnice. Zvukotěsnými panely můžete v případě potřeby odhlučnit stěny i strop a docílit tak optimálního akustického komfortu.

Čalouněné panely odhluční stěnu.

Čalouněné panely fungují rovněž jako tepelná izolace, a tak napomáhají k delšímu uchování tepla ve vytápěné místnosti.

Oddělí jednotlivé zóny

Potřebujete opticky vymezit vstupní prostor nebo nenásilně oddělit více zón (například pracovní a relaxační) v jedné místnosti? Ani v tomto případě vás čalouněné nástěnné panely nezklamou. S přehledem totiž nahradí příčky i dělící stěny. Vytvoří dokonalé pozadí pro pohovku či sedačku v multifunkčním obýváku a stejně dobře vám pomohou zakomponovat stylový pracovní kout do ložnice.

Čalouněné panely na zeď opticky vymezí vstupní prostor.

Čalouněné nástěnné panely oddělí jednotlivé zóny v ložnici.

Čalouněné panely nahradí příčky a dělící stěny.

Ideální volba do komerčních prostor

Designové čalouněné panely zkrášlí také nebytové interiéry. Kromě úžasného estetického účinku navíc přispějí k výraznému zlepšení akustických podmínek. V hotelových pokojích napomohou k odhlučnění stěn a stropů, v barech, restauracích a kavárnách potlačí nežádoucí ruch a nadměrnou ozvěnu. Kanceláře a zasedací místnosti, v nichž budou eliminovat hlukovou zátěž, promění v příjemné a pohodové místo pro práci.

Čalouněné panely - ideální volba do komerčních prostor.

Sluší také nábytku

Čalouněné obkladové panely báječně „fungují” v kombinaci s nábytkem do předsíně. Můžete jimi „změkčit” lavici nebo je nalepit na stěnu za sedací botník, kde poslouží jako efektní ochrana vůči odření a ušpinění zdi.

Čalouněné panely ochrání zdi před ušpiněním.

Čalouněné panely změkčí sedací botník i lavici.

Čalouněné panely zkrášlí předsíňovou stěnu.

Čalouněné panely z ekokůže jsou praktickým řešením do předsíně.

Tip: Preferujete maximální praktičnost? Vyberte do předsíně čalouněné panely z ekokůže.

Látkové panely oživí starší i okoukaný nábytek.

Látkové panely nabízí jedinečný způsob, jak oživit starší nebo okoukaný nábytek. Krásně ladí s minimalistickými liniemi i s dekorem dřeva. Stejně jednoduše a během chvilky jimi dodáte šmrnc také tuctovým interiérovým dveřím.

Čalouněné panely vypadají úžasně také na šatní skříni.

Čalouněné panely na šatní skříni? Ač se může zdát tato kombinace poněkud překvapivá, výsledek je naprosto perfektní.

Snadná instalace

Montáž čalouněných panelů na zeď je jednoduchá a nevyžaduje vrtání do stěn. Vystačíte si s montážním lepidlem a základním vybavením, jako je tužka, pravítko a vodováha. Při troše zručnosti ji tedy zvládnete doslova levou zadní.

Čalouněné panely - montážní návod

Výhody od A do Z

Co všechno tedy čalouněné panely umí a nabízí? Shrňme si jejich výhody:

  • atraktivní design
  • absorbují hluk
  • izolují teplo
  • jsou příjemné na dotek
  • umožňují pohodlné opření
  • chrání stěny vůči oděru a ušpinění
  • opticky vymezí jednotlivé zóny
  • podpoří útulnou atmosféru
  • 3D efekt
  • snadná instalace
  • jednoduchá údržba
  • nespočet možností pro DIY nápady
  • zakryjí drobné nedokonalosti stěny

A to hlavní? Skvostné čalouněné panely pořídíte v decentních i barevně výrazných odstínech, v minimalistickém i zdobném provedení a v mnoha tvarech a velikostech. Jistě tedy objevíte model pro vaši vysněnou proměnu.

Máte pro instalaci čalouněných panelů osvědčený fígl? Napadá vás další způsob, jak je kreativně využít? Podělte se s námi o inspiraci v komentáři.

Přečtěte si také

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste