Jak vybrat dětský psací stůl

Dětský nábytek je k mání v nejrůznějších materiálech, barvách i provedeních. Jedním ze základních stavebních kamenů nábytku do dětského pokoje je psací stůl. Proto mu věnujte dostatečnou pozornost.

TIP: Potřebujete vybavit pokoj pro děti? Nechte se inspirovat našim bodovým přehledem.

Malý školák potřebuje komfortní místo, kde se naučí pracovat. Až do nástupu do školy je jeho celodenní náplní práce hraní si. Ale to se s nástupem do první třídy mění. Začíná být na full-time studentem.

Nábytek pro děti musí splňovat přísné normy. Proto se můžete spolehnout, že veškeré použité materiály jsou zdravotně nezávadné.

Ať už patříte do skupiny rodičů, kteří chtějí dětský nábytek pořídit levně, nebo si raději chcete připlatit za dětský nábytek z masivu, začněte kvalitním stolem. Vaše dítě to ocení.




Myslete na budoucnost

Ať už se chystáte své ratolesti pořizovat rohový nebo klasický psací stůl, vždy berte ohled na to, že vyroste. Dokonce že vyroste o hodně. Dětský psací stůl pro školáka by měl mít nastavitelnou výšku desky. Tím budete mít jistotu, že „poroste“ spolu s vaším dítětem.

S tím jak dítě roste, mu také přibývají školní povinnosti. Proto nezapomínejte na úložný prostor. Ideálním řešením může být kontejner k psacímu stolu. Kontejner můžete umístiti pod stůl nebo ke stolu tak, aby na něj malý školák lehce dosáhl, až bude psát úkoly. Díky tomu se bude moct plně věnovat práci. Bez rozptylování kvůli hledání sešitů a knížek.

Pro školáky na nižším stupni často ortopedi doporučují stoly s naklápěcí deskou. Úhel desky lépe vyhovuje pohodlnému psaní. Navíc se k ní dítě nemusí tolik hrbit, a tím pádem si neničí záda.

Nebojte se barev a extravagance

Výhodou dětského nábytku a stolů jakbysmet je široká nabídka barev a provedení. I levné psací stoly pořídíte v nejrůznějších odstínech. V nabídkách e-shopů najdete psací stoly bílé, modré, červené, žluté či jiné veselé barvy, která dítěti dodá energii. Dokonce seženete rustikální psací stoly.

Rovněž v provedení se designéři nábytku do dětského pokoje nedrží při zemi. Dětské psací stoly v nápaditosti lehce strčí do kapsy nábytek pro dospělé. Existují stoly rohové, rovné, zakulacené, ale i v setu s postelí. Stoly multifukční, na kterých může dítě nejen pracovat, ale také mít počítač. Můžete pořídit stoly s úložným prostorem, nebo klasické jednoduché kousky a mnohé další.

Ať už vyberete drahý či levný psací stůl pro děti, dejte si pozor, aby ladil se zbytek vybavení dětského pokoje. Pokud si nevíte rady, mrkněte se na náš článek o Feng Shui v dětských pokojích. Uvidíte, že harmonické uspořádání dětského nábytku ocení nejen malí filozofové.

TIP: Psychologové doporučují malým školákům jasně oddělovat zónu pro práci od zóny pro zábavu. Proto by děti na nižším stupni neměly mít na pracovním stole počítač plný her.




Postup výběru dětského psacího stolu

  • Vždy psací stůl vybírejte tak, aby se u něj dítěti dobře sedělo.
  • Rozmyslete si, na jak dlouho chcete, aby stůl dítěti sloužil. Podle toho volte stůl s nastavitelnou výškou desky, nebo bez ní.
  • Zvažte modely s naklápěcí deskou. Tu ocení zejména malí školáci.
  • Nebojte se barev. Veselé tóny dodají dětem energii k práci.
  • Ctěte pravidlo o zóně pro práci a zóně odpočinku/zábavy. Nesměšujte zóny dohromady.
Snažte se nábytek v dětském pokoji sladit. Harmonické prostředí tříbí ducha.




Přečtěte si také

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste