Kde se spí nejlépe, jak situovat ložnici?

1991 Ložnice inspirace , Tipy a triky

Když nenápadně utichne ptačí zpěv a stále častěji se na svět díváte přes dešťové kapky, je čas na přípravu hnízdečka. Aby během zimy v ložnici nic nechybělo, poradíme vám, co může zpříjemnit prožité chvíle.

Kde se spí nejlépe – samozřejmě tam, kde je příjemně. Ani zima, ani teplo, a hlavně dostatek čerstvého vzduchu. Pokud jste ranní typ, jistě vás potěší orientace ložnice na východní stranu. Navíc jste-li milovníkem květin, jistě oceníte příznivé účinky východního slunce pro své miláčky za okny i před nimi. Ale pokud si rádi pospíte, vyberte si příjemnou severní orientaci. Chladné a tmavší prostředí místnosti oceníte během celého roku. Mimochodem, víte, že do této části obydlí se také navrhuje komora plna lákavých lahůdek? Je škoda nevyužit takovou nabídku!

Moderní nábytek do ložnice

Jak se vejít do ložnice?

Je to těžká rada, hlavně tam, kde panely nepovolí. Při rozměrech 3 x 4 m nemáte příliš velký výber. Pro „šťastnější“ manželské páry je ideálním řešením řadové uspořádání postelí po delší straně místnosti.

Po vytvořeni úzké chodbičky před postelemi si mohou obstarat také postranní dlouhý pás vestavěných skříni, do kterých se s přehledem vtěsná i lyžařská výbava pro celou rodinu. Jste-li ovšem vyznavači lenošení a rodina vás nebrzdí, klidně si ložnici přeneste do největší místnosti. Potom vás při vytváření ráje na zemi nebude nic omezovat. Vejdou se sem nejen praktické předměty, ale i ty „životně důležité". Opravdu, nebylo by příjemné mít v ložnici vanu?

Ovlivní barva stěn růžové sny?

Nevěřili byste, ale je to tak. Pokud poslední pohled při světle noční lampy spočine na příjemném pozadí, jistě budete mít krásné sny. Aby se váš organismus během několika sekund stihl příjemně naladit a nastartovat noční fázi regenerace, volte stěny v jemných pastelových barvách. Zatímco někoho uvede do meditační fáze barva bleděmodrá, jinému bude lahodit jemný odstín růžové, žluté či béžové. V každém případě je třeba zvolit barvu uvážlivě, abyste získali dostatek prostoru při vytváření designu ložnice. Věřte, že se snadněji vyměřuje závěs na oknech nebo přehoz než křiklavá kombinace stěn, která návštěvníky okamžitě upoutá při prohlídce renovovaného bytu.

Víte, co si vaše unavené tělo zaslouží?

Nezáleží na tom, zda je vaše postel bílá, dřevěná nebo kovová. Když si do ní lehnete, pocítíte pouze pocit komfortu. Postarat se o něj mohou správné matrace a rošty do ložnice. Tyto dva kusy rozhodují o tom, zda se podklad pod váhou těla dokáže vyrovnat se zatížením a umožnit odpočinek a vyrovnání zad po celé ose. Samozřejmě jsou důležité i rozměry postele, zejména pokud se o ni dělíte s partnerem. Její délka by měla být přibližně o dvacet centimetrů větší než výška těla. Šířka postele: Pro individuální lůžko doporučujeme jeden metr, v případě dvojlůžka by měla být minimálně 70 centimetrů na osobu. V současné době se však snadno vyrovnáte s individuálními rozměry zvoleného modelu postelí, protože výrobci jsou schopni splnit nejrůznější přání zákazníka. Horší je to s výběrem matrace na míru, ačkoli i tento problém se dá zvládnout.

Příběh o roštu a matraci

Naštěstí se dnes na každý problém najde odborník. Proto se netrapte s výběrem této dvojice. Ve specializovaných prodejnách si můžete zakoupit vlastní kousek, který je nejvhodnější a co všechno dokáže. Prodejci vám předvedou rošty, jejichž polohy se mění dokonce i dálkovým ovladačem, vysvětlí vám, k jaké matraci můžete použít pevný lamelový rošt a u jaké oceníte volně ložené lamely v pohyblivých pouzdrech. Když ušetříte na matraci, musíte přidat na ceně roštu. Při výběru matrace vás ale zaskočí vícero možností. Nejlepší řešení, které se obvykle skryje za cenovkou s nejvyšší částkou. Vnitřek kvalitních matrací je vícevrstvý a obsahuje přírodní materiály. Některé si dokonce dokáží zapamatovat otisk vašeho těla. Nejnovější výrobky jsou podle příruček dílem odborných lékařů, kteří vytvořili speciální gelové doplňky. Tělo se na nich vznáší jako v oblacích!

Romantická ložnice

Luxus v posteli

Ne, tentokrát není řeč o snídani v posteli. Podívejme se na to, co všechno by měla naše postel kromě vhodného partnera mít. Pokud si to můžete dovolit, začněte volbou pohodlného rozměru. Hned po něm je na radě lákavý design. Ten rozhodne také o budoucí tváři a stylu celé ložnice. Na trhu můžete najít jednoduché, ale i luxusní designové kusy. Dáváte-li rádi prostor vlastních fantasií, rozhodněte se pro ty méně nápadné. Zůstane vám dostatek prostoru pro projevení vaší individuality. Luxus si dopřejte především v podobě praktického uspořádání. Mějte na dosah dostatečnou odkládací plochu na knihu nebo na odložení snídaňového nádobí. Nezapomeňte na kvalitní lampičku na čtení. Jistě oceníte rádio s budíkem zabudované v posteli. Zkratka vyhovte svým návykům a potřebám, ať si v ložnici skutečně odpočinete.

Ztlumte reflektory

Ne na všechno je třeba si posvítit. Právě ložnice má zachovávat tajemnost a dovoluje vytvořit osvětlení účelné i náladové. Centrální osvětleni nahraďte více kusy světla, nejlépe ze stejné série, ale různých rozměrů a výšek. Prostřídejte bodové osvětlení s rozptýleným světlem nočních lamp nebo praktickými neony zabudovanými v tyčích skříní na šaty. Pro jednotlivé druhy osvětlení volte oddělené spínače, abyste si mohli vytvořit správnou atmosféru. Intenzitu osvětlení vám pomohou regulovat také záclony a závěsy v několika vrstvách. V současné době se používají posuvné závěsné systémy v japonském stylu. Jejich překrytím můžete prostřídat různé motivy nebo barevné efekty a rovnou regulovat intenzitu prostupu světla do místnosti.

Prostorná a pohodlná ložnice

Přečtěte si také

  • Bez čeho se ložnice neobejde
    2018-02-01 1839

    Nejintimnější místnost domu nebo bytu musí umožnit odpočinek po rušném dni, očistný spánek či vášnivá obětí v atmosféře, která koresponduje s osobnostmi jejích obyvatel.

  • Jak vybrat koberec?
    2018-02-01 1546

    Zkusme se společně podívat na to, jak oživit podlahu. V současné době jsou celoplošné koberce na ústupu, ale o to větší popularitě se těší solitérní kusy.

  • Rádce Feng Shui (či Feng Šuej), který nám pomůže zařídit bydlení
    2018-02-01 3590

    Každý z nás, se více či méně, při zařizování nového bydlení řídí určitými standardy, možná někdy i zažitými stereotypy. Povzneste své bydlení s Feng Shui.

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste