Rádce Feng Shui (či Feng Šuej), který nám pomůže zařídit bydlení

3545 Trendy

 

Téměř každý z nás, se více či méně, při zařizování nového bydlení řídí určitými standardy, možná někdy i zažitými stereotypy. Pokud chceme naše bydlení povznést na vyšší úroveň a získat z něj další přidanou hodnotu, řiďme se filozofií Feng Shui. Díky ní, pomocí vhodného výběru a umístění nábytku, barev a případně dalších zařizovacích předmětů můžeme získat harmoničtější vztahy v rodině, více osobní energie, která povede k dalším úspěchům v našem zaměstnání. Toto nám může za dodržení jejich principů přinést Feng Shui.

 

 

Feng Shui

 

Živly, vítr a voda

 

 

Feng čínsky vítr, Shui voda. Jejich spojení nám má sdělit, že vše kolem nás, je neustálý a nekonečný koloběh energií, který platí nejen pro živé organismy, ale i pro neživé, tím myslíme i věci, které jsou kolem nás, jako skříně a skříňky, stoly, komody, postele do ložnice a další. Feng Shui má kořeny v Taoismu, tato filozofie nás učí o souznění nás s okolím. O vlivu pozitivních a negativních energiích a jak s nimi pracovat.

 

 

Donedávna znali učení Feng Shui pouze v asijských zemích, převážně na jihovýchodě kontinentu, ale s rostoucí mírou kulturní integrace a díky proniká i do naší západní civilizace, kde byly otevřeny školy tohoto učení, na niž působí mistři Feng Shui. Ti pak originální podobu filozofie transformují do našich podmínek, tak aby se zachoval její původní duch, ale s přihlédnutím na naše kulturní zvyklosti.

 

 

Abychom Feng Shui mohli aplikovat v našich domovech, nemusíme ale navštěvovat kurzy nebo školu, stačí porozumět principům a máte vyhráno.

 

 

Radost a štěstí ve vašem obydlí

 

Proudy pozitivních energií

 

 

Klíčový princip Feng Shui je v proudu energie, která prochází naším obydlím. Cílem je, abychom jí v tomto proudění ničím nebránili. Energie vstupuje dveřmi a odchází oknem. V některých částech bytu či domu prochází rychle, jinde se zpomalí. Na nás je, abychom tento bezproblémový průchod umožnili.

 

 

Možná si někteří z nás myslí, že styl zařízení domácnosti podle učení z východu bude co nejvíce minimalistický, takové poustevníkovo obydlí. To nás Feng Shui neučí. Čím větší množství zařizovacích předmětů, zejména nábytku máme, tím pomaleji necháme energii prostupovat naším domovem a tím útulněji a pohodlněji na nás bude tento prostor působit. Například ložnice či obývací pokoj je pro to vhodným místem a není na škodu, když dle správných pravidel je v obývacím pokoji nejen sedací souprava, křesla a konferenční stolek.

 

 

Pokud místnosti zařídíme menším množstvím nábytku a necháme v něm volné plochy, energie bude prostorem procházet mnohem rychleji a vybudí nás k větší aktivitě. Ideální místností pro takto zařízený prostor je například herna či pracovna. Takto můžeme použít i barvy, malba studenými nebo pastelovými barvami proudění zklidňují, naopak teplé a jasné barvy mají opačný efekt.

 

 

 

 

Uklízíme s Feng Shui

 

 

Nejde zde ani tak o techniku úklidu, jako spíše udržet prostor uklizený, tím pádem útulný a přívětivý. Feng Shui nás učí, že v neuklizeném prostoru na nás bude působit negativní energie, která bude mít dopad i na naši psychiku. Nebudeme si věřit, neodpočineme si, jak bychom měli. Proto si držme nepořádek dále od těla.

 

 

Klid a krása Feng Shui

Ne cizí, pouze své!

 

 

Feng Shui také říká, že všechny věci v prostoru časem vstřebají určitou část energie, kterou pak vyzařují zpátky. Z trochou nadsázky můžeme říct, že i věci mají paměť. Proto bychom neměli používat cizí věci, nebo věci ze second handu. V ideálním případě bychom měli veškerý nábytek a nejen ten, se kterým máme přímo kontakt, jako jsou sedačky, židle, nebo hlavně postele mít nový, ale například i úložné police a skříně. Pokud si libujete ve starožitném nábytku, při jeho koupi se snažte zbavit vnějších vlivů, soustředit se na konkrétní předmět a snažte se zjistit, jaký z něj máte pocit. Pokud dobrý, neměla by v něm být uložená negativní energie.

Přečtěte si také

  • Kde se spí nejlépe, jak situovat ložnici?
    2018-02-01 1962

    Kde se spí nejlépe ? Samozřejmě tam, kde je příjemně. Ani zima, ani teplo, a hlavně dostatek čerstvého vzduchu. Jste ranní typ? Volte ložnici na východ!

  • Bez čeho se ložnice neobejde
    2018-02-01 1822

    Nejintimnější místnost domu nebo bytu musí umožnit odpočinek po rušném dni, očistný spánek či vášnivá obětí v atmosféře, která koresponduje s osobnostmi jejích obyvatel.

  • Najděte poklad pod Vaší střechou!
    2018-02-01 1694

    Důvodem pro realizaci podkroví, coby obytné části domu či bytu, je využití volného prostoru, který nám v dolní části obydlí chybí.

  • Vasati - Aby se nám dobře žilo!
    2018-03-01 1364

    Tak tuto skrytou touhu nosí v podvědomí jistě každý z nás. Věřte nebo ne, i bydlením si lze pomoci k jejímu naplnění. Říká vám něco indické učení vasati?

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste