Úložné prostory – kde je hledat?

1967 Tipy a triky

Úložných prostorů v domácnosti není nikdy dost. Nejvíce jich získáte ve velkých policových sestavách nebo místnostech, které jsou ke skladování určené. Úložná místa ve vašem obydlí je však třeba rozložit rovnoměrně. Pokud nechcete, aby váš domů vypadal jako skladiště, část z nich by měla být skrytá před cizími pohledy. Předměty, které nejsou příliš reprezentativní, nebudou vystaveny a získáme tím i vzácný prostor. Když se na vlastní stěny a nábytek zadíváte rentgenovým pohledem a zapojíte trochu vtipu a fantazie, objevíte možnosti přímo pohádkové.

Stolečku, prostři se

Konferenční stolek je pomyslným středem obývacího pokoje, a když je zároveň hezkým designérským počinem může se stát jeho hlavním skvostem. Když si vybere ten model, který je vybaven neprůhlednými poličkami nebo zásuvkami, pojme do sebe slušnou literární sbírku, rozečtené časopisy i mnoho drobností, které mají být po ruce. Obývací pokoj je místem, kde se setkává rodina, takže by tu mělo být i místo na občerstvení nebo hry.

Pandořina skříňka

V obytných prostorech, kde není místo pro samostatnou pracovnu, bývá počítač umístěný v obývacím pokoji. Pracovní stůl zabírá relativně mnoho místa a tak každý tip, jak ho zamaskovat, potěší. Když je práce dokončena, můžete počítač s veškerým příslušenstvím zavřít do elegantní skříňky.

Třináctá komnata

Nejvíc pokladů se většinou ukrývá v ložnici. Je to soukromá místnost, do které se hosté nezvou a která zároveň poskytuje mnoho nestandardních řešení. Prostor tvořivosti poskytnou hlavně kouty. Rohové části policových sestav skrývají navzdory subtilnímu vzhledu překvapivě mnoho úložných možností. Vejdou se do nich osobní potřeby, ale i ložní prádlo nebo polštáře. Klamat tělem mohou noční stolky i prádelníky. Pod nenápadným povrchem může být usídlen celý kosmetický salon. Ani postel nemusí sloužit jen k odpočinku. Kromě toho, že kvalitní otevírací mechanizmus nám pohodlně zpřístupní její útroby, skryté rezervy najdeme i na bocích a v záhlaví postele. Byla by škoda neupotřebit tolik nevyužitého prostoru.

Sezame otevři se!

Někdy by se hodilo ukrýt celou místnost. Tato potřeba se objeví, když je jeden konstrukční ucelený prostor určený více činnostem. Velmi oblíbenými jsou řešení tři v jednom. Trojkombinace kuchyň – jídelna – obývací pokoj je příjemná pro společenský život domácnosti. Příčky neoddělují členy rodiny při každodenních činnostech. Kuchyňské pachy nebo nepořádek na pracovní desce však mohou být problém. Při jeho odstraňování vám pomohu praktické a vkusné posuvné dveře. Dovedou se tvářit nenápadně a v případě potřeby nahrazují dělící příčky. Moderní konstrukce posuvných mechanizmů jsou vzdor svým větším rozměrům pevné a stabilní díky kvalitním materiálům a osvědčeným stabilizačním prvkům. Jejich kovové ložiskové systémy zajišťují lehký a nehlučný chod dveří, takže se proměna místnosti děje dříve, než stačíte vyřknout zaklínadlo. Důmyslným tahem je zamaskovat úložný prostor posuvnými dveřmi s grafickým řešením. Výrobci nabízejí široký výběr vzorů a motivů. Z vchodu do šatny se tak stává přímo umělecké dílo. Perfektní obrázek upoutá pozornost diváka a nikoho ani nenapadne, že by se za ní mohlo ukrývat něco nevzhledného.

Úklid ve věži

Pokud máte dostatečně vysoký strop, což znamená alespoň 3 m, můžete si pomocí dřevěných trámů nebo sádrokartonových plátů vytvořit domácí sklad přímo nad hlavu. Ze sádrokartonu se dá čarovat na sto způsobů. Jednou z možností jsou i vstupní dveře. Prostor nad vchodem představuje většinou hluché místo v každé domácnosti. Protože pozornosti návštěvníků uniká, je ideální pro nenápadnou skrýš.

Přečtěte si také

  • Jak si zařídit bydlení, rychle, stylově, a levně?
    2018-07-07 1046

    To je zřejmě heslo většiny mladých rodin. Naši mladí hostitelé si s výzvou poradili a upravili bydlení tak, aby ho opticky zvětšili, získali dojem prostornější domácnosti.

  • Skříně, jak na ně?
    2018-04-19 1498

    Zamysleli jste se již nad tím, jestli jsou pro vás lepší vestavěné skříně, nebo klasické, samostatně stojící?

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste