Jak si zařídit bydlení, rychle, stylově, a levně?

1054 Tipy a triky

Vstup s obývacím pokojem musí ladit!

Hned u vstupních dveří místo obvyklé sestavy postavili dřevěnou bednu na obuv, opatřenou pohodlným polštářkovým sezením. Na opačnou stranu přichytili do zdi jen háčky na zavěšení oděvů. Světlá textilie na polštářcích, zdi do kombinace teplých pastelových tónů, podlahové laminátové propojení s obývacím pokojem bez dveří a prahu udělaly své. Vzdušnost a průhlednost se prolíná i s vedlejšími místnostmi. Majitelé použili stejné barevné odstíny a principy jednoduchosti – vyhnuli se množství nábytku, použili kombinaci světlého dřeva a bílého laku na zařízení, bílý potah sedačky i křesel. Pod televizorem jen nízká skříňka. Nezapomněli na flexibilitu nábytku – sedačka je rozkládací a křesílko v pracovním koutě mobilní, lze ho přesunout k sedačce. Podle potřeby je možné manipulovat s plastovými krabicemi osazenými do komody.

 

Pracovní kout nesmí scházet

Majitelé si v obývacím pokoji u okna vymezili i pracovní kout, počítačový stůl i křesílko k němu jsou mobilní. Ladí s ostatním nábytkem do bílé a svou velikostí a tvarem nepohlcují celý prostor. Ačkoli by atmosféru bytu hezky doplnily závěsy, domácí paní zvolila ještě jednu možnou variantu – textilní římské roletky. Okno je trojdílné, takže roletky jsou kvůli praktičnosti používání hned dvoje, jedna zakrývá dvě třetiny okna, druhá zbývající třetinu. A opět bílá textilie – provzdušní a zároveň přírodní materiálem zahřeje prostor. Mladí hostitelé nepotřebovali žádnou speciální konstrukci v zavěšení stínícího textilu. Jednoduše ukotvili přímo do okenního rámu háčky, na nichž roletky visí.

Zachutná i v malé kuchyňce

<

Domácí paní nám prozradila, že zatímco čeká na spodní skříňky s dvířky ze světlého dřeva, stihla již prostor přizpůsobit tak, aby si v klidu uvařili a najedli se. Za pomocí dvou bílých polic namísto horních skříněk, působivého nátěru pastelové zdi a vysokého jídelního sezení majitelka vykouzlila příjemné útočiště pro hladová bříška. Nescházejí ani praktické doplňky pro za věšení nezbytného kuchyňského náčiní. Poněvadž okna také čekají na výměnu, zatím je zčásti zakryla závěsy – aby nezaplnila prostor, zvolila lehké průsvitné textilie ve světle šedém odstínu, který ladí s novým obkladem nad pracovní deskou.

 

Přečtěte si také

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste