Za novým jídelním stolem

1563 Trendy

 

Při zařizování interiéru stále platí heslo pohostinnost. Vaření a stolování v jednom prostoru je in. Dnešní lavice a jídelní židle jsou elegantní, pohodlné, s universálním designem. Mají různou délku a šířku s možností volby výšky zádové části a područek.

 

 

Krása v jednoduchosti

 

 

Lavice do kuchyně v charakteristickém retro-designu si oblíbily výraznou kresbu jádrového červeného buku, světlého buku, tmavého dubu nebo ořechu. Povrch je ošetřen jen olejováním nebo voskováním. Jídelní stoly vyniknou výraznou konstrukcí a tloušťkou použitého materiálu. Jejich linie jsou však strohé. Oblým tvarům se vyhýbají.

 

 

 

 

 

Posaďte se do měkkého

 

 

Lavice nebo jídelní či židle do kuchyně s extra silným čalouněním nabízejí vysoký komfort sezení. Vítané je rohové uspořádání lavic, kterého lze u moderních modelů dosáhnout vložením integrovaného rohu. Souhra mezi čalouněním a dřevěným rámem může být v harmonii tón v tónu nebo naopak v efektivním kontrastu. Provedení s otevřenými dřevěnými područkami připomíná zahradní nábytek, modernějším řešením je jednoduché provedení bez područek.

 

 

Podle poslední módy

 

Jídelna podle nejnovějších trendů používá nábytek v lakované nebo vysoce leštěné úpravě v kombinaci s dřevinami, které udávají tón. Černá nebo bílá, ať už v kombinaci nebo samostatně, se využívají hlavně u neo-barokního stylu. Důležitou roli sehrává chrom nejen na nohách stolů a židlí, ale i na podnožích, soklech nebo doplňcích. Eleganci jídelny podtrhnou i vklady různých dřevin, například v detailech stolových noh.

 

 

Tipy na závěr

 

 

Interiér zařízený v jednom tónů může působit fádně. Oživte jídelnu barvami. Stačí několik lakovaných předních ploch příborníku nebo části jídelního stolu. Pro zpestření můžete využít i jednobarevnost kusového koberce či sousedního závěsu.

 

Hezké prostředí v jídelně můžete vytvořit kombinací kovů, skla a dřeva. Pohledy hostů upoutá prosklená vitrína s tónovaným sklem, kterým prosvítá její dekorativní obsah.

 

Při koupi rozkládacího jídelního stolu či setu nezapomeňte na náročnost manipulace se stolovou deskou. Moderní technologie využívají mechanismy, které umožňují roztažení prodlužovací části stolu jediným pohybem.

 

 

Přečtěte si také

  • Moderní podlahy.
    2018-04-10 1695

    Potřebujete poradit s výběrem typu podlahy? V našem článku se dozvíte o výhodách a kompromisech všech druhů podlah, které jsou trendy v poslední době...

  • Kuchyň podle abecedy: je lepší U, nebo L?
    2018-07-14 1461

    Víte, jaký tvar kuchyni dodat a jak složit jednotlivé spotřebiče vedle sebe, aby se mám dobře pracovalo?

  • Kusové koberce
    2018-06-03 1214

    Metráž jsme ponechali stranou, věnovali jsme se při našem průzkumu výhradně kusovým kobercům. Nejčastější jsou obdélníkové či čtvercové tvary.

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste