5 důvodů, proč si pořídit toaletní stolek

Toaletní stolky jsou staré jako lidstvo samo. Tento úžasný vynález však proslavila především Madame de Pompadour, která u něj dokonce přijímala své návštěvy. Oblíbila si jej také krásou proslulá Marie Antoinetta nebo arcivévodkyně a královna Marie Terezie.

Toaletní stolky nabízí spoustu výhod.

Zatímco v minulosti byly toaletky pýchou a majetkem urozených dam, dnes si jejich výhod může užívat každá z nás. Proč si toaletní stolek připsat na seznam přání? Prozradíme vám 5 dobrých důvodů.

1. Konečně budete mít místo sama pro sebe

Mít svůj vlastní budoár nebo alespoň toaletní stolek, je úžasný pocit. Místo, kde se pohodlně nalíčíte, v klidu vypijete šálek čaje nebo napíšete dopis kamarádce, je zkrátka k nezaplacení.

Chcete se cítit jako opravdová aristokratka? Pořiďte si model v klasickém stylu. Nebo raději jako hvězda filmového plátna? Toaletní stolek á la Hollywood bude pro vás tím pravým.

Tip: Pro dokonalé aranžmá nezapomeňte na stolek postavit stylovou šperkovnici a vázu s květinami.

Díky toaletnímu stolku získáte místo sama pro sebe.

2. Získáte úložný prostor navíc

Dostatek místa na všechny kosmetické potřeby a libůstky je splněný sen. Do šuplíků diskrétně uložíte pěstící krémy, hřebeny i milostné dopisy, pomocí organizérů nebo dekorativních táců vystavíte parfémy a oblíbené šperky.

Tip: Má-li stolek sloužit především k ukládání, zvolte model s více zásuvkami.

Toaletní stolek nabízí úložný a odkládací prostor.

3. Větší komfort při zkrášlovacích procedurách

Toaletní stolek s osvětlením a dostatečně velkým zrcadlem vám poskytne optimální podmínky pro nanášení make-upu. Líčení vsedě je navíc mnohem pohodlnější než vestoje. Jakmile to jednou vyzkoušíte, tento zážitek si budete chtít zopakovat. Znovu a znovu…

Tip: Při výběru židle k toaletnímu stolku pamatujte na to, že by měla jít alespoň částečně zasunout pod hranu stolu. O pohodlné sezení se postará také taburet.

4. Dodá interiéru šarm

Toaletní stolek je nejen praktickým, ale také stylovým interiérovým doplňkem. Vyberete-li jej s citem a ohledem na celkové ladění prostoru, bude v něm onou pomyslnou třešničkou na dortu. Velmi „chic“ jsou například originální retro toaletky, sázkou na jistotu je toaletní stolek v nadčasovém bílém provedení.

Tip: V roli toaletky vám poslouží také elegantní psací stůl nebo konzolový stolek. Stačí nad něj zavěsit zrcadlo a na horní desku postavit lampičku.

Toaletní stolek zkrášlí interiér.

5. Ranní šlechtění bez stresu

Tlačenice přede dveřmi koupelny do představy o ránu plném pohody a harmonie příliš nezapadá. Toaletní stolek umístěný v šatně, ložnici nebo předsíni tak může výrazně přispět k hladkému průběhu vašich zkrášlovacích rituálů.

Toaletní stolek - přežitek, či požitek?

Toaletní stolek má navzdory své dlouhé historii stále co nabídnout. Stejně jako kdysi je i v dnešní době symbolem noblesy, luxusu a vytříbeného vkusu. A nemusíte být ani beauty blogerka, abyste dokázala náležitě ocenit všechny jeho přednosti. Obzvlášť, když vás od vašeho vysněného kousku dělí jen pár kliknutí

Pokud už doma svůj toaletní stolek máte, napište nám do komentáře, při jaké příležitosti jej nejraději využíváte.

Přečtěte si také

  • Bez čeho se ložnice neobejde
    2018-02-01 1794

    Nejintimnější místnost domu nebo bytu musí umožnit odpočinek po rušném dni, očistný spánek či vášnivá obětí v atmosféře, která koresponduje s osobnostmi jejích obyvatel.

  • Ložnice podle chuti
    2018-06-26 1235

    Hledáte příčinu nespavosti? Možná nespočívá ani tak ve vás jako v samotné ložnici. Zjistěte, zda jste při zařizování náhodou neudělali chybu.

  • 5 rad jak zařídit ideální ložnici
    2018-06-05 3316

    Pro kvalitní spánek a regeneraci organismu je mimo jiné rozhodujícím prvkem samotná ložnice. Jak ji zařídit? Následujte našich 5 chytrých rad!

  • 8 tipů na útulnější ložnici
    2021-02-13 1605

    Nezapomínejte na speciální koutek, rozehrajte barvy a vsaďte na vzdušnost.

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste