Kde strávíte třetinu svého života společně se svým partnerem? Ano v posteli!

Co se nám nabízí?

Manželských postelí je nepřeberné množství. Pojďme se podívat na základní rozdělení.

 

 

Postele z lamina

Lamino-třískové desky jsou dnes základním stavebním kamenem při výrobě nábytku. Ve srovnání s masivním materiálem jsou cenově velmi dostupné a také se s nimi jednoduše pracuje. Pryč je doba, kdy jste si spletli povrch desek s umakartovými jádry v panelácích a vaše čichové buňky trpěly pod náporem formaldehydu a dalších chemikálií použitých při výrobě. Dnešní laminátové postele jsou stylové, vyrábí se ve všech cenových hladinách a v nepřeberném množství dekorů ploch. Laminátovým postelím také sluší úložný prostor, případně praktické čalounění, které postel ještě více zútulní.

 

 

Postele z masivního dřeva

Kdo by nechtěl ulehat do postele z masivního dřeva, která voní lesem, a přírodu z ní přímo cítíte. Dnes samozřejmě stejně jako u čalouněných postelí design a technologie výroby udělala generační skok a postele s čelem velkým jako dveře do chalupy a designem, nad kterým plesaly naše babičky či prababičky, v moderních řadách výrobců nábytku nenajdete. Zapomeňte na bolestivou zkušenost, vždy když jste potřebovali vstát a vysoká bočnice postele vám dala jasně najevo, kdo má ostřejší hranu a je vyroben z tvrdšího materiálu. Také romantický výlet za vaším druhem, či družkou na jeho polovinu postele mohl skončit, dříve než začal, protože vás tyto bočnice, tentokrát seřazené hezky vedle sebe rády od přílišné vášně svojí tvrdou a ostrou hranou rády odradily. Nicméně toto všechno je minulostí! Dnešní moderní masivní postele je radost vlastnit a spát na nich. Většinou vám dopřejí pohodlí a krásný design. Vybavit je můžete veškerými možnými druhy roštů a matrací. Jejich povrchová úprava již dávno není pouze syntetický lak, který vypadal jako klavír u zlé tety, nýbrž jsme na vlně přírodních olejů či vosků, nebo vodou ředitelných laků.

 

 

Závěrem několik užitečných technických informací

Optimální rozměry manželské postele jsou 180 × 200, nebo lépe 200 × 200 cm. Nejlepší výška lehací plochy je 45 až 65 cm, dle výšky vaší postavy. Výška ložné plochy by nikdy neměla být níže než 30 cm. Hygienické minimum je 25 cm! Nejen kvůli samotnému vstávání, nýbrž i s ohledem na prach a proudění vzduchu. Pod vyšší postelí, která nemá úložné prostory, se vám také bude lehčeji uklízet.


Přečtěte si také

  • 5 rad jak zařídit ideální ložnici
    2018-06-05 3404

    Pro kvalitní spánek a regeneraci organismu je mimo jiné rozhodujícím prvkem samotná ložnice. Jak ji zařídit? Následujte našich 5 chytrých rad!

  • Bez čeho se ložnice neobejde
    2018-02-01 1832

    Nejintimnější místnost domu nebo bytu musí umožnit odpočinek po rušném dni, očistný spánek či vášnivá obětí v atmosféře, která koresponduje s osobnostmi jejích obyvatel.

  • Feng Shui (či Feng Šuej) a síla barev v ložnici.
    2018-04-23 3441

    Ložnice a její skladba je tedy velmi důležitým aspektem, kterému bychom měli věnovat pozornost a zaměřit se na její umístění a vybavení v domě, bytě i chalupě.

  • Ložnice jako sluha dvou pánů
    2018-07-17 1759

    Má sloužit k regeneraci a spánku. Někteří se však se sortimentem těchto služeb nespokojili. Nadhodnotu rozšířili o portfolio s pracovní či relaxační sféry. Anebo zalovili v pragmatičtější vodách.

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste