Moderní koupelny vstupují do doby dřevěné

1408 Koupelna inspirace , Trendy

Moderním koupelnám vévodí přírodní trendy. Ta tam je doba, kdy jsme všichni do místnosti očisty pořizovali studené naleštěné kovové police nebo skleněné stojánky. Možná někdo bude muset osušit nostalgickou slzu loučící se s dobou minulou, ale je nabíledni, že hlavním materiálem koupelnových setů je pro nejbližší roky jednoznačně dřevo.

Návrat zavrhovaného masivu

Posledních patnáct let se neslo v duchu kompozitních materiálů, které výrobci dovedli do velmi vysokého standardu. Proto většina českých koupelen obsahuje nábytek tohoto typu. Časy se ale mění a už není nutné sahat po levnějším a jednodušším řešení v podobě kompozitu. Skutečná hodnota dřeva se nikdy nevytratila a teď se vrací v plné síle.

Samozřejmě to neznamená, že je nutné rozběhnout se do koupelny a začít z okna vyhazovat stávající vybavení. To by bylo krátkozraké. Ale pokud se chystáte vybavovat koupelnu ponovu, doporučujeme nebát se masivního dřeva. Nikde nestojí vepsáno, že je nutné pořizovat kompletní koupelnový nábytek z masivu, ale je fajn zpestřit místnost tradičním přírodním materiálem.

Pokud by vám masivní nábytek do koupelny přišel příliš, můžete zvolit vhodné dřevěné doplňky. Populární jsou například mýdlenky. Ty seženete nejen u tradičních výrobců nábytku, ale i u malých řemeslníků. Je jedno, jestli se ponoříte do vybírání na webu z pohodlí domova nebo prošmejdíte nejbližší trhy. Určitě narazíte na zajímavé kousky.






Vsaďte na přírodní odstíny

Moderní koupelny se nyní odívají do jemných světlých odstínů. Populární je například bílý koupelnový nábytek. Začít můžete například výběrem elegantní koupelnové skříňky v bílé, šedé nebo světle hnědé barvě. Další vyhledávanou barvou je zelená a její nejrůznější odstíny. Pochopitelně kromě těch, které působí jedovatě.

Světlé barvy by se měla dočkat i nová skříňka pod umyvadlo. Ale pokud máte zbytek koupelny vyvedený v jemných světlých a bílých tónech, můžete ze skříňky pod umyvadlo udělat kontrastní prvek a zvolit elegantní tmavě hnědé provedení. Pokud se rozhodnete pro takovou variantu, držte se dekoru, který působí přirozeně a má pěknou kresbu dřeva.





Vdechněte koupelně život

Častokrát živené tabu, že do koupelny nepatří nic živého, kromě lidí a kapra o Vánocích, už neplatí. Vlna designu vracejícího se k přírodě oživuje zařízení koupelen zelení všeho druhu. Ideální jsou samozřejmě pokojové rostliny, které dobře snášejí vlhkost, šero a teplo. Kaktusy by opravdu nebyly nejlepší nápad i kvůli případné možnosti poranění o ostny.

Na internetu určitě narazíte na mnoho fotogalerií koupelen, které se zelenají odshora dolů. Ale protože nic se nemá přehánět, je lepší začít střídměji. Ideální je vybrat si jednu nebo dvě rostliny a připravit jim v koupelně pěkné místo, kde vyniknou. Právě v bezprostředním okolí rostlin je ideální použít dřevo. Nejlepší je police na zeď. Akorát si dávejte pozor, ať vyberete polici ze správného materiálu. Masivní dřevo je dobrá volba, ale některé kompozitní materiály (dřevotříska, překližka, MDF desky apod.) nemusejí dobře snášet vlhkost. Proto se vždy ujistěte, že volíte správný materiál.

Vyvažte měkké dřevo trochou tvrdosti

Měkké dřevo v kombinaci s přírodními odstíny nábytku propůjčí vaší koupelně životadárný příjemný dojem. Ale na druhou stranu je dobré všechnu tu měkkost trochu vyvážit. Ideální je pevná a masivní vana. Nemusíte se bát dříve osvědčených řešení, jako je kachličkami obložený bok vany, nebo dokonce betonová vana. Na betonové vany mrkněte tady.

Dobré je mít v koupelně stabilní základnu v podobě vany nebo robustnějšího sprchového koutu. V kombinaci s dřevěným nábytkem a živými rostlinami vytvoříte působivé kontrastní prostředí, které vám díky pevnému základu vany či sprchového koutu dodá pocit bezpečí, ale kvůli květinám a dřevu také pohladí na duši.

Kombinací industriálního betonu s živými materiály a rostlinami je samozřejmě bezpočet. Záleží na vaší kreativitě a prostorových možnostech koupelny. Určitě ale najdete vhodné řešení, se kterým budete doma všichni spokojení. Možná to nebude hned to první, které vás napadne, ale to nevadí.

Přejeme vám šťastnou ruku a bystré oči, až budete vybírat konkrétní části zařízení pro vaši novou moderní koupelnu. A kdybyste se chtěli inspirovat dalšími tipy ze světa nábytku, neváhejte mrknout na naše další články na blogu.









Přečtěte si také

  • 3+1 tip na koupelnový nábytek
    2018-12-11 1847

    Kouzelné slůvko zní prostor. Ať už máte malou koupelnu v bytě nebo honosnou místnost v domě, vždy myslete na dostatek místa.

  • Čistá koupelna půl zdraví
    2019-05-14 1173

    Koupelna je jednou z nejdůležitějších místností každého domova. Vcházíme do ní unavení a špinaví, vycházíme voňaví a čistí. Ale malá i luxusní koupelna potřebuje údržbu, aby neztratila kouzlo.

  • Proměny v koupelně
    2018-06-19 1456

    Obvyklá bílá, klasické zásuvky a poličky dávno nábytku v koupelně nevládnou. Skříňky nekompromisně ztrácejí vlastní tvář a nechávají se unášet na vlnách trendu pro obývací pokoj a kuchyňský nábytek.

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste