Obývací stěna je estetickým centrem místnosti. Nepodceňte její výběr

2819 Obývací pokoj inspirace

Zaměřte se na barvy, prostor a světlo. Uvidíte, že budete překvapení množstvím lákavých kombinací.

Nebojte se barev. Ta tam je doba, kdy obývací pokoje ze strany na stranu obepínaly těžkopádné obývací stěny a sestavy v smutných tmavých odstínech mořeného dřeva. Hitem dneška jsou prostorné a dýchající kousky, které hrají světlými tóny a úsporným designem. Takové obývací sestavy si navíc často můžete nakombinovat z jednotlivých dílů sami. Pokud hledáte inspiraci k vybavení svého obývacího pokoje, prohlédněte si naše obývací stěny.




Porcelán po babičce už se nevystavuje

Stále se zrychluje tempo, ve kterém žijeme. A tak i dřívější hodnoty ustupují do pozadí a místo nabitých výkladních skříněk přes půl obývací sestavy dnes lidé volí nejčastěji střídmý styl interiéru obývacích pokojů. A to platí i o moderních obývacích stěnách.

Zvažte, kolikrát za rok budete potřebovat slavnostní porcelánové talířky nebo sklenice na víno z broušeného skla. Pravděpodobně dojdete k závěru, že je před každým výjimečným použitím stejně musíte pečlivě utřít od prachu. Pokud tedy k těmto věcem nemáte silný osobní vztah, raději je uložte do bezpečí krabice, kde se na ně nebude prášit a déle vám vydrží.

Co tím získáte? Obývací pokoj nabyde na vzdušnosti. Nebudete si muset pořizovat tak rozsáhlý nábytek, který byste stejně jen horko těžko vměstnávali do menší místnosti tak, aby v ní zůstalo dost místa pro pohodlné relaxování či posezení s návštěvou. Můžete nakonec pořídit obývací stěnu levně anebo si pořídit méně kvalitnějších kousků.

Centrem místnosti je televize

Možná to mladší generaci připadá zvláštní, ale pořád platí, že televize je ve většině českých obýváků centrem dění. Fotogalerie obývacích pokojů se často chlubí rafinovaným uspořádáním nábytku kolem nejnovějšího modelu chytré televize s obří úhlopříčkou a ne nadarmo. Zatímco naše praprababičky sedávaly s rodinou u krbu, my se scházíme u televize.

Moderní obývací pokoje je proto dobré televizi přizpůsobit. Výhodou je, že i levná obývací stěna díky stále pokračujícímu vývoji nových nábytkářských materiálů zastane to, co dříve honosná sestava čítající mnoho kusů skříněk, polic a stolků.




Jak na novou obývací stěnu

Pokud hledáte rychlé a osvědčené řešení inovace obývacího nábytku, můžete se inspirovat některou ze sestav do obývacího pokoje. Jednoduše si vyberete takovou, která nejlépe vyhovuje vaší představě o uspořádání místnosti a necháte si vše dovézt až domů.

Odvážnější z vás mohou popustit uzdu fantazie a seskládat si unikátní kombinaci z dílčích částí podle sebe. Nikde není psáno, že obývací stěna musí být bílá. Moderní obývací stěna by měla působit lehce, elegantně a vzdušně. A podle tohoto jednoduchého klíče vám doporučujeme vybírat jednotlivé kusy.

Volbou vhodné kombinace základní barvy s výraznější získá celá místnost dynamiku a energii. Žádný učený z nebe nespadl, tak se nebojte vybrat elegantní TV stolek a k němu dvojici skříněk v jiné barvě. To vše můžete doplnit například policemi v dekoru světlého přírodního dřeva a získáte originální sestavu, která udělá z vašeho obýváku osobitý prostor.

Na závěr vám prozradíme osvědčený tip. Když budete chtít jasně oddělit zónu s televizí a obývací stěnou od zbytku prostoru v místnosti, nebojte se před stěnu s televizí umístit výrazný kobereček. Další zajímavé tipy na vybavení obýváku se dozvíte v našich dalších článcích. Mrkněte na ně.





Přečtěte si také

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste