Studentský pokoj pro vysokoškoláka. Rozpočet: 8 000 Kč

Ta tam je doba, kdy si studenti do bytu pořizovali nábytek z druhé ruky. Nikdo už dneska nechce spát na rozvrzané posteli s rozkládající se matrací ani trpět u nízkého stolu na nepohodlné židli. Naštěstí si můžete nábytek do studentského pokoje pořídit i nový. A my vám poradíme, jak to zvládnete za pár tisíc korun.

Nábytek pro studenty nemá tak vysoké požadavky na estetiku a výdrž. Díky tomu se můžete vyhnout masivnímu nábytku a stylovým kouskům. Studentské pokoje je potřeba zařizovat prakticky. Bez pořádné postele, stolu a židle se ale žádný učenec neobejde – ať už spadl z nebe, nebo ne.





Kvalitní spánek znamená dobré výsledky

Než se vydáte namáhat šedou kůru mozkovou na přednášku, bude se vám hodit kvalitní odpočinek. Bez toho to zkrátka nejde. A ruku na srdce, i po svědomité návštěvě hospody nebo diskotéky se člověk potřebuje vyspat kvalitně.

Ať už budete zařizovat studentský pokoj pro dívku nebo pro chlapce, snažte se šetřit nejen penězi, ale i místem. Proto vám doporučujeme postel s úložným prostorem. Dobrou volbou je válenda, která toho za málo peněz snese hodně. Po chvilce hledání jsme narazili na levnou postel, která by se vám mohla hodit. Prohlédněte si ji.

Jak vidíte, postel pro studenta pořídíte už za 4 000 Kč. Ano, v titulku článku slibujeme výbavu do 8 000 Kč. Půlka padla na postel, ale věřte, že se i tak vejdeme do rozpočtu.

To si pište, že stůl je třeba

Seminárky, úkoly, diplomky, zkrátka milion důvodů, kvůli kterým poctivý vysokoškolák stráví nemálo času psaním. Ale bez stolu to asi nezvládnete. Proto jsme v našem výběru hledali nějaký, který by se hodil vysokoškolákovi. Inspirujte se našim výběrem stolů do studentského pokoje.

Tentokrát jsme pro vás nachystali jen obecnější předvýběr, ve kterém si každý může najít svého favorita. V každém případě se s koupí psacího stolu snadno vejdete do 2 000 Kč. To znamená, že se pořád vejdeme do slibovaného rozpočtu.

Sečteno a podtrženo máme vybranou postel a stůl. Zatím nás to stálo cca 6 000 Kč. Pojďme dál.







Židle vám musí sednout

Fotogalerie studentských pokojů se hemží kancelářskými křesly za tisíce i desetitisíce korun. Ale pokud nemáte problémy se zády, určitě si vystačíte i s obyčejnější židlí. Ano, skutečně máme na mysli obyčejnou jídelní židli. Pokud se vám zdá, že na takové se nedá dlouho sedět a pracovat, budete se divit.

Kvalitní konstrukce dřevěných židlí a dostatečně vysoká opěrka zad pro klasické studium postačí. Ano, možná nebudete mít takový komfort jako v křesle za desítky tisíc korun, ale pokud budete na židli správně sedět, prospěje to vašim zádům. Neoslabíte si mezilopatkové svaly. Ani vás nebude bolet bederní páteř. Vybrali jsme pro vás židle, které jsou levné, a můžete je využít univerzálně. Tady jsou. Zvolte model s vyšší opěrkou. A pokud chcete trochu komfortnější sezení, zkuste polstrovanou židli.

Uvidíte, že židli můžete mít už za 1 000 Kč. Takže vzhledem k našemu rozpočtu jsme pořád v plusu, a dokonce nám zbývá ještě tisícovka k dobru. Za tu si můžete pořídit další drobné vybavení – poličku, pořadač nebo taky lampičku. Nebo můžete zbylou tisícovku investovat do zábavy.

Celková útrata za výbavu

  • postel/válenda s úložným prostorem – cca 4 000 Kč
  • psací stůl – cca 2 000 Kč
  • židle – cca 1 000 Kč

celkem: 7 000 Kč + 1 000 Kč úspora

Je jen na vás, jestli po promocích nábytek necháte dalšímu nájemci bytu za symbolickou cenu, nebo si ho necháte jako pěknou vzpomínku na svá vysokoškolská léta. V každém případě vám určitě vydrží o dost déle než 5 let studia.

Věříme, že vás náš tip na výbavu studentského pokoje inspiroval, a pokud vás zajímají další tipy, nezapomeňte mrknout na naše další články.











Přečtěte si také

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste