Světlo v ložnici, aneb zpřístupníte všechny kouty

1055 Tipy a triky

Atmosféra klidu

K navození příjemné světelné pohody v ložnici nepotřebujete moc námahy. Odborníci dokonce tvrdí, že se tu klidně obejdete bez centrálního stropního osvětlení. Bez doplňkových zdrojů to však asi nepůjde. Možností se naskýtá hned několik. Halogenové žárovky s intenzitou od 20 W do 50 W našly své místo hlavně v sádrokartonových podhledech nebo osvětlovacích rampách nad skříněmi. Prostor osvětlí nevtíravě a měkce. Když jsou součástí například police, krása doplňku umístěného na ní vynikne jako ve světle reflektorů.

Potřebujete doladit atmosféru v místnosti podle momentální nálady? Pomocnou ruku podá podbarvení neonovými svítidly. Rafinovaně ukryté za záhlavím, pod rámem manželské postele nebo v nočním stolku. Moderní a ekonomickou variantu je LED dioda. Vyzařuje jasné světlo s modrým nádechem. Často bývá součástí svítidel zakomponovaných po bocích záhlaví.

 


Naše potěšení

Pro ty z vás, kteří si chtějí otevřením skříňových dveří vytvořit sváteční atmosféru dne, doporučujeme zabudované osvětlení přímo v závěsné tyči.

 

Nevyléčitelný workoholik

Pokud rádi usínáte s notebookem či knihou, myslete na to i při tvorbě osvětlení. Ideálním řešením je svítidlo s intenzitou minimálně 60 W. Praktickým řešením je ohebné rameno. U moderních manželských postelí bývá často součástí záhlaví. Má minimalistické rozměry, ale zato maximální ohebnost a svítivost. Vyhnete se tak rušení partnera během spánku.

 


Když se rádi tulíme

Čtete si důvěrně opření o rameno? Máte postel plnou dětí a mezi polštáři před usnutím trůní velká hrací deska Člověče nezlob se, poházená pexesem a zapomenutými plyšáky? Vašemu intimnímu rodinnému místu postačí pouhé jediné stojací svítidlo, které osvětlí centrální část postele.

 

Změna je život

Pro neúnavné experimentátory máme jeden tip: Stojací lampa. Solitér, který snadno změní atmosféru místnosti. Když vás omrzí, pryč s ní. Nahradí ji nový a přitažlivějším kousek.

 

Se slunce nad hlavou

Veselá nálada spojená s pestrými barvami a neobyčejnou září. Pokud právě to očekáváte od atmosféry v ložnici, neváhejte a umístěte si nad postel centrální svítidlo. Vhodnější je nízká nástropní varianta, aby se nestala překážkou při vstávání z postele, nebo při jeho podcházení. I v tomto případě však neodsuzujte noční lampičky, určitě jejich služby čas od času využijete. Předejdete tak rušivým momentům při nesouladu partnerských dob usínání.

Přečtěte si také

  • 5 rad jak zařídit ideální ložnici
    2018-06-05 3380

    Pro kvalitní spánek a regeneraci organismu je mimo jiné rozhodujícím prvkem samotná ložnice. Jak ji zařídit? Následujte našich 5 chytrých rad!

  • Bez čeho se ložnice neobejde
    2018-02-01 1822

    Nejintimnější místnost domu nebo bytu musí umožnit odpočinek po rušném dni, očistný spánek či vášnivá obětí v atmosféře, která koresponduje s osobnostmi jejích obyvatel.

  • Kde se spí nejlépe, jak situovat ložnici?
    2018-02-01 1970

    Kde se spí nejlépe ? Samozřejmě tam, kde je příjemně. Ani zima, ani teplo, a hlavně dostatek čerstvého vzduchu. Jste ranní typ? Volte ložnici na východ!

  • Ložnice jako sluha dvou pánů
    2018-07-17 1754

    Má sloužit k regeneraci a spánku. Někteří se však se sortimentem těchto služeb nespokojili. Nadhodnotu rozšířili o portfolio s pracovní či relaxační sféry. Anebo zalovili v pragmatičtější vodách.

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste