Dostaneme vás na LED. Posviťte si úsporněji!

Dneska už málokdy narazíte při běžném svícení na jinou technologii než LED. Proč je tento typ osvětlení tak oblíbený? Důvodů je hned několik a všechny jsou pádné. Výrobci svítidel se s vynálezem LED svícení zaradovali, protože získali takřka neomezené možnosti, pokud jde o design. Malé diody totiž skousnou prakticky jakékoliv tvary, se kterými přijde nápaditý designér. Pro spotřebitele je LED synonymem pro úsporné svícení.






Všude dobře, s LED svítidly nejlíp

Obrovskou výhodou LED osvětlení je univerzální využití. Technologie naprosto ovládla svět svítidel, a tak diody najdete v bodovkách, v páscích nad kuchyňskou linkou, v lampách a lampičkách i v halogenových reflektorech, čelových svítilnách nebo vánočním osvětlení. Pokud tedy budete domů pořizovat nové světlo, určitě sáhněte po LED osvětlení. Nebudete litovat a další účty za elektřinu budou mnohem sympatičtější.

Stropní LED světla

Základem dobrého posvícení je stropní světlo. Dvakrát to platí pro stropní LED svítidla. Většinou u nich hraje prim jednoduchý design, který neruší. Na druhou stranu se ihned po cvaknutí vypínače rozzáří na sto procent. Žádné čekání na žhavení žárovek nebo zářivkových trubic. Jednoduše dostanete hned od první sekundy plnou nálož světelných paprsků, takže vše uvidíte bezvadně.

LED zářivková tělesa

Staré dobré zářivky už sice vyšly z módy, ale to neznamená, že je beze zbytku nezastanou LED zářivky. Rozzáří se pro vás během okamžiku, a navíc nepotřebují ke svícení tolik elektřiny jako stará zářivková klasika. Hodí se perfektně do kancelářských místností, kde je hlavní důraz na praktické použití, ne už tak moc na design. Ale to ani náhodou neznamená, že by vám LED zářivky dělaly ostudu.

Stojanové LED lampy

Není nic hezčího než chvíle zaslouženého odpočinku ve společnosti oblíbených knižních hrdinů. A přesně k tomu se vám bude hodit elegantní stojanová LED lampa. Díky pokročilé technologii a malým rozměrům svítidel, můžete vybírat z nejrůznějších originálních designů. Záleží na vašem vkusu a domácím vybavení. Určitě najdete variantu, která vás oslní nejen světlem, ale hlavně působivým zpracováním.





Stolní LED lampičky

Králové stolního osvětlení se honosí LED technologií. Spolehlivě posvítí dětem na domácí úkoly i dospělým na činnosti, u kterých potřebujete vidět jako ostříži. Pokročilé stolní LED lampičky dokonce umějí měnit barvu nebo intenzitu osvětlení. Určitě sami přijdete na to, jak je co nejlépe využít. Uvidíte, že některé barevné odstíny neruší tolik jako jiné. Tak co, už víte, jak to využijete?

Další typy LED osvětlení

Nebojte se ani ostatních LED osvětlení. Na e-shopech i v prodejnách jich najdete mraky. Oblíbenou trofejí milovníků venkovních sportů i jeskyňářů jsou například LED čelovky, díky kterým včas a přesně vidí na cestu i v té nejtemnější tmě. Stejně dobře na cestách poslouží také LED baterky. Navíc mají výhodu, že se pohodlně vejdou do kapsy. Tak si je hlavně nezapomeňte přibalit na cesty, pokud plánujete dovolenou v přírodě.

Mezi specialitky pak patří třeba vánoční LED osvětlení. To můžete klidně nechat na stromečku rozsvícené od rána do večera. LED svítidla se totiž mnohem méně zahřívají, takže nehrozí požár. A díky nízké spotřebě ani nepřetržité svícení Ježíškovi na faktuře za elektřinu nepoznáte. Široká škála barevných variant řetězů svíticích ozdob je pak pro děti uchvacující.

Ať už se rozhodnete pro jakékoliv LED svítidlo, neuděláte chybu. Jen si dejte pozor, abyste sáhli po kvalitním zpracování, které je účinnější než levnější a odlehčenější varianty. LED svítidla mají dlouhou životnost a při pořizování se vyplatí volit střední a vyšší modely, které mají zaručeně vysokou jakost.

Tak ať vám to doma svítí a občas mrkněte k nám na blog na další články, které už pro vás chystáme.








Přečtěte si také

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste