Úložné prostory v ložnici

1457 Ložnice inspirace , Tipy a triky

Tak jako se vy v ložnici ukládáte ke spánku, potřebují své místo také prádlo a drobnosti, které vás obklopují. Oblečení, prádlo, peřiny, polštáře a knihy jsou společníci, s nimiž se dělíte o prostor vaší ložnice. Ukrývají se ve skříních, komorách, nočních stolcích nebo jsou vystaveny na odiv v otevřených policích či na věšácích.

 

 

Šaty

 

Jejich hlavním útočištěm jsou šatní skříně, vestavěné nebo samostatné. Hlavně ty zhotovené na míru se vyznačují neomezenou variabilitou. Nejen co se týká vzhledu a tvarů, ale i vnitřním vybavením, které volíte podle potřeb. Zatímco samostatné skříně nabízí jen klasické zásuvky, police a věšákové tyče, vestavné můžete zařídit speciálním úložným systémem. Stojan na sezónní obuv, věšáky na kalhoty, kravaty nebo šperkovnice pomohou dosáhnout většího pořádku. Menší kusy prádla uskladníte v komorách. Snadný přístup a přehled nabízejí zásuvky. Rychle od odložení právě svlečeného šatstva se postará strážce pořádku – němý slova.Pokud vám to umožní výška prostoru pod postelí, osaďte na odkládací díly kolečka. Manipulace s nimi bude jednodušší.

 

 

Knihy

 

Jste-li vášnivými čtenáři a knihy jsou neodmyslitelnou součástí vašeho života, věnujte jim prostor i v ložnici. Otevřené police jim ho rádi poskytnou. Montované, zavěšené na zdi nebo umístěné v nice mohou zpestřit holou zeď nebo prázdný kout místnosti. Uzdu fantazii vám dovolí popustit zděné či sádrokartonové police. Když to velikost ložnice umožňuje, vytvořte si nízkou zídku přímo za čelem postele. Oceníte jí hlavně ti, kteří chtějí přímo z lůžka dosáhnout na co nejvíce předmětů. Alternativním řešením jsou již hotové postele s odkládacím pultíkem zakomponovaným v záhlaví. Jestli vaše ložnice nehýří velkorysými rozměry, nezoufejte. O zařízení místnosti, která vás přivede do říše snů, se spolehlivě postarají noční stolky. Poslouží noční lampě a tisíci dalších drobností.

 

 

Přikrývky a polštáře

 

Ačkoli peřiňáku jako solitérů již odzvonilo, neznamená to, že peřiny a polštáře musí ležet na posteli během dne. V zásadě je můžete uložit kamkoli, z hygienických důvodu je však ideální úložný prostor odvětrat. Jelikož momentálním trendem jsou postele postavené na nožičkách, oblibě se těší boxy zasouvané pod postel. Díky široké nabídce materiálů, od dřevěných přes vyplétané až po plastové, je jednoduše sladíte s každým interiérem. Oživit a zútulnit ložnici můžete samostatně stojícími koši nebo díly postavenými před postel.

 

Jste zastáncem úložného prostoru přímo v posteli a současně si chcete individuálně zvolit rošt a matraci? Potom počítejte s možným omezením při jejich výběru. Když se vám každodenní otevírání stane přítěží, využijte toto místo k uložení sezónního oblečení nebo zřídka používaných textilních doplňků.

 

 

Přečtěte si také

  • 5 rad jak zařídit ideální ložnici
    2018-06-05 3374

    Pro kvalitní spánek a regeneraci organismu je mimo jiné rozhodujícím prvkem samotná ložnice. Jak ji zařídit? Následujte našich 5 chytrých rad!

  • Bez čeho se ložnice neobejde
    2018-02-01 1822

    Nejintimnější místnost domu nebo bytu musí umožnit odpočinek po rušném dni, očistný spánek či vášnivá obětí v atmosféře, která koresponduje s osobnostmi jejích obyvatel.

  • Feng Shui (či Feng Šuej) a síla barev v ložnici.
    2018-04-23 3404

    Ložnice a její skladba je tedy velmi důležitým aspektem, kterému bychom měli věnovat pozornost a zaměřit se na její umístění a vybavení v domě, bytě i chalupě.

  • Kde se spí nejlépe, jak situovat ložnici?
    2018-02-01 1962

    Kde se spí nejlépe ? Samozřejmě tam, kde je příjemně. Ani zima, ani teplo, a hlavně dostatek čerstvého vzduchu. Jste ranní typ? Volte ložnici na východ!

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste