Ložnice podle Vasati.

1241 Trendy

Budíte se ráno unavení a nevyspalí? Viníkem déle přetrvávajících problémů tohoto druhu může být vaše ložnice. 15 následujících rad vám možná pomůže odhalit její skryté nedostatky.

1.

Zamyslete se nad tím, kolik času trávíte v obývacím pokoji a kolik v ložnici. Jelikož v posteli člověk prožije asi třetinu svého života, ložnice by neměla být nejmenší místnosti vašeho příbytku.

2.

Pamatujte, že během spánku spotřebuje jedna dospělá osoba 15–20 m³ vzduchu. Místnost pro dvě spící osoby by měla mít při světle výšce 2,6 m plochu alespoň 20 m2.

3.

Velmi důležité je intenzivní větrání. Přívod kyslíku zabraňuje vzniku par a jejich kondenzování na povrchu zdiva, což následně může způsobit vznik plísní.

4.

Nedělejte si z ložnice skladiště! Zařiďte ji nezbytným nábytkem a směle se zbavte všeho, co dávno nepoužíváte. Platí to hlavně pro oblečení, které se hromadí v šatních skříních a zabírá drahocenný odkládací prostor.

5.

Pokud si můžete zvolit orientaci ložnice, vyberte si jih. Podle učení Vasati je to pro tuto místnost optimální světová strana, která podporuje zdraví. Pro dětskou ložnici je však nejvhodnější západní zóna.

6.

Ložnice orientovaná na jihozápad není příliš vhodným řešením. Způsobuje totiž vznik konfliktů a hádek. Severní strana zase přináší spícímu neklid a finanční ztráty.

7.

Dveře do ložnice by neměly směřovat na jih. Ideální je, když má místnost malé okno orientované na sever nebo na východ. Strop by měl být rovnoběžný s podlahou, bez sklonu.

8.

Postel situujte tak, aby k ní byl z každého místa bezproblémový přístup. Neměla by se opírat o severní ani o východní zeď. Nohy spícího by neměly směřovat ke dveřím.

9.

Podle Vasati je zdravé spát hlavou k jihu. Naše planeta má stejně jako lidské tělo magnetickou povahu. Člověk má severní magnetický pól na hlavě. Když vaše hlava při spánku směřuje na sever, se zemským severním polem na sebe působí odpudivě. Má to negativní vliv na krevní oběh a kvalitu spánku.

10.

Ten, kdo spí s hlavou na východ, podporuje svůj duchovní život a rozvoj vědomostí, západ ovlivňuje bohatství a uznání.

11.

Protože je ložnice místností odpočinku a regenerace, vybírejte pro ni uklidňující barvy. Platí to o stěnách, textiliích, podlaze i zařízení ložnice.

12.

Na kvalitě spánku se obrovskou měrou podílí postel. Nejvhodnější je ze dřeva, podle možností bez chemických úprav. Výhodou chemicky neupraveného materiálu je, že dokáže do jisté míry organismus ochránit před elektromagnetickým zářením, radioaktivitou a působením geopatogenní zóny.

13.

Postel vyrobená z modřínu podporuje moudrost, vitalitu a jistotu. Smrkové lůžko uklidňuje, přináší odpočinek a harmonii. Borovice znamená nový začátek a štěstí, bříza podporuje kreativitu, bezstarostnost a změny.

14.

Přírodní materiálům dejte přednosti i u ostatních příslušenství. Středně tvrdá matrace by měla být přírodní, například z kokosových vláken. Zvolte povlečení ze lnu, bavlny, případně hedvábí. Nepodceňujte ani výběr podlahy. Ideální jsou přírodní materiály teplé na dotek – dřevo, korek nebo vlněný koberec.

15.

Stěny se dají přetřít, lůžko přesunout, ale okno nebo dveře na jinou zeď nedáte. Mnohé energetické poruchy se však dají zmírnit nebo dokonce odstranit použitím Vasati janter. Každá jantra patří k jisté z devíti planet a každá planeta ovládá jistou světovou stranu. Když konzultací s odborníkem zjistíte nedostatek na materiální úrovni, použijte jantru, která pomůže posilnit účinek oslabené planety, a tím i světové strany.

 

Vliv barev ze světelného spektra

Fialová: stimuluje duševní koncentraci a regeneraci

Modrá: přináší klid, vyrovnanosti, zmírňuje bolesti a stres, uvolňuje napětí, snižuje krevní tlak

Zelená: Příznivě působí na tělesnou a duševní harmonii a na metabolismus

Oranžová: dodává energii při tělesné námaze, působí proti ztrátě sil a depresím

Červená: má stimulační účinky na krevní oběh, extrémně podporuje špičkové výkony

Čemu se vyhnout?

Neberte si do postele žádnou práci. V ložnici byste neměli sledovat televizi ani pracovat nebo studovat. Počítač, televizor, a dokonce i digitální budík na nočním stolku jsou nositeli elektrosmogu.

Nebezpečné jsou i geopatogenní zóny a jejich křižovatky. Optimální místo pro vaši postel s ohledem na tektonickém poruchy či toky spodních vod vám pomůže najít zkušený psychotronik.

Postel s kovovou konstrukcí, dokonce i matrace s kovovými pružinami nebo kovové rošty mohou kolem lůžka vytvořit nezdravé magnetické pole.

Přečtěte si také

  • Kde se spí nejlépe, jak situovat ložnici?
    2018-02-01 1939

    Kde se spí nejlépe ? Samozřejmě tam, kde je příjemně. Ani zima, ani teplo, a hlavně dostatek čerstvého vzduchu. Jste ranní typ? Volte ložnici na východ!

  • Bez čeho se ložnice neobejde
    2018-02-01 1804

    Nejintimnější místnost domu nebo bytu musí umožnit odpočinek po rušném dni, očistný spánek či vášnivá obětí v atmosféře, která koresponduje s osobnostmi jejích obyvatel.

  • Vasati - Aby se nám dobře žilo!
    2018-03-01 1352

    Tak tuto skrytou touhu nosí v podvědomí jistě každý z nás. Věřte nebo ne, i bydlením si lze pomoci k jejímu naplnění. Říká vám něco indické učení vasati?

  • Vše o spaní - jako na hrášku. 1/3
    2018-03-12 1165

    Není divu, že se princezna vzbudila celá rozlámaná. Nezpůsobil to ovšem hrášek, ale příliš měkké lůžko tisíci podušek.

  • Vše o spaní - jako na hrášku. 2/3
    2018-03-19 1326

    V prvním díle našeho seriálu jsme princezně poradili s postýlkou, dnes ji najdeme prima matraci!

  • Vše o spaní - jako na hrášku. 3/3
    2018-03-26 931

    Princezna má již pěknou postýlku a také matraci, na které ji nic netlačí. Dnes jí poradíme, jak si vybrat zbytek pelíšku.

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste