Úložné prostory v ložnici II

Obzvlášť v ložnici musí být ukrytý tak rafinovaně, aby opticky nezatížil prostor a místnost zůstala vzdušná a prostorná.

Místo nočních stolků

Patříte-li k těm, pro něž je ložnice druhým obývacím pokojem, je pravděpodobné, že někdy zaměníte postel za sedačku. Znamená to, že potřebujete mít po ruce všechny časopisy, knihy nebo kosmetiku. Důležitý je prostor na odložení oblíbené kávy, nebo dokonce snídaně. Zkuste postel se záhlavím, o které se pohodlně opřete. V útrobách se skrývá výsuvná policová skříň, jejíž výhodou je i snadný úklid. Vždy, když potřebujete poklidit, stačí jen skříňku zasunout. A na desce se záhlavím zůstanou pouze oblíbené dekorativní předměty.


 

Svítidlo pro knihomola

Vhodný doplňkem v každé ložnici je intimní osvětlení. Stojací svítidlo nejenže vyzařuje nevtíravé světlo, ale je i elegantním nabídkovým doplňkem. Díky policím ho můžete využívat též jako menší knihovnu.

Tři v jednom

Jak jinak můžete pojmenovat možnosti, které vám nabízí dvoulůžko s moderní dřevěno-koženým záhlavím? První úložný prostor najdete pod matracemi, druhý v nenápadných mělkých zásuvkách nočního stolku a třetí za posuvnými koženými částmi čela. Uznejte, že vás toto řešení překvapilo!

Knihovna přímo u nosu

Nečekaný úložný prostor se najde i podél boku postele. Police rovnou na podlaze, dalo by se říci. Zajímavé řešení, u kterého však musíte počítat s tím, že knihy je třeba pravidelně zbavovat prachu.

Do ložnice i obývacího pokoje

Řešit otázku, jak do malého prostoru vtěsnat pohodlnou postel a zároveň vytvořit atraktivní obývací pokoj? Inspirujte se nabídkovým kusem, který je z jedné strany postelí, jenže z druhé strany se z ní rázem stává policový díl vhodný do kteréhokoliv elegantního obývacího pokoje. Pokud se lépe podíváte, zjistíte, že kromě klasických polic díl nabízí i další praktické odkládací detaily, jako například zásuvku či věšák. Záleží na vás, jak je dokážete prakticky využít.

Záhlaví vás nezklame

Nehledejte vždy úložný prostor pouze pod matracemi. Všimněte si záhlaví. Když ho sklopíte, najdete prostor i na ložní prádlo.

Nepořádek ukliďte pod postel!

Ne však jen tak ledabyle. Pořádku pod postelí dosáhnete výsuvnými kontejnery. Kolečka zásuvek zajistí snadnou manipulaci. Díky nim získáte i dokonalý přehled – když potřebujete vytáhnout předmět zcela vzadu, stane se tak bez větší námahy. Dobrým tipem je i překrytí kontejneru textilním závěsem téměř po podlahu. Kdo by jen vytušil, co všechno se tu schovává?

Přečtěte si také

  • Bez čeho se ložnice neobejde
    2018-02-01 1806

    Nejintimnější místnost domu nebo bytu musí umožnit odpočinek po rušném dni, očistný spánek či vášnivá obětí v atmosféře, která koresponduje s osobnostmi jejích obyvatel.

  • Ložnice jako sluha dvou pánů
    2018-07-17 1746

    Má sloužit k regeneraci a spánku. Někteří se však se sortimentem těchto služeb nespokojili. Nadhodnotu rozšířili o portfolio s pracovní či relaxační sféry. Anebo zalovili v pragmatičtější vodách.

  • Ložnice podle chuti
    2018-06-26 1243

    Hledáte příčinu nespavosti? Možná nespočívá ani tak ve vás jako v samotné ložnici. Zjistěte, zda jste při zařizování náhodou neudělali chybu.

  • 5 rad jak zařídit ideální ložnici
    2018-06-05 3335

    Pro kvalitní spánek a regeneraci organismu je mimo jiné rozhodujícím prvkem samotná ložnice. Jak ji zařídit? Následujte našich 5 chytrých rad!

  • Úložné prostory v ložnici
    2018-06-13 1443

    Tak jako se vy v ložnici ukládáte ke spánku, potřebují své místo také prádlo a drobnosti, které vás obklopují. Oblečení, prádlo, peřiny, polštáře a knihy jsou společníci, s nimiž se dělíte o prostor.

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste