Královnou interiéru je béžová barva

Po deseti letech, kdy v interiéru kralovala šedá, se na výsluní dostává mnohem teplejší barva, která působí uklidňujícím dojmem. Jde o osvěžující béžovou barvu, která splňuje nároky na optimistické vyznění a lehký nádech retra. Zatímco dříve se béžová barva považovala za nudnou a neinspirativní, v současnosti se prodrala na výsluní.

Decentní béžový interiér

Co všechno byte měli vědět o béžové barvě?

Béžová je barvou, která je inspirovaná přírodou. Působí hřejivým, sofistikovaným a uklidňujícím dojmem. Jde o světlehnědou barvu s jemnými nádechy žluté a šedé, ale existuje spousta dalších variant. Jedná se o barvu, která se řadí k barvám neutrálním, ale přesto má velký charakter.

Vzhledem k tomu, že v posledních letech interiérové trendy čerpají inspiraci z přírody, jednoduše do nich béžovou zakomponujete. Váš domov díky ní bude uzemněnější, klidnější a zkrátka oázou v moderním rušném světě.

Béžová spadá do rodiny neutrálních tónů, stejně jako hnědou, černou nebo bílou ji nenajdete v tradičním barevném kole. Jak namíchat béžovou barvu? Jde o spojení hnědé a bílé nebo bílé a žluté. Na výběr je bohaté spektrum béžových odstínů, které jsou světlé, krémové, tmavší, blízko bílé nebo blízko hnědé.

Béžová má celou řadu odstínů

Tato barva se řadí mezi teplé barvy. Skvěle se hodí od slunných, jižně orientovaných místností, ale také do tmavších prostor, kde nejlépe vynikne v kombinaci s tmavými barvami.

S čím kombinovat béžovou barvu?

Nejlepší zprávou je, že se béžová hodí prakticky ke všemu. Nejlépe si porozumí s přírodními materiály, mezi které patří:

  • dřevo,
  • kámen,
  • hlína,
  • len,
  • juta,
  • kov.

Jaká barva se hodí k béžové? Upřímně, jakákoliv. Skvělá je kombinace béžové a špinavě bílé nebo chladně béžové s polar bílou. Pustit se můžete také do kombinování s modrou, zelenou, červenou, šedou, hnědou, růžovou nebo černou.

Jak dostat béžovou do interiéru?

Díky tomu, že je béžová barva neutrální, můžete ji do svého domova propašovat nejrůznějšími způsoby. Záleží jen na vás, zda se rozhodnete pro výmalbu nebo nábytek a doplňky v tomto odstínu.

Béžová sedačka

Pohovka v béžové barvě je jedním z nejlepších způsobů, jak tuto barvu dostat do svého interiéru. I kdybyste měli obývací pokoj v orientálním duchu, industriálním designu nebo ve stylu glamour, béžovou sedačkou nic nepokazíte. Jde o klasický kus nábytku, který bude vždy trendy.

Designová béžová sedačka podtrhne styl vašeho obýváku

Protože se jedná o nenápadný kousek, postavte sedačku doprostřed obývacího pokoje, ať vynikne. Doplňte ji kontrastními přehozy a polštářky, které jí dodají šmrnc.

Béžová barva na zeď

Pokud jste se do béžové doslova zamilovali, pusťte se do malování. Béžová je perfektní barvou nejen do ložnice. Bude si rozumět se zrcadlovými plochami a oživit ji můžete obrazy v kontrastních barvách. Béžová barva na zeď může mít různé odstíny, které v rámci jednoho pokoje můžete decentně zkombinovat. Skvěle bude vypadat bílá ložnice s jednou béžovou stěnou, případně béžová ložnice s jednou bílou stěnou.

Béžové obrazy

Na bílé nebo starorůžové stěně se budou skvěle vyjímat obrazy s béžovou barvou nejrůznějších odstínů. Na obraze se může objevit špinavá bílá, hnědá, starorůžová i zmiňovaná béžová.

Pověste na zeď obrazy v béžových tónech

Béžový koberec

Kusový béžový koberec bude skvěle vypadat v obývacím pokoji, v ložnici i v dětském pokoji. Ostatně béžová barva v dětském pokoji působí uklidňujícím dojmem na děti, které chvíli neposedí. Na koberec v béžové barvě postavte třeba křeslo v kontrastním výrazném odstínu. Nerozlučná dvojka bude i se stylovou komodou.

Béžové závěsy

Nejjednodušší způsob, jak do svého interiéru propašovat béžovou, jsou závěsy na oknech. Závěsy neodvedou pozornost od zbytku místnosti a skvěle splynou s interiérem. A pokud chcete, aby byly béžové závěsy výrazným prvkem, dejte je do prostorů, ve kterých převládá bílá a hnědá.

Béžové závěsy ladí s bílou a hnědou

Béžový punc luxusu

Hřejivá béžová si dokonale rozumí s metalickými barvami a reflexními plochami. Doplňte svůj béžový interiér zrcadly a skříňkami s povrchovou úpravou ve vysokém lesku. Stěnu můžete doplnit tapetou, která bude mít béžový podklad a zlatý, stříbrný nebo měděný vzor.

Pokud chcete, aby měl váš interiér uklidňující, ale zároveň luxusní nádech, zakomponujte do něj béžovou barvu.

Přečtěte si také

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste