Kuchyňské trendy pro rok 2020 – 4. díl

Z předešlých tří dílů už víte, jak se v kuchyni vypořádat s barvami, čím vyložit podlahu, aby byla praktická a zároveň dělala parádu, a dokonce máte jasno i ve využívání úložných prostorů a materiálů linky. Bravo! Tentokrát vám prozradíme poslední várku vychytávek, které dokreslí módní ráz vaší kuchyně tak, aby i v přísných očích závistivých sousedů dostala jedničku podtrženou. Nebojte, vaši peněženku to bolet nebude. Jdeme na to!






Zaměřte se na detaily

Když už budete mít v hlavních konturách vytvořenou kuchyni snů, je na čase pečlivě vyladit každičký detail, který na konci vdechne místnosti jedinečné kouzlo. Není to jen tak, takže se nebojte experimentovat a věci v čase měnit. Taky je pravda, že neexistuje jedno univerzální řešení, které by vykouzlilo spokojený úsměv na tváři každému. Přesto jsme z různých možností a tipů posbírali ty, které nám připadají nejlepší. Tady jsou.

Udělejte ze spotřebičů klenoty

Už dávno neplatí, že by v kuchyni bylo veškeré elektro bílé. Dokonce i slovní spojení „bílá technika“ začíná ztrácet lesk. Většina českých domácností už se nějaký ten rok pyšní spotřebičem v barevnějším kabátku. Pokud chcete jít s trendem, pořiďte si černé spotřebiče s doplňkovými odstíny ve zlaté nebo měděné.

Černá barva odjakživa patřila k luxusním. V kuchyni jde navíc u spotřebičů o obrat čelem vzat, který najednou uznává dříve nemyslitelné – pochopitelně v provedení dokonale sladěném se zbytkem místnosti. Ideální je samozřejmě vybavit kuchyni všemi spotřebiči jedné sady, aby se provedení zevnějšku doplňovalo. Variantou je ale také výrazný solitér, který prozáří místnost a okamžitě na sebe strhne pozornost. Volba je jen na vás.

Hurá k neviditelnu

Jestli nelpíte na okázalosti a mezi vaše přednosti patří jemnocit a skromnost, určitě můžete zkusit i variantu se spotřebiči takřka neviditelnými. Prakticky veškerá elektronika v kuchyni může být vestavěná do linky nebo k lince šikovně přimknutá tak, aby nebylo možné na první dobrou poznat, kde stojí ten či onen domácí pomocník. A nemusíte hned opatřovat spotřebiče vnějším obložením. Někdy bohatě stačí vybrat méně výrazný odstín provedení, který sline s dekorem linky. Pak máte vyhráno.

Jedině bez úchytů

Kovové nebo plastové lesklé úchytky na dvířkách skříněk už nikoho nevytrhnou. A proč by taky měly? Modernímu otvírání úložných prostorů do kuchyně jednoznačně vévodí bezúchytové provedení. Velkou výhodou je kompaktní vzhled všech pohledových stran skříněk. Vaše kuchyně získá lehkost a eleganci v přesných liniích, které nic neruší. Tahle vychytávka samozřejmě není pro každého a barokní duše určitě zaúpí nad přílišnou praktičností s nedostatkem kudrlinek. Ale pokud fandíte čistému a jednoduchému designu, směle do toho.





Troufněte si na ozvláštnění

Přiložte ruku k dílu. Mrkněte na půdu u prarodičů a třeba tam objevíte staré židle. Ty po obroušení a natření skvěle padnou k moderně zařízené kuchyni. Získáte unikátní kousek nábytku, který bude pro vás speciální hned ze dvou důvodů. Za prvé ponese rodinnou stopu a za druhé budete mít na konečné podobě lví podíl. A věřte tomu, že to není málo.

I když na půdě nic kloudného nenajdete, není třeba smutnit. Internet je plný použitého nábytku, který můžete a nemusíte částečně renovovat. Mrkněte, jestli by se vám něco nehodilo do kuchyně. I předešlé generace uměly vyrobit mistrovské kousky.

Vdechněte kuchyni život

Nezapomeňte na bylinky nebo jiné rostliny, které osvěží vybavení kuchyně. Někdy stačí bazalka v květináči na parapetu, jindy se hodí celý stojánek plný bylinek nebo pokojových květin. Každému, co ráčí. Kromě toho, že zelená barva rostlin uklidňuje a působí příznivě i na oči, získáte do kuchyně krásné vůně. Navíc bylinky můžete kdykoliv použít na ozdobení nebo ochucení oblíbených dobrot. Věřte, že to stojí tu za trochu námahy se zaléváním.

Dřez a baterie podle gusta

Vyberte si, co se vám bude hodit. Obchody praskají ve švech pestrostí nabídky dřezů a baterií. Žebříčkům oblíbenosti určitě vévodí matné provedení žlutých a červených kovů. Vždy ale myslete na to, že by se jednotlivé prvky kuchyně neměly mlátit mezi sebou. Proto vybírejte tak, aby spolu hrály všechny kovy, které budete mít v místnosti. Naopak dřez můžete vybírat skoro čistě podle gusta. Může to být klidně solitér, který bude dělat parádu na první pohled.

A to je vše. Zbytek už je jen na vás a vaší fantazii. Jsme zvědaví, jak vaše kuchyně po změnách prokoukne. Věříme, že jsme vás aspoň trochu inspirovali a občas mrknete k nám na blog na další zajímavé články.






Přečtěte si také

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste