Nábytek pod stromečkem potěší. Tady je našich 5 tipů!

428 Tipy a triky

Každý rok je to to samé. Mikuláš už rozdal hodným pamlsky a zlobivým brambory, ale vy pořád nevíte, co dát pod stromeček rodičům a kamarádům? Pokud náhodou patříte mezi lidi, kteří dárky kupují dopředu, smekáme. Pro ostatní máme 5 tipů na nábytek, který na Vánoce udělá radost všem.







Taburet potěší lidi, kočky i psy

Nenápadný favorit početného posezení nejen v obýváku je často snem vyvýšeného pelíšku čtyřnohých mazlíčků. Pod stromeček ho ale můžete pořídit i lidem, kteří zvířata doma nemají. Díky tomu, že je lehký a dobře přenosný, najde uplatnění při posezení i vyndávání věcí z vrchních polic.

Pro unavené nohy je taburet skvělou alternativou podnožky. Právě proto, že se dá použít na mnoho věcí, stává se v Česku stále oblíbenějším nábytkem. Pod stromeček ho můžete jen převázat mašlí. Uvidíte, že i tak se tam bude hezky vyjímat.

Taburet pořídíte už za pár stovek. Ale pokud chcete pro obdarovaného bohatšího ježíška, dá se vybrat i model za několik tisíc korun. Záleží na vás, kolik máte na dárek odloženo, případně jak moc drahé dárky si vzájemně dáváte. V obou případech to bude plnohodnotný taburet, který dobře poslouží.

Zrcadlo pro lepší vyhlídky

První věc, kterou si pohlídejte v případě zvažování zrcadla, je tvar. Je to stěžejní. Nenápadně obhlédněte ostatní vybavení místnosti blízkého člověka, kterému chcete k Vánocům zrcadlo nadělit. Sledujte hlavně linie nábytku. Pokud jsou v místnosti všechny úhly jak podle pravítka, volte hranaté zrcadlo, jinak raději sáhněte po kulatém.

Jakmile budete mít jasno o liniích, sledujte barvy a tloušťku rámečků. Vždy volte stejné varianty, jako má ostatní vybavení pokoje, kam zrcadlo přibude, nebo můžete vsadit na vysoce kontrastní variantu. Pak do světlé místnosti pořiďte zrcadlo s tmavým rámem a opačně.

Vždycky je ale lepší oklikou nenápadně zjistit, jaká varianta by se nejvíc zamlouvala obdarovanému. Určitě byste nechtěli šlápnout vedle. Ideální je poprosit někoho jiného, aby se mezi řádky zkusil dopátrat. Ale opatrně, ať se neprozradíte.

Botník je základ

Možná vás teď překvapíme, ale na seznamu dárků od Ježíška stále častěji figuruje nábytek do předsíně. Většinou je to totiž jedna z posledních místností, které lidé dovybavují. A není se čemu divit. Vždyť postel, stůl i sprchový kout potřebujeme všichni víc než botník.

Když budete vybírat botník pro druhé, mrkněte nejdřív, jak velkou nohu mají. To je zásadní hlavně u výklopných botníků. Pro lidi s velikostí 47 a větší výklopné botníky nejsou to pravé ořechové. Pravděpodobně by své boty nemohli v přihrádce zavřít. Takže chlapům s velkou nohou raději pořiďte klasiku.

Opět platí, že je dobré obhlídnout dosavadní výbavu předsíně. Ideální je vybrat stejný dekor dřeva a stejný barevný odstín. I když u botníku se snese i lehká odchylka. Ne všechny botníky jsou stavěné na sezení při obouvání. Na to raději taky myslete, než vyberete konkrétní typ.






Konferenční stolek pro pohodlí hostů

Tady buďte raději opatrnější. Konferenčních stolků je totiž k mání pestrá škála druhů a typů. Proto si raději udělejte nenápadný výzkum, jaký styl by se líbil člověku, kterého chcete na Vánoce překvapit. Zjistěte si aspoň materiál. Je velký rozdíl, jestli obdarovaný preferuje sklo a ocel nebo dřevo.

Ideální je znát taky výšku sedací plochy křesel, pohovek nebo sedaček v obýváku. Zkuste to příležitostně nějak změřit, abyste trefili výšku stolku. Sice můžete vsadit na univerzální rozměry, ale jistota je jistota. Třeba vám za optimální poměr výšky k posezení obdarovaný poděkuje.

Jen připomínáme, že kromě materiálu a výšky myslete taky na tvar. Opět rozlišujte hlavně hranaté provedení od kulatého. A pokuste se odhadnout i barvu a vzor, aby to ladilo s ostatním nábytkem.

Křeslo jako symbol luxusu

Poslední tip je trochu luxusnější a dražší než ty předchozí. Ale za to s sebou přináší maximální pohodlí a prakticky každodenní radost z posezení. Křeslo udělá radost všem generacím obdarovaných. Navíc máte jedinečnou příležitost vybrat kousek, který se bude líbit i vám. Nezávisle na ostatním vybavení.

Křeslo je totiž ideální adept na to být solitérem. To je kus nábytku, který nedodržuje nastavený styl místnosti. Naopak vybočuje a na první pohled na sebe strhává pozornost. Proto se nemusíte bát volit křiklavější barvy nebo neotřelé provedení. Samozřejmě v rámci vkusu obdarovaného.

Je pravda, že vás takový dárek vyjde na několik tisíc korun. Ale věřte tomu, že výsledek stojí za to. Poděkují vám vášniví čtenáři, fanoušci filmů a seriálů i zapálené domácí švadlenky. A určitě pohodlím křesla nepohrdnou ani pes s kočkou, pokud je doma mají.

Držíme vám palce, ať dárkem uděláte o Vánocích radost všem svým blízkým. I když třeba nábytek letos nevyberete, nezapomeňte na tuhle elegantní možnosti. No a až se zaboříte do nového pohodlného křesla, mrkněte na naše další články na blogu.






Přečtěte si také

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste