Objevte 4 věci, které nesmí chybět ve stylové pánské kanceláři

Co všechno by měla vyzařovat správná domácí kancelář? Zejména podněty pro skvělý pracovní výkon. Měla by však působit také pohodlně a nabízet klidný prostor pro práci. Méně je více, a proto byste to v pánské kanceláři neměli přehánět se zdobením. Vsaďte na jednoduchost a účelnost, ale vyhněte se strohosti a neosobitosti. Jak stylově zařídit pracovnu?

Pánská pracovna, která má styl

Jaký význam má pro muže vlastní kancelář?

Pro většinu mužů je kancelář něco jako jejich jeskyně, která má inspirovat, pobavit, uklidnit, ale také udělat dojem na ostatní. Pánská kancelář je prostor, o který se muž nemusí dělit. Při malování a dekorování se nemusí radit se svoji polovičkou o barvách a dalších drobnostech. Jde zkrátka o místo, které je plné svobody a odpovídá představám muže.

Designové prvky, které hrají v kanceláři pro muže prim

Pánská kancelář je o kůži, tabáku, sportu a alkoholu. To je podstata toho, co mužům obvykle imponuje. Každý má však představy o svém soukromém království jiné. Někdo preferuje gentlemanský styl, kterému vévodí dřevěné obklady, velký, těžký a masivní nábytek včetně zdobených židlí a křesel. Jiný dá přednost minimalismu a modernímu designu, který staví na strohých a čistých liniích, lesklých či matných površích, krémových, bílých a světlých barvách a laminátovém materiálu.

Bez ohledu na to, jaký styl preferujete, existuje několik základních kousků nábytku a dalšího vybavení, které by zkrátka v pánské kanceláři neměly chybět.

1. Dáte si skleničku?

V žádné pánské pracovně by neměl chybět bar. Podle stylu si zvolte, zda dáte přednost barové skříňce nebo odkládacímu stolku.

Barová skříňka může stát na podlaze, ale také se připevňuje na stěnu. Její výhodou jsou zásuvky a poličky schované za dvířky, ve kterých mají své místo sklenice, lahve, míchátka a ubrousky. Pokud si potrpíte na styl, chtějte prosklený bar, který hostům ukáže, jaké pití podráždí jejich chuťové buňky. Barové skříňky se obvykle hodí do klasicky zařízených pracoven.

Pokud preferujete minimalismus a účelnost, zvolte odkládací stolek. Veškeré ingredience máte po ruce. Stolek navíc snadno přemístíte. Zatímco jste v kanceláři sami, může stát v rohu místnosti. Jakmile přijde návštěva, postavte ho do odpočinkové zóny s křesly a pohovkou.

Proč je bar oblíbenou součástí pánské pracovny?

  • Můžete pohostit své kolegy a přátele a udělat si stylovou pauzu během zdlouhavého jednání.
  • Není nic lepšího než si po práci dopřát relax. Dejte si skleničku, pusťte oblíbenou hudbu a uvolněte se.
  • Bar je mimo jiné estetickým doplňkem, který pracovně propůjčuje určitou atmosféru a styl.

Bar dodá pracovně styl

2. Luxus v podobě kůže

Vybavte svoji kancelář koženým nábytkem. Pokud vám finanční situace neumožňuje pořízení pravé kůže, jsou k dostání věrné imitace v podobě koženky či eko kůže. Proč mít v kanceláři kožený nábytek? Zejména kvůli jeho pohodlí, dlouhé životnosti a neobyčejně luxusnímu vzhledu. Kromě toho kůže příjemně voní, a tak podtrhne linku pánské pracovny.

Dominantním nábytkem kanceláře je samozřejmě pracovní stůl a židle. Nechtějte však obyčejnou pracovní židli. Chtějte luxusní kožené kancelářské křeslo. Výhodou kůže je skvělá prodyšnost. Také je příjemná na dotyk, takže si bude rozumět s vaší pokožkou. Kožené kancelářské křeslo vám nabídne nejluxusnější sezení.

Kožené křeslo pro nejluxusnější sezení

Kůže se může objevit také v odpočinkové části kanceláře. Ke konferenčnímu stolku pořiďte koženou sedačku nebo alespoň sedačku z eko kůže. Výhodou eko kůže je bohatá nabídka barevného zpracování. Zatímco pravá kůže je dostupná nejčastěji v hnědých odstínech, eko kůže může být červená, zelená, modrá, žlutá… Díky tomu můžete ze sedačky udělat solitéra místnosti.

3. Nezapomeňte odpočívat

Odpočinek do domácí pracovny patří. Pokud vám to prostor dovoluje, vyčleňte si v kanceláři část, kam umístíte pohodlnou lenošku. Na tomto ergonomicky tvarovaném lehátku si odpočine vaše hlava, záda, nohy i oblast pánve. Ideální bude, pokud z lenošky uvidíte ven do přírody. I pár minutek relaxace osvěží vaše mozkové závity. A kdo ví? Třeba se během chvilky dostaví drahocenné nápady, nad kterými celý den dumáte.

Práce a odpočinek jdou ruku v ruce

4. Umění povznáší ducha

Při otázce, jak zařídit kancelář, byste neměli zapomínat na drobné dekorace, které podtrhnou pánský styl. Každý muž má o doplňcích jinou představu. Na čem se ale shodnou? Že by jich nemělo být mnoho. Obvykle si pánové nepotrpí na věci, které jsou jen lapači prachu. Proto mezi ideální doplňky patří především obrazy. Zvolit můžete olej na plátně ve výrazném rámu, ale také lehkou abstraktní grafiku. Stylově budou vypadat i dobové plakáty.

Kancelářské doplňky mohou odrážet vaše záliby. Vystavte si trofeje za sportovní výkony, dres podepsaný vaším oblíbeným sportovcem, skateboardové prkno nebo třeba vaši první kytaru.

Dejte prostor umění

O zařizování kanceláře obecně

Atmosféru kanceláře výrazně podtrhují barvy. Tmavší barvy působí konzervativnějším dojmem, světlé jsou decentní. Zajímá vás, jak zařídit malou kancelář? Vsaďte na minimalismus, úsporný nábytek a zejména světlé barvy. Pokud máte zaměstnání, které si žádá kreativního ducha, rozhodněte se pro teplé barvy, jako jsou žlutá nebo oranžová.

Jestliže zvolíte kancelář v tmavých barvách, bude nesmírně důležité ponurost rozbít výraznějšími prvky. Doplňková barva může být zlatá a stříbrná, ale také jiné barvy v křiklavých odstínech. Naopak ve světle laděných kancelářích perfektně vyniknou tmavé doplňkové barvy.

Věděli jste, že na koncentraci má vliv pořádek? Proto by vám v kanceláři neměl chybět kancelářský stůl s úložnými prostory v podobě zásuvek a skříněk. Samozřejmostí je dostatek regálů a skříní. Pokud chcete mít v kanceláři uklizeno a čisto, vsaďte na nábytek s dvířky. Veškeré dokumenty budou schované a nebudou působit jako nepořádek. Aby však kancelář nepůsobila příliš sterilním prostředím, dejte si do otevřených polic oblíbené knihy, nenáročné zelené rostliny, mezi které patří třeba tlustice, nebo vsaďte na oblíbené fotografie v rámečku.

Související produkty

Přečtěte si také

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste