Prádlo jako v bavlnce. Vyšperkujte ložnici prádelníkem

Pokud ještě doma nemáte komodu nebo prádelník, je nejvyšší čas to napravit. I spodní prádlo nebo pyžama si zaslouží komfortní uložení. Navíc tenhle kousek nábytku nestojí velké peníze a za příznivou cenu vám nabídne mnohem víc než jen úložný prostor pro vaše intimnější oblečení. Je totiž multifukční a záleží jen na vás a vaší fantazii, na co všechno ho použijete.




Přehledné komínky i ledabylé hromady

Je v celku jedno, jestli patříte k zarytým puntičkářům, kteří by si slovo pořádek klidně nechali vytetovat na předloktí, nebo žijete život volně unášení větrem svých potřeb, chutí a spontaneitou. V obou případech je prádelník ideální parťák pro vaše spodní prádlo. Kromě toho, že v něm vše uložíte přehledně, bude mít oblečení současně dostatek prostoru na to, aby dýchalo. Tím pádem se vám dostane do ruky vždy čerstvé a voňavé. A to není málo!

Prádelník se zásuvkami je skvělý v tom, že si můžete oblečení rozdělit nejen podle druhu, ale také například na tmavé a světlé, případně oddělit speciální spodní prádlo, které používáte jen na některé příležitosti. A je jedno, jestli jde o oděv pro romantický večer nebo o sportovní funkční spodky. Zkrátka rozdělíte vše tak, jak vám vyhovuje. Samozřejmě můžete vše náhodně házet do různých zásuvek, ale nezapomeňte prádlu nechat prostor k nadechnutí, to je skutečně stěžejní.

Dost možná vám aspoň jedna ze zásuvek zůstane úplně volná nebo aspoň poloprázdná. V tom případě je to ideální schovávačka na všechny vaše poklady. Už víte, jestli půjde o vánoční dárek pro vaše nejbližší, osobní deník, do kterého si píšete bouřlivé sny, nebo o tabulku kvalitní čokolády pro speciální příležitosti? Zásuvka toho zvládne schovat hodně. Uvidíte sami.

Lahodná vůně dřeva

U prodejců nábytku najdete nepřeberné množství variant prádelníků. Pokud ale chcete něco extra, volte dřevo. Tím samozřejmě nemyslíme jeho imitaci v podobě dekoru, ale mluvíme o prádelníku z masivu. Dobrou alternativou je také kombinace masivního dřeva a dekorativních doplňků. Masivní dřevo se v takovém případě postará o pevnost a dlouhou výdrž, zatímco ostatní nenosné části doplní celkový vzhled poutavými detaily.

Nejekonomičtější variantou celodřevěných modelů bude nejspíš prádelník smrkový nebo prádelník borovicový. Obě varianty jsou sice z měkkého dřeva, ale to v případě ukládání jemného prádla nevadí. Jen si pohlídejte hladkost vnitřních částí zásuvek. To je velmi důležité zejména pro choulostivé tkaniny, například hedvábí.

Pokud zvolíte kombinaci dřevěné kostry a lamina, prádelník můžete pořídit v prakticky jakémkoliv dekoru dřeva. Zdaleka nejoblíbenějšími jsou ale ořech a buk. Nicméně můžete sáhnout i po méně častých olšových dekorech nebo po napodobeninách exotičtějších dřevin. Vše záleží na vašem vkusu a vybavení ložnice, kam prádelník následně umístíte. Musí to přece ladit, že?





Využívejte prádelník naplno

Možná si říkáte, že je skříňka na spodní prádlo nudný kus nábytku, ale není tomu tak. Komoda neboli prádelník má totiž spousty různých možností využití. Jde o to, jestli se vám zrovna budou hodit. Jednou z nejpoužívanějších je odkládací plocha. Samozřejmě je to první, co by napadlo asi každého. Ale hned vedle postele může prádelník skvěle posloužit na odkládání pití, položení rozečtené knihy nebo budíku, navíc dovnitř vždycky můžete schovat křupky nebo tyčinky k filmu či na půlnoční svačinku.

Rozjímavější povahy určitě dokáží horní desku prádelníku proměnit v elegantní místo vhodné pro aromalampu nebo vonnou svíčku. Uvidíte, že obě varianty skvěle fungují proti stresu, který si nezřídka nosíme domů z práce po kýblech. Příjemné zákoutí vyzařující klid oceníte nejen vy, ale i váš partner.

A pokud chcete prádelník vylepšit, aby v něm bylo vaše oblečení ještě ve větším luxusu, přidejte dovnitř do každého šuplíku kousek vonného mýdla. Jestli patříte mezi milovníky přírodních materiálů, můžete si vyrobit malinké polštářky, které naplníte sušenými bylinkami. Ty opět najdou útočiště mezi prádlem. Uvidíte, že voňavé oblečení oceníte a dodá vám pozitivní energii.

Náš oblíbený tip je schovávat věci také za prádelník nebo pod něj. Když ho nedáte nadoraz ke stěně, vznikne za ním parádní prostor na uložení věcí, které chcete mít po ruce, ale ne druhým na očích. Výborně uschová například sušák na prádlo nebo žehlicí prkno.

Protože je prádelník často na nohách, můžete také leccos schovat pod něj. Příznivci moderních technologií už určitě začali myslet na ideální místo pro robotický vysavač. A je to tak. Jen málokteré místo v domácnosti se tak dobře hodí pro ustájení vašeho osobního specialisty na čisté podlahy.

Určitě sami přijdete na další možnosti, jak ještě prádelník využít. Držíme vám palce, ať najdete kousek, který se vám skutečně zalíbí. A až ho budete mít doma složený, nezapomeňte se podívat na další články o nábytku, které pro vás pravidelně chystáme. Určitě vás aspoň některý inspiruje.






Přečtěte si také

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste