Proč by ve vaší ložnici neměla chybět boxspringová postel?

1937 Ložnice inspirace , Trendy

Kde se vzaly, tu se vzaly

Přestože trend „amerického spaní“ k nám dorazil poměrně nedávno, historie boxspringových postelí je skutečně dlouhá a bohatá. Věděli jste, že první postele tohoto typu se objevily již v 19. století v Severní Americe? Odtud se pak rozšířily do dalších anglicky mluvících zemí.

Oblíbené byly především kvůli vysoko položené ložné ploše, která zajišťovala dostatečnou separaci od nehygienické podlahy. Postupně se postele rozmohly i v zemích západní a severní Evropy.








Revoluční konstrukce

Stejně jako klasická, i postel kontinentální tvoří rám a pevné nožičky. To je vše, co tyto dva typy postelí spojuje. U tradiční postele musíte navíc věnovat čas správnému výběru matrace a také vhodnému roštu.

U boxspringové postele však většinou rošt není, takže nemusíte ztrácet čas jeho výběrem. V případě, že se rozhodnete pro boxspring s úložným prostorem, je rošt již součástí postele, takže ani v tomto případě nemusíte ztrácet čas s jeho výběrem.

Spodní část tvoří pružinová matrace, která je napevno vsazena v rámu, je odpruženým základem postele. Nahrazuje rošt a je vlastně ortopedickým a ventilačním podkladem pro horní nosnou matraci. Nosnou matraci si společně s topperem vyberete přesně podle svých požadavků.

Víte, jaký je rozdíl mezi americkou a skandinávskou kontinentální postelí? Americkou tvoří jen spodní a nosná matrace. Nosná matrace je v tomto případě opatřena speciální komfortní vrstvou, která nahrazuje topper. Skandinávská kontinentální postel se skládá ze spodní a nosné matrace a vrchního topperu.

Hlavní tajemství pohodlného spánku tkví v tom, že se nosná matrace, díky spodní pružinové, tělu maximálně přizpůsobí.






Vysoko položená ložná plocha

Vstávání i uléhání do boxspringové postele si zkrátka zamilujete. Pohodlnější totiž už být nemůže. Ložná plocha kontinentální postele se může nacházet ve výšce 55–70 cm. Proto je ideální pro:

  • nastávající maminky,
  • seniory, které bolí kolena,
  • osoby, které mají zvýšený krevní tlak (hlava se jim po zvednutí z postele rozhodně nezamotá).

Kromě toho, že se z postele snadno vstává a pohodlně se do ní uléhá, má vysoko položená ložná plocha ještě další přednosti.

  • Ve výšce od 50 cm se tolik nevíří prach, což ocení nejen alergici, ale všichni, u koho je zdraví na prvním místě.
  • Vzhledem k tomu, že teplo stoupá směrem vzhůru, nebude v posteli zima ani „zimomřivcům“.
  • Jste chráněni před průvanem, který je kvůli průduchu mezi dveřmi a podlahou nejcitelnější právě u země.
  • Pokud doma máte neposlušného pejska, který ne a ne pochopit, že v posteli se s páníčkem nespí, máte po starostech. Menší plemena tak vysoko nevyskočí, takže se spokojí se svým pelíškem, který může být v blízkosti vaší postele.

Dlouhá životnost

Díky kvalitním materiálům a zpracování je kontinentální postel natolik kvalitní, že vám může vydržet i celý život. Obyčejné matrace a rošty na tradičních postelích zpravidla vydrží jen několik let. Již po krátké době se mohou objevit proležené dolíky, nemluvě o nedostatečné cirkulaci vzduchu.

Díky pružinové spodní matraci nemusíte řešit problémy s prasklým nebo po čase nevyhovujícím roštem. I cirkulace vzduchu je u pružinových matrací na nejlepší úrovni, takže si můžete být jisti, že se dostatek vzduchu dostane i k nosné matraci. Nemusíte se tedy obávat plísně nebo bujícího života, který si hoví v nedostatečně větrané matraci.






Moderní a funkční design

Pro boxspringovou matraci je nepostradatelné vysoké čelo, které začíná u země a končí vysoko nad vaší hlavou. Kromě toho, že plní designovou funkci, umocňuje zážitek z odpočinku. Například vám zpříjemní čtení nebo sledování filmu.

Pro čalounění se nejčastěji používá kůže, eko kůže nebo látka. Všechny materiály jsou vyrobeny tak, aby se mohly snadno udržovat. U eko kůže je péče nejméně náročná, protože při znečištění si vystačíte jen s vlhkým hadříkem.

Boxspringová postel je k dostání i ve variantě s úložným prostorem, který je díky větším rozměrům postele skutečně velkorysý. Nevíte, kam uložit sezónní oblečení, deky nebo další peřiny? Úložný prostor bude tím správným místem.

Ke správnému spánku vám dopomůže nejen pohodlná postel, ale celkové zařízení ložnice. Jak si ji zařídit tak, aby se stala oázou klidu? Projděte si náš blog a uvidíte.







Přečtěte si také

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste