Spěte jako králové. Postel boxspring znamená nebeské pohodlí

2269 Ložnice inspirace

Na začátek si nalijme čistého vína. Kdo až do teď v hlavě viděl mlhavou siluetu kalifornské punk rockové kapely, plete se. Dnes se nebudeme bavit o zmíněných úspěšných hudebnících, ale o snadné cestě k nerušenému odpočinku. I když nutno přiznat, že energií vás může nabít jak postel boxspring, tak známá americká kapela.

Když jedna matrace nestačí

Na jaké teď spíte matraci? Máte pružinovou, nebo pěnovou? A co na to vaše páteř a končetiny? Dobrá, nebudeme vás trápit otázkami. Ale zkuste se ráno při vstávání zamyslet, jestli za ztuhlým krkem, bolavými bedry nebo jen unavenějšími končetinami není škodolibě usmívající se matrace. Možná je to pravá příčina toho, že přes noc nenačerpáte dost energie. Jak z toho ven? Vsaďte na ověřenou kombinací matrací.

Boxspring postele se mohou pochlubit hned trojicí matrací. Je to tak trochu jako ze známé pohádky o princezně na hrášku. Ale buďte si jisti, že byste na boxspring posteli žádný hrášek necítili. Vlastně ani golfový míček. Vtip je v tom, že konstruktéři tohoto typu postele zkombinovali výhody pěnových i pružinových matrací dohromady. Výsledkem je postel, která se přizpůsobí potřebám těla a dovolí tak celému organismu plně zrelaxovat.





Sendvič, to je oč tu „leží“

Pojďme se teď na konstrukci boxstringových postelí podívat pěkně zblízka. Prozradíme vám tajemství, které ve výsledku může za královsky pohodlný odpočinek. Pohodlně se usaďte a jdeme na to.

Svrchní část postele tvoří topper. Tím samozřejmě nemyslíme známého hrdinu z americké parodie Žhavé výstřely, ale zkrátka a dobře nejvrchnější matraci. Ta má za úkol jediné. Zapamatovat si vás. A umí to dokonale, protože je celá z paměťové pěny. Navíc určitě oceníte, že je tahle vrstva v pratelném potahu. Takže alergici, tady máte plus, který určitě ocení nejen vaše dýchací cesty.

Pojďme hlouběji. Kdyby byla postel jen s matrací z paměťové pěny, propadnete se hluboko pod úroveň a stejně vás ráno bude vše bolet. Ale naštěstí má boxspring nosnou matraci, která dala jméno celé posteli. Tato druhá vrstva je tvořená matrací s taštičkovými pružinami – box springs. Je rozdělená do zón, které optimálně podpírají klíčová části těla. Na maximální pohodlí si díky tomu přijdou hlava, bedra, pánev i končetiny.

Naspod se rozkládá do třetice opět matrace. Také se může chlubit pružinami, ale jinými. Slouží jako tuhý základ a protiváha k talku těla. Pružiny reagují na místa nejvyšší zátěže a vracejí odpovídající napětí zpět vzhůru. Proto máte ve výsledku tak blahodárný pocit plný příjemné měkkosti i opory.

A tím nekončíme. Tedy matracemi ano, ale… Kontakt se zemí v případě boxspring postelí zabezpečuje masivní rám s vyztuženou konstrukcí. Ten se stará o stabilitu, jednolitost a dlouhou životnost celé postele. Kromě toho je pevnou zárukou toho, že vás postel unese, i když se v ní necháte trochu unést. Celé je to zkrátka dokonalý sendvič. Radost poležet.

Čím ještě boxspring vyniká?

Vzpomeňme ještě jednou na pohádku o princezně na hrášku. Vybavíte si obrázek z dětských knížek, kde princezna lezla na věž z matrací po žebříku? Pokud ne, nevadí. Ale jádro pudla v tomto případě tkví ve výšce plochy určené ke spánku. Je totiž o několik (desítek) centimetrů nad obvyklou úrovní ostatních postelí.

Ptáte se, k čemu je to dobré? Věřte, že je to nenahraditelná pomoc pro každého, kdo z nějakého důvodu ráno nemůže čiperně vyskočit jako rybička. Ano, hlavně pro starší, ale i ostatní, je vstávání z vyšší pozice pohodlnější. Ruku na srdce, sportovci, ani vám se přece po ránu nechce tahat všechna svá kila nahoru, než si stoupnete, ne?

Chcete další plusy? Dobře. Prostřední vrstva našeho vysněného matracového sendviče je antibakteriální. Díky své konstrukci taštičkových pružin napomáhá lepšímu odvětrávání a zabraňuje tvorbě plísní.

Postele boxspring se dělají ve všech standardních rozměrech. Záleží jen na vás, co zrovna potřebujete za délku nebo šířku. Tak co, už se vám v hlavě rýsuje, kam ji doma dáte? Věříme, že vám úleva z kvalitního spánku a načerpaná energie způsobená pohodlím vlijí spoustu dobrých nápadů a přinesou mnoho úspěchů.

TIP: Postele boxpsring můžete mít s úložným prostorem i bez něj. Mrkněte se k nám na e-shop a vyberte si svého favorita.





Přečtěte si také

  • 5 rad jak zařídit ideální ložnici
    2018-06-05 3383

    Pro kvalitní spánek a regeneraci organismu je mimo jiné rozhodujícím prvkem samotná ložnice. Jak ji zařídit? Následujte našich 5 chytrých rad!

  • Bez čeho se ložnice neobejde
    2018-02-01 1825

    Nejintimnější místnost domu nebo bytu musí umožnit odpočinek po rušném dni, očistný spánek či vášnivá obětí v atmosféře, která koresponduje s osobnostmi jejích obyvatel.

  • Ložnice jako sluha dvou pánů
    2018-07-17 1754

    Má sloužit k regeneraci a spánku. Někteří se však se sortimentem těchto služeb nespokojili. Nadhodnotu rozšířili o portfolio s pracovní či relaxační sféry. Anebo zalovili v pragmatičtější vodách.

  • Na co nezapomenout v ložnici, aby se vám lépe usínalo
    2019-09-30 1193

    Ložnice je jednou z nejintimnějších místností domova. Jak na to, aby se vám v ní dobře spalo?

  • Ložnice podle Vasati.
    2018-04-05 1260

    Budíte se ráno unavení a nevyspalí? Viníkem déle přetrvávajících problémů tohoto druhu může být vaše ložnice. 15 následujících rad vám možná pomůže odhalit její skryté nedostatky.

  • Kde se spí nejlépe, jak situovat ložnici?
    2018-02-01 1974

    Kde se spí nejlépe ? Samozřejmě tam, kde je příjemně. Ani zima, ani teplo, a hlavně dostatek čerstvého vzduchu. Jste ranní typ? Volte ložnici na východ!

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste