Vyberte si domů trendy dřez

Dřez býval prvním důstojníkem v mytí nádobí. Bez něj si naše babičky jen těžko dovedly představit fungování v kuchyni. Po malé svačince i velké rodinné hostině se stal místem, kde se jako mávnutím kouzelného proutku změnilo dobrotami ušpiněné nádobí v dokonale čistý porcelán. Dneska už je ale všechno jinak. To nic nemění na tom, že kuchyně bez dřezu je jako auto bez kola. Důvodů je hned několik.







Sázka na jistotu se vyplatí

Ano, většina z nás už se potkala s vynálezem jménem myčka nádobí. Přesto se velmi hodí mít v kuchyni dřez. Když k ničemu jinému, budete v něm oplachovat a umývat vzácnější kousky nádobí, které výrobci nedovolují dávat do myčky. Nezdá se to, ale stále existuje dost nádobí, které se s tímto moderním spotřebičem zaručeně nekamarádí.

Kromě toho se dřez samozřejmě hodí také na spousty dalších věcí. Jednou z nich je například bleskové umytí menšího množství nádobí. Jeden talíř a hrnek od snídaně opravdu není nutné umývat samostatně v myčce. Leda byste chtěli trhnout rekord ve zbytečném spotřebovávání pitné vody.

Znáte to, když má člověk na něco chuť třeba o půlnoci, tak prostě jde a mrkne jen tak pro jistotu do lednice, jestli tam náhodou není něco „malého na zub“. A ono většinou je. Známe to všichni. Nicméně správní příznivci půlnočních svačinek po sobě pečlivě zametou stopy. Jednou z nich je samozřejmě použité nádobí, které během pár vteřin opláchnou v dřezu.

Jsou věci, které myčka neumí…

I když byste si mohli říct, že myčka pokryje vše potřebné, není tomu tak. Zaručeně nezvládne opláchnout například ovoce a zeleninu. Teda, možná by to i zvládla, ale pak by to už určitě nebylo k jídlu. Navíc byste si tímto husarským kouskem skoro jistě zničili drahý spotřebič. Takže na to pozor, nezkoušet doma!

Oplachování se samozřejmě netýká jen ovoce a zeleniny. Občas se hodí umýt také maso nebo jinou potravinu, takže bez dřezu to nejde. A ruku na srdce, pokud byste v kuchyni neměli dřez, opravdu by se vám chtělo s každým oplachováním jídla trajdat až do kuchyně k umývadlu a zpět?

Když opustíme oplachování, stále existuje spousta důvodů, proč říct kuchyňskému dřezu ano. Tak třeba rozmrazování. Jasně, všechno se dá zvládnout v mikrovlnce, ale… Jsou potraviny, které je nejlepší nechat přirozeně roztát. A k tomu se náramně hodí právě kuchyňský dřez. Přebytečná voda totiž snadno odteče pryč a vaše rozmrazovaná mňamka bude v dobré kondici, i když ji necháte roztát přes noc.

Posledním dobrým důvodem, který zmíníme, je potřeba úklidu v kuchyni. Znáte to, i při sebeopatrnějším vaření, smažení, dušení a pečení se bohužel vždycky něco zadělá a i kdybyste se stavěli na hlavu, bez vody a čističe kuchyni do pucu nedáte. Není ale nic jednoduššího, než si pustit kohoutek v dřezu a opláchnout vše potřebné, případně si jen nabrat vodu na úklid. Snadné jako facka, ne?





Klidně hrajte na krásu a buďte trendy

Správně. Dnes už se většina vybavení domácnosti nekupuje jen kvůli praktičnosti, ale také kvůli kráse. U kuchyňského dřezu tomu není jinak. Stále sice převažuje praktičnost, ale v posledních letech jde estetika i tady prudce vzhůru. Jak jinak bychom si mohli vysvětlit dřezy kulaté, hranaté, oválné a rohové?

A u tvarů se rozhodně nemusíme zastavit. Stále častěji se totiž výrobci této kuchyňské výbavy předhánějí i v ostatních parametrech vzhledu. Už dávno neplatí, že bychom dnes nejčastěji umývali nádobí v nerezovém dřezu. Na vzestupu jsou nejrůznější odstíny granitových dřezů, které jsou velmi odolné, a není na nich vidět patina.

Současně je trendy pořizovat dřez s odkapávací plochou jako jednolitý kus. Už dávno nemíváme v domácnostech dva dřezy, ve kterých bychom umývali a oplachovali. S úbytkem množství nádobí, které se těší ručnímu mytí, se posunuly i naše nároky na vzhled a funkce dřezu. Proto teď chceme nejen funkčnost, ale i eleganci. A že jí i mezi dřezy je! Mrkněte sami.

Přejeme vám šťastný lov. Určitě s trochou štěstí objevíte moderní trendy dřez, který osvěží vzhled vaší kuchyně. Díky tomu budete moct stále v klidu umývat nádobí i ručně, ale také oslnit návštěvu svým smýšlením a tím, že jdete s módou.

A když budete mít chvilku, nezapomeňte si přečíst některý z našich dalších článků na blogu. Určitě v nich objevíte zajímavosti, které vás inspirují. Nebo přinejmenším strávíte pěknou chvilku čtením, třeba u kávy.






Přečtěte si také

  • 7 tajemství kuchyňských skříněk
    2018-09-04 2226

    Dvířka kuchyňských skříněk skrývají neomezené možnosti uskladnění nádobí, potravin a pomůcek, bez nichž se při vaření a stolování neobejdeme. O tajemství skříněk více napoví jejich vnitřní vybavení.

  • Co nového v kuchyni?
    2018-05-05 1255

    Moderní zůstávají nadále jednoduché tvary bez jakýchkoliv ozdob navíc. Když však zvědavě nahlédnete pod pokličku, zjistíte, že se v kuchyni opět vaří novoty, které dodávají zatím nepoznanou příchuť.

  • Dokonalá kuchyně? Ano, následujme Feng Shui.
    2018-04-07 2103

    Pokud budeme sledovat filozofii Feng Shui (či Feng Šuej), zjistíme, že kuchyně je srdcem domovů. Pojďme se podívat, jak bychom si měli zařídit naši kuchyň dle učení Feng Shui.

  • Kuchyň podle abecedy: je lepší U, nebo L?
    2018-07-14 1469

    Víte, jaký tvar kuchyni dodat a jak složit jednotlivé spotřebiče vedle sebe, aby se mám dobře pracovalo?

  • Kuchyně - Pracovní desky
    2018-08-04 2219

    I když jí při výběru nevěnujeme největší pozornost, všechna práce na ní začíná a končí. Právě ona se našeho pokrmu doslova dotýká. Proto si její volba zasluhuje náležitou pozornost.

  • Kuchyňská zástěna - Detail, na kterém záleží!
    2018-04-14 2341

    Cestu k pocitu dobře vykonané práce po peripetiích s výběrem kuchyňského nábytku a spotřebičů vám může zkomplikovat padesát centimetrů prostoru mezi spodními a horními skřínkami...

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste