Zařizujeme dětský pokoj v rustikálním stylu

Přemýšlíte, jak zařídit pokoj pro své dítě? Pokud máte rádi venkovský styl, může být obtížné najít rovnováhu mezi dekoračními prvky a funkčností pokoje. Může se stát, že přemýšlíte o tom, jak zachovat estetiku pokoje, aniž byste obětovali bezpečnost nebo pohodlí vašeho dítěte. Následující tipy vám pomohou vytvořit dokonalý venkovský pokoj pro vaše dítě, který bude zároveň bezpečný a funkční.

Šťastná rodina si hraje na podlaze rustikálního dětského pokoje

Při zařizování venkovského pokoje pro děti je důležité myslet na bezpečnost. Je to prostě nutnost, a proto byste měli být opatrní při volbě dekoračních prvků. Například květinové vzory a jemné tkaniny mohou být hezké, ale nemusí být vhodné pro malé děti, kteří mohou být náchylní k alergiím. Měli byste také dbát na to, aby žádný z dekoračních prvků nebyl ostrý nebo nebezpečný pro dítě.

Dalším důležitým faktorem je funkčnost. Venkovský styl může být plný roztomilých dekorativních prvků, ale nezapomeňte, že pokoj vašeho dítěte by měl být především funkční. K dispozici by měly být úložné prostory pro hračky a oblečení, pracovní stůl a postel, která splňuje ergonomické požadavky pro zdravý spánek.

Když máte základní prvky pokoje hotové, můžete se pustit do výzdoby. Pokud se rozhodnete pro venkovský styl, můžete použít různé přírodní prvky jako dřevo, kámen a rostliny. Kromě toho můžete využít dekorativních prvků, jako jsou vintage koberce, textilie s květinovými motivy a starožitné kusy nábytku. Pokud chcete získat více inspirace, můžete si prohlédnout různé návrhy pokojů s venkovským stylem online nebo si najmout profesionálního návrháře.

Jaký nábytek pořídit do dětského pokoje v rustikálním stylu

Rustikální styl je charakterizován přirozenými materiály, jednoduchým designem a hrubými texturami. Pokud chcete vytvořit rustikální dětský pokoj, zvažte pořízení několika kusů nábytku, které tento styl dokonale podtrhnou.

Postel je nejdůležitějším kusem nábytku v dětském pokoji. V rustikálním stylu se nejčastěji používají dřevěné postele, které mají obvykle robustní hlavice a nohy. Vzhledem k tomu, že rustikální styl zdůrazňuje přírodní prvky, doporučuje se pořídit postel v přírodních odstínech, jako jsou hnědá, šedá nebo bílá.

Otec pomáhá dětem s úkoly do školy

Dalším kusem nábytku, který se hodí do rustikálního dětského pokoje, je komoda nebo skříň. Komody mají obvykle robustní dřevěné konstrukce s vyrytými detaily a kovovými úchyty. Skříně mají často masivní dveře a jsou vyráběny z dřeva, jako je borovice nebo dub. Tyto kusy nábytku se hodí do rustikálního dětského pokoje, protože nabízejí dostatek úložného prostoru pro oblečení a hračky a zároveň dodají místnosti příjemnou atmosféru.

V dětském pokoji, který zařizujete ve venkovském stylu, by taky neměl chybět dřevěný psací stůl. Rustikální stoly jsou obvykle vyrobeny z masivního dřeva a mají jednoduchý design. Stoly mají obvykle několik zásuvek a dostatek prostoru pro psaní a kreslení. Dřevěné psací stoly v rustikálním stylu jsou ideální pro děti, protože se snadno čistí a vydrží dlouho.

Posledním kusem nábytku, který skvěle padne do rustikálního dětského pokoje, jsou police na knihy. Rustikální police jsou obvykle vyráběny z dřeva a mají robustní konstrukci. Police jsou ideální pro ukládání knih a hraček a dodají dětskému pokoji příjemnou atmosféru. Doporučuje se pořídit police v přírodních odstínech, jako jsou hnědá nebo šedá, aby se hodily k ostatnímu nábytku v rustikálním stylu.

Na co v dětském pokoji nezapomenout

Co se týká dekorací, nezapomeňte na koberce, záclony, polštáře a prostěradla. Ty mohou dodat místnosti pocit útulnosti a dokonalosti. Zároveň je ale důležité nezapomenout na funkčnost. Například záclony by měly být dostatečně silné na to, aby skutečně zatemnily místnost, pokud to potřebujete, a koberce by měly být pohodlné a snadno udržovatelné.

Další důležitou věcí, kterou je třeba zvážit, jsou úložné prostory. Pokoj vašeho dítěte by měl být dostatečně prostorný a nabízet dostatek úložného prostoru pro hračky, knihy a oblečení. Zkuste najít kompromis mezi praktičností a estetikou, abyste se vyhnuli situaci, kdy je pokoj přeplněný a těžko se v něm hledají věci.

Rustikální šatní skříň ukotvená ke stěně

V neposlední řadě nezapomeňte na bezpečnost. Pokud máte malé dítě, měli byste zajistit, aby byly postele, skříně a další nábytek dobře ukotveny a neexistovaly žádné ostré hrany a rohy, na které by se dítě mohlo zranit. Stejně tak je důležité zajistit, aby byla okna dobře zabezpečena, aby dítě nemohlo vylézt nebo spadnout.

Jak na barvy v pokoji s rustikálním stylem

Rustikální styl je v poslední době velmi oblíbený, zejména u těch, kteří hledají pohodlné a útulné bydlení. Když jde o barvy, rustikální styl má spoustu možností a variací, ale určité barvy jsou v něm populárnější než jiné.

První z těchto barev je hnědá. Tato barva je v rustikálním stylu jedním z nejvíce používaných a vytváří pocit tepla a útulnosti. Můžete použít světle hnědou barvu na zdi a tmavší odstíny hnědé na nábytku, aby se vytvořil kontrast.

Další oblíbenou barvou v rustikálním stylu je zelená. Tato barva připomíná přírodu a vytváří klidné a uklidňující prostředí. Můžete použít tmavší odstíny zelené na zdech a světlejší odstíny na doplňcích nebo textilii.

Rustikálně zařízený pokoj včetně dekorací

Třetí barvou, kterou můžete v rustikálním stylu použít, je červená. Tato barva může být velmi silná a výrazná, ale v rustikálním stylu se často používá jemnější odstín červené, jako je například cihlová barva. Můžete ji použít jako akcent na jedné z větších stěn nebo na textilii, jako jsou polštáře nebo závěsy.

Posledním a stále oblíbenějším v rustikálním stylu je modrá barva. Tato barva evokuje pocity klidu a pohody. Světlejší odstíny modré barvy jsou ideální pro malé místnosti, zatímco tmavší odstíny jsou ideální pro větší pokoje.

Při kombinaci těchto barev byste měli myslet na to, aby se navzájem doplňovaly a vytvářely harmonický celek. Pokud používáte více barev, měli byste se pokusit o vyvážené rozložení barev, aby byly všechny barvy v pokoji přiměřeně zastoupeny. Například můžete kombinovat hnědou se zelenou a červenou, aby se vytvořila pestrá paleta barev. Pokud chcete použít modrou, můžete ji kombinovat s hnědou nebo světlejšími odstíny zelené.

S těmito tipy byste měli být schopni vytvořit krásný a funkční pokoj pro vaše dítě. Nezapomeňte ale, že nejvíce záleží na vkusu a potřebách vašeho dítěte. Nebojte se tedy být kreativní a nechte se inspirovat různými designovými nápady a trendovými styly.

Tím jsme se dostali až na konec našeho článku. Doufáme, že máte jasno, jak svému potomkovi vybavit rustikální dětský pokoj. Držíme vám palce, ať se všechny změny a plány vydaří. A až budete mít hotovo, mrkněte se taky na naše další články na blogu. Píšeme je pro vás rádi a pravidelně.

Související produkty

Přečtěte si také

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste