Nábytkové trendy roku 2021. Prohlédněte si TOP 10!

1012 Trendy

Trendy v nábytku se mění s každou sezónou. Podobně jako ve světě módy oblečení i ve světě nábytku designéři nelení a připraví na každý rok působivé novinky, nebo přinejmenším vzkřísí trendy z před pár desítek let a vtisknou mu moderní nádech. Pokud chceme jít s dobou, nezbývá nám, než se vždy po pár letech poohlédnout po nových kouscích, abychom měli pokoje vybavené v souladu s trendy. Tady je TOP 10 pro rok 2021.

1 Odstíny růžové jsou šik

Hitovkou letoška bude tlumená a nevýrazná růžová. Odstínů je celá řada a kupodivu dobře ladí s dalšími barvami, například s tmavě modrou, zelenou nebo žlutou. Kromě toho se růžová skvěle snáší taky s tmavšími nebo světlejšími růžovými tóny. A jako bonus nemůžeme zapomenout na zlatou. Ta jde k růžové prakticky samozřejmě, což dobře vědí a ocení zejména dámy.

Nebojte se, že byste museli pořizovat křiklavé růžové kousky nábytku. Parádu vám jistě udělá i na první pohled nenápadné křeslo se starorůžovým potahem, který není příliš sytý a směřuje mírně k šedé. Právě růžový nádech s citem přitahuje pozornost a působí elegantně, a ne kýčovitě. Samozřejmě můžete do růžova obléknout i jiný kousek nábytku.





2 Postel jako centrum pro relax

Postel už dávno neslouží jen ke spaní. Naopak designéři bytových interiérů se shodují na tom, že postel má být útočištěm pro odpočinek i přes den. Když přijdete vyčerpaní z práce, můžete se na půl hodinky nebo hodinu zašít do postele, kde načerpáte potřebnou energii na zbytek dne. To neznamená spánek, ale pohodu s dobrou knihou, audioknihou nebo třeba telefonem a sociálními sítěmi.

A jak by taková postel pro načerpání energie měla vypadat? Potřebujete model s čalouněným vysokým čelem, abyste se mohli pohodlně opřít, příjemný a odolný přehoz, který snese sem tam nějaký svačinový drobek a samozřejmě taky polštáře – dekorativní, ne na spaní. Jako bonus je fajn taky čalouněná podnožka pro pohodlnější sezení na kraji postele.

3 Ať žije geometrie

Než koupíte nový nábytek, zamyslete se nad tím, jestli nemůžete vkusně modernizovat staré kousky po babičce. Dneska už dávno není problém vylepšit dvířka skříňky vkusnými trojúhelníkovými nálepkami různých barev, nebo třeba jen pruhy přesných tvarů a tlouštěk. Výsledek bude působit postmoderně a skvěle zapadne do interiéru jako solitér i jako plnohodnotný kousek k ostatnímu nábytku.

S trochou umu můžete pomocí nálepek a barev vytvořit optické efekty, které na pohledové straně nábytku vykouzlí dojem prostoru nebo 3D vzoru. Záleží jen na vás a vaší fantazii, jak moc si budete chtít s úpravami vyhrát. Můžete to vyzkoušet i s novou skříňkou z konfekce, ať máte doma nevídaný originál.

4 Přírodní materiály zažívají renezanci

V hlavní roli je pochopitelně dřevo. Nejčastěji masivní, ale není to zcela nezbytné. Moderní interiéry se v roce 2021 budou pyšnit kombinacemi dřevěného dekoru s kameny, křemenem nebo mramorem. Zároveň roste oblíbenost kombinovaného materiálu, kde jsou například konferenční stolky skládané ze dřeva a kovu nebo z betonu a skla, jakožto protiváze k místnosti jinak zařízené z přírodních materiálů.

5 Do módy se vracejí oblé tvary

Tenhle nábytkový trend má kořeny v 70. letech minulého století. Byl oblíbený hlavně pro svou eleganci a jemnost. Přesně takové pocity nabízí i moderní nábytek s patřičně oblými křivkami. Výhodou je nejen to, že je tenhle styl v módě, ale i nadčasovost stylu. Jen musíte dávat pozor, abyste při koupi jednoho kousku nenarazili. Zbytek místnosti by totiž taky neměl mít výbavy plnou ostrých kolmých úhlů, pokud se rozhodnete pro ovály a jemné křivky.

6 Kov stojí na pevných základech

Po desetiletí odlehčování konstrukcí nábytku se výrobci vracejí k bytelným masivnějším základům, které unesou prakticky cokoliv. Řeč je samozřejmě o kovovém rámu či nosné části. Ta se hodí pro stoly, stolky, skříně, ale i police a regály. Nejoblíbenější jsou tmavé odstíny kovového rámu, ke kterému dobře ladí dřevěné desky dotvářející zbytek nábytku. Našim tipem jsou zejména medové a tmavě hnědé odstíny dřeva, které k černému kovu sednou jako ulité.





7 Každý kousek má svůj příběh

Doba sériové velkovýroby už dneska nikoho nenadchne. Naopak! Lidé stále častěji prahnou po originálním kousku, u kterého ale nově nesledují jen zevnějšek, ale zajímají se i o další vlastnosti, například o použitý materiál, způsob výroby nebo původ designu. Ideální je pak předmět, se kterým je spojený příběh – třeba židle, kterou stolař vyrábí podle původního rodinného nákresu po pradědečkovi, který našel na půdě. S trochou štěstí určitě taky narazíte na věc, která pro vás bude mít i jinou než materiální hodnotu.

8 Originalita je v detailech

Celkové vyznění prostoru nezávisí jen na velkých a na první pohled zřejmých věcech. Kouzlo osobitého interiéru tkví v detailech. Ty odlišují váš domácí styl a dělají ho jedinečným. Zaměřte se na doplňky, dekorace, ale i na styl prošívání nebo textury látek a potahů. Vhodná kombinace vám pomůže vše sladit do jednolitého celku.

9 Art deco je jasnou volbou pro náročné

Pokud nechcete vybírat z klasických nabídek neurčitých stylů, vsaďte tento rok na art deco. Vás i vaše návštěvy zaujme a potěší precizním zpracováním, luxusním vzhledem a chytrým designem bez přílišné pompy. Zároveň získáte cenný kousek nábytku, který vám bude při správném zacházení sloužit řadu let i desetiletí.

10 Troufněte si na starožitnost

Starožitný nábytek zažívá v posledním desetiletí obrovský boom. A nejinak tomu je i v roce 2021. Často stačí jediný kousek, kterým ozvláštníte vybavení pokoje. Tím zlepšíte celkový dojem o několik úrovní. Možná ani nebudete muset nic kupovat a postačí malovaná truhla po babičce nebo šatní zdobená skříň.

Tak co, který trend vás zaujal? Nechte se inspirovat i našimi dalšími články, které pro vás na blogu máme.





Přečtěte si také

  • Koupelnové trendy roku. Nechte se inspirovat!
    2020-10-14 934

    Mrkněte, čím vynikají dnešní šik koupelny. Tady jsou naše tipy.

  • Mobitex 2019 ukázal trendy moderního bydlení
    2019-03-07 940

    Brněnské výstaviště letos hostilo nejvýznamnější český veletrh nábytku a interiérového designu na přelomu února a března. Veřejnost se mohla mezi 27. únorem a 3. březnem přijít inspirovat...

  • Moderní elektroinstalace
    2018-10-09 1308

    Tvrdíte, že se vás elektroinstalace netýká? Proč se tedy elektrikář ptá, kam chcete nainstalovat zásuvky, kde bude sporák a jestli si chcete sušit vlasy v koupelně?

  • Moderní koupelny vstupují do doby dřevěné
    2020-02-14 1406

    Hitovkou dvacátých let jednadvacátého století je dřevěný koupelnový nábytek. Pořiďte si ho taky.

  • Moderní podlahy.
    2018-04-10 1695

    Potřebujete poradit s výběrem typu podlahy? V našem článku se dozvíte o výhodách a kompromisech všech druhů podlah, které jsou trendy v poslední době...

  • Modernizace dveří
    2018-09-11 1429

    Při modernizaci interiéru padnu jako první za oběť dveře bez toho, aby dostaly novou šanci. Přitom by často stačila jen malá oprava a mohou se proměnit ve skutečný skvost s jedinečnou patinou.

Sdílejte článek

  • Registrace

Registrace nového účtu

Máte již účet? Místo toho se přihlaste